| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Pravo što se tiče posvojenja... u Znanost forumu; Otkud ti to da oba roditelja trebaju imati završen fakultet??????? Teška glupost!!!!! Prvi put to č... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #13 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,227
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pravo što se tiče posvojenja... Zena koja je htjela posvojit je to rekla za neki dnevni list, ona ispunjava sve navedene uvjete, pa je u to vrijeme cekala da dobije dijete na "probni rok", cini mi se da je rekla da ceka godinama,. To je samo jedna od gluposti...
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Zlatni Član Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
![]() | Re: Pravo što se tiče posvojenja... Mama....i ja se potpuno slažem s tom rečenicom! ![]() Eva....to je čista glupost što je rekla...baš me šokiralo....sigurno je malo preuveličavala da dočara koliko joj je teško dobiti dijete ![]() |
| | |
| | #15 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pravo što se tiče posvojenja... Ne vjerujem da su uvjeti takvi kao što ih je navela Eva... Definitivno sam siguran da se ne traže tako visoka primanja i definitivno sam siguran da se ne traže oba roditelja za faklutetskim obrazovanjem Za ostalo ne mogu garantirat - ali evo, ovih dana ću se raspitat kod jedne kolegice koja radi u Centru za soc. skrb pa ću vam znat točno napisat što se traži i kakva je točno procedura... Samo mi je interesantno da cijenjeni forumaš koji je započeo ovu temu više ništa ne piše... a otvorio je temu tako samouvjereno... ![]()
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pravo što se tiče posvojenja... Ovo sa posjetima već neko vrijeme pričaju na teveju- da tzv. roditelji blokiraju posvojenje djeteta dolazeći posjetiti dijete jednom u 3 mjeseca... Mislim, ako je već dijete u domu zbog puke nužde, ne znam što bi mi se trebalo dogoditi da nađem vremena za svoje dijete samo svaka tri mjeseca- poludim kad ne vidim svoje kumče mjesec dana (i to ne svojom krivnjom). A mislim ako nemaju neko vrlo, vrlo dobro opravdanje za tako rijetke posjete, takvi roditelji mogu biti samo destabilizirajući faktor u razvoju djeteta, kojem je dovoljno teško i bez njihovog odmaganja.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,227
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pravo što se tiče posvojenja... Evo sam se ja malo dala na istrazivanje; Po zakonu o obitelji mora se imati minimalno SSS, sto znaci da ono s fakultetom nije istina ako gledamo po zakonu ali; Podruznica u Splitu u posljednjih je 5 godina registrirala tek sedam posvojenja, a broj zahtjeva za posvojenje u istom periodu je u prosjeku 150. Ako gledamo cijelu HR, na sveko djete u domu ide 5 posvojitelja. Znaci, pred ljude koji zele posvojit djete su stavljeni puno veci zahtjevi od onih koji pisu u zakonu, mozda ako se prezivas Boban ne moras imat fakultet, ali u svakom slucaju obican smrtnik(bez visoke skole i povece place) tesko da moze posvojit, bez obzira na cinjenicu sto djeca docekaju i punoljetnost u domovima. A to je sve zbog toga sto je djete slobodno za posvajanje tek ukoliko njegovi roditelji daju pristanak, odnosno ukoliko ih sud svojom odlukom liši roditeljske skrbi, a roditelji u pravilu ne daju pristanak za takvo nesto, a sudska procedura je duga i slozena. Stvarno se nadam izmjeni zakona.
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 12-02-08 Lokacija: zagreb
Poruka: 1
![]() | zdravo svima... koliko sam ja skužila prava o posvojenju a što se meni nesviđa... dobiješ 270 dana kao porodiljnog što po mome iznosi u prosjeku 9 mjeseci to je prva stvar koja mi se ne sviđa a druga stvar je ta duga procedura.. mora se utvrditi da je posvojenje za dobrobit djeteta recite mi tko od ljudi koji posvajaju djecu ne misli tako?? mislim da je to banalna glupost. i ja razmišljam o posvojenju djeteta i mislim da to može jedino biti dobro za to dijete jer kakvu budučnost to djete ima ako odraste u domu?? molim da me netko ispravi ako sam nešto krivo napisala... želim da mi se jave svi na moj blog koji se ne slažu sa zakonima naše države jer mi je cilj nešto promjeniti a za to trebam podršku..(obiteljski zakoni-posvojenja,porodiljni,naknade) voljela bi da mi iznesete mišljenja,prijedloge, i sve što vas smeta na blog,hvala unaprijed. obiteljska prava |
| | |
![]() |
| Tagovi: posvojenja, pravo, s to, tice |
« obmana suda
|
placanje racuna »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:53.

Teška glupost!!!!! Prvi put to čujem!!!! 

ja se slazem sa ovom recenicom.