Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

pravo novcane naknade sa burze

Raspravljate o temi pravo novcane naknade sa burze u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Moze li mi netko pomoci.....31.08.2008.mi je istekao ugovor o radu na odredjeno vrijeme, a ja sam 13.08.2008.( znaci, prije isteka ...

yel
    yel je offline
    Starter
    Datum registracije
    13-01-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Question pravo novcane naknade sa burze

Moze li mi netko pomoci.....31.08.2008.mi je istekao ugovor o radu na odredjeno vrijeme, a ja sam 13.08.2008.( znaci, prije isteka ugovora ) otisla na rodiljni dopust, te mi je prvih sest mjeseci zavod za zdravstveno isplacivao rodiljnu naknadu, te su mi nakon isteka sest mjeseci rekli da tamo kod njih moram podnijeti zahtjev za drugih sest mjeseci (odnosno, za roditeljsku naknadu ), te sam tako i napravila. Nakon isteka tih, znaci, ukupno godinu dana (kad mi je djete navrsilo godinu dana ), rekli su mi da se javim na burzu, te da cu tamo sad dalje imati pravo na naknadu kao nezaposlena osoba. ja sam se javila na burzu u roku od osam dana od isteka djetetovih godinu dana ( a rok je cak trideset dana ), medjutim nakon 4 mjeseca cekanja rjesenja o novcanoj naknadi sa burze, stiglo mi je rjesenje da se moj zahtjev za novcanu naknadu odbija, jer nisam podnijela taj zahtjev u roku od 30 dana....tvrde da sam ja nakon prvih sest mjeseci trebala javiti se na burzu, a u zavodu za zdravstveno su mi tad rekli da ne, nego da od njih ( u zavodu za zdravstveno )trebam primati novcanu naknadu, te da se tek nakon djetetovih godinu dana javim na burzu....sve u svemu zbog njihovog ne znanja sad na burzi tvrde da sam izgubila pravo na primanja, ali su mi isto tako savjetovali neka se zalim, jer kako kazu, ima jos puno zena u istoj situaciji.....ocito je da ne znaju raditi svoj posao, ocito se radi o nekom nedorecenom zakonu, pa ni sami ne znaju sto im je ciniti, pa onda im je najjednostavnije sve nas s takvim slucajem odbiti....ne znam kome da se obratim po neki strucni savjet.....

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Re: pravo novcane naknade sa burze

Jako slabom sam upoznat sa tom regulativom na području radnog i socijalnog prava, nisam se nikad s tim bavio

Svakako, trebala bi uložit žalbu na to rješenje kojim ti se odbija zahtjev za novčanu naknadu jer si se javila sa zakašnjenjem. U žalbi trebaš obrazložit zbog čega je do tog zakašnjenja došlo (zbog pogrešne informacije na zdravstvenom)

Predlažem da (ako imaš mogućnosti) se obratiš nekom odvjetniku koji će tu žalbu znat stručno složit.

Žao mi je šta ne mogu konkretnije pomoć, ali to zaista nije moje područje djelovanja.

yel
    yel je offline
    Starter
    Datum registracije
    13-01-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Hvala na savjetu.......ulozit cu zalbu, samo svjesna sam da nasa drzava kad je u pitanju pravda nazalost uopce ne funcionira, te mislim da nitko iz zdravstvenog nece odgovarati za pravo novcane naknade koje mi sad zbog njihove greske nece biti isplaceno.....jednostavno ne mogu vjerovati sta je sve moguce u ovoj nasoj drzavi, da me netko samo tako zakine, i mogu se slikati....ja ne poznam odvjetnike koji se bave tim podrucjem, pa me zanima znas li ti mozda nekog odvjetnika koji bi mi mogao pomoci ( strucno mi sastaviti zalbu ), i ako znas cjenu koliko bi to kostalo? .....

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Znam nekolicinu odvjetnika u Splitu koji se time bave. Ali ne znam odakle si ti, pa ti ne mogu nikog preporučit.

Šta se tiče cijene, mislim da bi po odvjetničkoj tarifi takva žalba bi bila između 500 i 1000 kn + PDV

yel
    yel je offline
    Starter
    Datum registracije
    13-01-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Iz Zagreba sam

Lajkaj nas na Facebooku