Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Pravo što se tiče posvojenja... u Znanost forumu; Što mislite kakvi su nam uvjeti u Hrvatskoj? Kakav je pravni sustav kada se radi o posvojenju? Jel dobro organiziran ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-01-07, 12:24   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-01-07
Poruka: 53
Subrino se izdvaja iz mase
Pravo što se tiče posvojenja...

Što mislite kakvi su nam uvjeti u Hrvatskoj? Kakav je pravni sustav kada se radi o posvojenju? Jel dobro organiziran i da li se dobro vodi? Čemu tolika čekanja na to da se posvoji dijete?

Mišljenja sam da pravni sustav mnogo komplicira i da previše zahtijeva nešto što i nije od prevelike važnosti...
Subrino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 14:11   #2 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju
Re: Pravo što se tiče posvojenja...

Ma nije bit u posvajanju....bit je u jadnoj djeci što na kraju i odrastu u domu umjesto da odu u neku obitelj gdje će ih netko voljeti i paziti Najžalosnije mi je to što zakon daje veća prava idiotskim roditeljima koji ostave svoju djecu nego toj jadnoj djeci Majke ako se jednom u 3 mjeseca jave u sirotište i pitaju za svoje dijete, to dijete ne smije biti dano na usvajanje....gadi mi se to jer moja je prijateljica volontirala u Nazorovoj i kaže kako žene to masovno rade....3 ih mjeseca boli ona stvar za djetetom i onda se pred kraj kao jave.....ma ja bi te zakone toliko postrožila da to nije normalno!!! Amerikancima zbog ničega ne skidam kapu, ali kad su zakoni o dobrobiti djece u pitanju, onda im svaka čast! Ovi naši su debili koji nemaju pojma o životu!
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 14:43   #3 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Citat:
Pravi autor: Subrino Pogledaj Poruke
Što mislite kakvi su nam uvjeti u Hrvatskoj? Kakav je pravni sustav kada se radi o posvojenju? Jel dobro organiziran i da li se dobro vodi? Čemu tolika čekanja na to da se posvoji dijete?

Mišljenja sam da pravni sustav mnogo komplicira i da previše zahtijeva nešto što i nije od prevelike važnosti...

E pa ako si takvog "mišljenja" onda reci:

1. kakav je naš pravni sustav po tom pitanju
2. koje su to "komplikacije" i koje to "prevelike" zahtjeve stavlja pred posvojitelje
3. šta to, po tvom "mišljenjuž" nije od prevelike važnoti

i na kraju

4. kako bi ti pojednostavnio cijeli proces?

Da te čujem...
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 14:50   #4 (permalink)
Zlatni Član

Što se tiče toga, moje je mišljenje da se posvojitelji dobro trebaju provjeriti i to stoji....ali hajde ti reci Damfisk je li u redu da se tolika prava daju biološkim roditeljima koji su napustili svoje dijete i da to dijete na kraju odraste u domu- a to je kod nas najčešći slučaj
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 15:08   #5 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

pazi, postoje dva tipa posvajanja:

Posvajanje sa roditeljskim učinkom, i
posvajanje sa srodničkim učinkom

kod ovog prvog (sa roditeljskim učinkom) stvari idu manje-više jednostavno ali to je zato šta dijete zadraža određene veze sa biološkim roditeljima - tipa nasljednog prava i sl.

kod ovog drugog (sa srodničkim učinkom) prekidaju se sve veze djeteta sa njegovim biološkim roditeljima i svim srodnicima bioloških roditelja... i stvara se nova veza sa posvojiteljima i njihovim srodnicima - praktički se pravnim putem "stvaraju" krvne veze... i zato je to posvojenje komplicirano

Kužiš?
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 15:21   #6 (permalink)
Zlatni Član

Kužim ja to! Ali meni to ne ide u glavu da se netko može odreći djeteta i onda ga kao htjeti čuti jednom u 3 mjeseca i to bi kao trebalo značiti pravno da se taj nije odrekao djeteta, nego da ga njegovo dijete i dalje zanima! Smiješno!
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 15:28   #7 (permalink)
women loving misogynist

Mislim da se može dijete usvojit i usprkos tome o čemu ti govoriš (tri mjeseca)

Doduše, nikad se u praksi nisam bavio problematikom posvojenja, tako da bih morao provjerit - ne mogu bit siguran... dok to ne provjerim
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 15:43   #8 (permalink)
Zlatni Član

A ne znam Prežalosno je to....da su tolike liste čekanja za usvojenje djeteta, a da ipak ima toliko djece koja odrastaju po domovima
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-01-07, 15:45   #9 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 22
Poruka: 3,175
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Citat:
Pravi autor: eowyn Pogledaj Poruke
A ne znam Prežalosno je to....da su tolike liste čekanja za usvojenje djeteta, a da ipak ima toliko djece koja odrastaju po domovima
to ti je birokracija i papirologija, da bi neki "opravdali" kako nešto i rade

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-01-07, 00:01   #10 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 2,942
eva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svimaeva je poznat svima

U Splitu ove godine nije posvojeno ni jedno dijete, i sad kad sam procitala taj naslov u novinama prvo sto sam pomislila je da ljudi nemaju interesa za posvajanje dijeteta.
Zatim sam se sjetila da sam negdi procitala uvjete za posvajanje dijece i svi uvjeti su vezani za materijalne i obrazovne prilike para koji posvaja dijete( mora bit iskljucivo par i to u braku odredeno vrijeme, cini mi se 5-6 godina, al nisam sigurna tocno koliko pa me ne drzite za rijec).
Zatim, oba roditelja moraju imati zavrsen fakultet, moraju biti u radnom odnosu, nisam sigurna za minimum place al cini mi se da mjesecna primanja moraju biti ukupno oko 10 tisuca kuna, imati stan tocno odredene minimalne kvadrature,...
Brojevi koje sam navela su okvirni, jer sam clanak davno citala, pa ne mogu reci sa 100% sigurnoscu ali je to otprilike to.
E sad koliko parova u Hrvatskoj ispunjava te uvjete(s obzirom na standard), i oni sto ih ispunjavaju imaju li uopce zelju posvojit dijete? Mislim da bi se uvjeti trebali vise prilagoditi materijalnom stanju u Hrvatskoj, jer visina necije place ne garantira topao , miran dom i sretno djetinstvo.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: posvojenja, pravo, s to, tice

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:21.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103