Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi pozitivan na THC u Znanost forumu; prica ide ovako» na jednom tulumu slavili smo sto smo dali glavni ispit 4.god na faxu,te je osim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-07-07, 23:51   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-07-07
Poruka: 3
outsajder se izdvaja iz mase
pozitivan na THC

prica ide ovako»

na jednom tulumu slavili smo sto smo dali glavni ispit 4.god na faxu,te je osim cuge bilo i nekih drugih opijata u igri...naime,potegoh par dimova...

sve to bi bilo i kasnije u redu da me nije 3 dana kasnije zaustavila murija oko 3 ujutro,te su me zbog umornog izgleda jer se vracah sa posla i jos ucih tu noc za ispit koji je bio slijedeci dan pitali da li sam ista konzumirao...od tog tuluma STVARNO NISAM NISTA KONZUMIRAO,te oni mene pitaju dal bih ja test.prvo alko,a zatim droga..rekoh im da sam prije tri dana uzeo par dimova na pitanje da li sam konzumirao nesto slicno u zadnjih par dana,te pristah na test(u tom trenu sam bio tak umoran,da fakat ocigledno ne razmisljah kak treba...iako se pitam kaj bi bilo da nisam pristao na test,kaj bi mi onda napravili?)

anyways,test na THC bio pozitivan,te oni pocnu pisati zapisnike i svoje papire..dok ja umirem od umora i mislim jedino na to kak bih fakat trebal malo odspavat prije ispita...

napisali mi u zapisniku da sam prihvatio ispitivanje,da ih ne poricem,te da odbijam strucni pregled(uzimanje urina i krvi) jer mi je policeman rekel da za to trebam nadoplatit 2000kn,pa srecom ne bijah toliko lud da si on jos to bolje potvrdi na moj trosak,cak je neizravno rekel,bolje nemoj...i respect that in a way..tj.nije navaljival,ajde moras,bla...korektno

zapisano je i da sam izjavio konzumaciju oko 2.00h(tulum) marihuanu,1 cigaretu(joint) (2 dana prije datum napisan)te da je ispitivanje obavljeno uredjajem "dralger 7410 cozart rapiscan RK-2' (valda dobro prepisah to kaj je nacrckal),da mi je koncentracija alohola nula nula promila i da imam prisutnost droga THC

pod napomenu je jos napisal "efekt staklenih ociju,mamurluk"..sto tek kasnije uopce skuzih dok odmoran procitah kaj sve pise gore..a kakve bi mi bile oci nakon 7 sati buljenja u comp ekran i kak ne bi bio kao mamuran nakon nespavanja i ucenja?!

i onda imamo glavnog lika ove price(valda) prekrsajni nalog na kojem pise da sam tad i tad upravljao vozilom pod utjecajem opjnih tvari(THC) sto je utvrdjeno uredjajem na kojem je ocitano da sam pozitivan i da sam odbio(potcrtano) vadjenje krvi i urina,te da mi se izrice novcana kazna od 3000kn,te da mi treba uzeti vozacku na 6mj i pet neg bodova..te da sam duzan nadoknadit i troskove prekrsajnog postupka od 110kn i da mi je nalog urucen u ruke..

zatim on ispise nalog o privremenom oduzimanju vozacke na tri dana

na sto ja umoran i daj da to sve prodje potpisujem sve i oni mi uzimaju vozacku,daju uplatnice za novcanu kaznu i kazu da bi me trebali iskljucit iz prometa,te da se ne svoju odgovornost mogu odvest do doma,na sto ja pitam a kaj ak me opet zaustavi netko...onda im pokazi ove papire...

sjedam u auto,odvezem se doma,jos malo ucim,zaspim,probudim se,odem na ispit...srecom prodjem..dodjem doma i pogledam napokon te sve papire koje dobih noc prije od gosn policajca...procitam sve,te pocnem lupat glavom u zid uz jecaje koji si ti debil i tak...(ok, ne doslovno,al pretpostavljam da kuzite o cemu pricam)

eh,da...jos tad mi je policajac rekel da ako pisem prigovor,te uz prigovor prilozim kopije placenih uplatnica,te napisem da mi uvaze molbu za neoduzimanjem vozacke,da ce to vjerovatno uvazit..te da to predajem kad preuzimam vozacku(iako mi je rok za prigovor dulji nego rok kad mogu uzet vozacku) ali na prekrsajnom nalogu,kako kasnije procitah, u uputi o pravnom lijeku pise da ukoliko je placena kazna prije podnosenja prigovora da se okrivljenik odrekao prava na prigovor..pa se pitam..what's up with that?

sad kad ste upoznati s pricom,molim vas, pomagajte sto da dalje radim...

dal da napravim to kak mi je on rekel?
dal da napisem prigovor u kojem poricem sve?

dal da napisem prigovor u kojem sam spreman platiti(iako mi je to malo too much ka studentu...tj.to platim,ode mi ustedjevina za ljeto...),ali da i napisem kako se kao student sam uzdrzavam i auto mi je neophodan za honorarne poslove,egzistencijalne razloge?

vidim tu na forumu da u prigovoru ne trebam pisati velika obrazlozenja,al ak napisem dal mi to moze uopce pomoci...ili odmoci?

dal sam tupav?jesam
dal sam tad bio zbunjen?jesam
dal sam do sad imao ikakvih takvih ozbiljnih "okrsaja" sa zakonom?nisam
dal sam novi u svemu tome?jesam

dal sam vam dosadan?nadam se da ne...

anyways,nadam se da mi mozete pomoci,jer mi je rok za podnosenje prigovora sad u utorak zadnji dan(danas je cetvrtak)

unaprijed zahvaljujem
outsajder je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 08:16   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 25
Poruka: 344
venus01 se izdvaja iz masevenus01 se izdvaja iz masevenus01 se izdvaja iz mase
Re: pozitivan na THC

Citat:
Pravi autor: outsajder Pogledaj Poruke
...i onda imamo glavnog lika ove price(valda) prekrsajni nalog na kojem pise da sam tad i tad upravljao vozilom pod utjecajem opjnih tvari(THC) sto je utvrdjeno uredjajem na kojem je ocitano da sam pozitivan i da sam odbio(potcrtano) vadjenje krvi i urina,te da mi se izrice novcana kazna od 3000kn,te da mi treba uzeti vozacku na 6mj i pet neg bodova..te da sam duzan nadoknadit i troskove prekrsajnog postupka od 110kn i da mi je nalog urucen u ruke..
Eeee kad bi taj THC trajao toliko dugo koliko oni tvrde... uuuuu!!
nažalost ja ti ne mogu dati nikakav pravni savjet, samo prokomentirati da fakat nisu normalni i da radije kazne prave prekršitelje!! jbm ti par dimova!! sve ih treba
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 08:30   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: venus01 Pogledaj Poruke
Eeee kad bi taj THC trajao toliko dugo koliko oni tvrde... uuuuu!!
nažalost ja ti ne mogu dati nikakav pravni savjet, samo prokomentirati da fakat nisu normalni i da radije kazne prave prekršitelje!! jbm ti par dimova!! sve ih treba
jedno je efekt "napušenosti", a drugo koliko se ostaci droge zadržavaju u krvi.

kaj se tiče pitanja .. ne platiti, čekati rješenje, napisati žalbu "zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja" ... tražiti suočenje ... i razvlačiti / probati dokazati da nisi taj dan upravljo vozilom pod utjecajem (makar čisto sumnjam da buš to mogo) ...

ja bi razvlačio i nadao se najboljem ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 08:31   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 393
skin2yard je zabranio reputaciju

nisam bas razumio, lik je tebi kao rijesio kaznu i sve to u jednom danu? nisi isao na sud?
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 08:54   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,622
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Prigovor svakako napisati, pronaći advokata (ako si to možeš priuštiti) ili se prepustiti glupom aparatu koji kažnjava nesigurne, zbunjene i siromašne, a pomaže ministrima da prave rebalanse i potkožne zalihe.
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 09:45   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 25
Poruka: 344
venus01 se izdvaja iz masevenus01 se izdvaja iz masevenus01 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
jedno je efekt "napušenosti", a drugo koliko se ostaci droge zadržavaju u krvi.

kaj se tiče pitanja .. ne platiti, čekati rješenje, napisati žalbu "zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja" ... tražiti suočenje ... i razvlačiti / probati dokazati da nisi taj dan upravljo vozilom pod utjecajem (makar čisto sumnjam da buš to mogo) ...

ja bi razvlačio i nadao se najboljem ...
Znam da ima razlike između napušenosti i ostataka THC-a! ali to je ko da potegneš malo alkohola (naglasak na malo) imaš alkohola u krvi ali nisi pijan!! ima velike razlike!!
slažem se s ovim razvlačenjem i pisanjem žalbi!! nemoj sam tak platiti!!
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 09:52   #7 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: venus01 Pogledaj Poruke
Znam da ima razlike između napušenosti i ostataka THC-a! ali to je ko da potegneš malo alkohola (naglasak na malo) imaš alkohola u krvi ali nisi pijan!! ima velike razlike!!
slažem se s ovim razvlačenjem i pisanjem žalbi!! nemoj sam tak platiti!!
rizik pušenja trave
tolko ostaje i gotovo .... jesi ti napušen ili ne, policiju i sud ne zanima ....

meni osobno je glupo da neko može odgovarati za nekaj kaj je napravio prije 3 dana, ali tako je ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 10:32   #8 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

bude ti damfisk napisao točno kaj da radiš, a pritom mislim da će ti reći da napišeš prigovor i čekaš da sve ode u zastaru, koji si grad
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 11:06   #9 (permalink)
Regularni forumas

Godina: 24
Poruka: 316
Belial se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Belial

THC je laka droga (po meni je i duhan droga ali ajd), u krvi ostaje 2-3 tjedna, ništa kod tebe nisu našli kad su te zaustavili niti u autu, znači piši žalbu, budi riječit na prekršajnom sudu, nemoj zamuckivat i dozvolit da te smuvaju istim pitanjem tokom rasprave, znači dobro pamtiš šta kažeš, dovoljno uvjerljivo i dobit ćeš samo upozorenje bez novčane kazne, još si student, nemaš prihoda...
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 12:18   #10 (permalink)
Regularni forumas

Godina: 22
Poruka: 393
skin2yard je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: Belial Pogledaj Poruke
THC je laka droga (po meni je i duhan droga ali ajd), u krvi ostaje 2-3 tjedna, ništa kod tebe nisu našli kad su te zaustavili niti u autu, znači piši žalbu, budi riječit na prekršajnom sudu, nemoj zamuckivat i dozvolit da te smuvaju istim pitanjem tokom rasprave, znači dobro pamtiš šta kažeš, dovoljno uvjerljivo i dobit ćeš samo upozorenje bez novčane kazne, još si student, nemaš prihoda...
slusaj belial-a, on ti je iskusan u tim stvarima
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pozitivan, thc

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 14:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103