Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 26

Pravosudni ispit

Raspravljate o temi Pravosudni ispit u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Ma kolega sve znam, vjeruj mi o tome intenzivno slušam svaki četvrtak već 2 mjeseca, ali meni je teža kaznena, ...

Akademik Avatar od korisnika carica
    Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Re: Pravosudni ispit

Ma kolega sve znam, vjeruj mi o tome intenzivno slušam svaki četvrtak već 2 mjeseca, ali meni je teža kaznena, složenije je to

A što se tiče upravnog postupka, pojma nemam kako će to, netko će probit led pa ćemo svi dalje nešt skemijat, valjda, ma katastrofa, već me panika lovi, a imam još ponešto mjeseci.....
    I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Kako ti kaznena može bit teža, tu moraš poznavat dva, u vrh lgave tri zakona, a u građanskoj ti može uletit neki složen slučaj pa ti treba četri, pet zakona odjednom

Ali dobro, tebi je teže kazneno, fala bogu...

Upravni postupak - to ti je zajebano... nađi nekog s kime se možeš konzultirat ili zajedno učit... traži primjerke građevinskih dozvola i tako toga... ne znam kako drugačije da se pripremiš

meni to nije bilo, stvarno nemam neki pametan savjet

Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Znam, ali mi je nekak teže za napisat, barem mi se tako učinilo, a kazneno inače fakat volim.....možda dok ih par napišem pa će biti lakše

A tako će nekako i biti, nema druge, možda neko rješenje iz radnog spora vidjet ću to još....

Ovaj moj post zvuči kao da imam neku govornu manu, ma pozivam se na bolest, već me krevet zove....
    I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

može bit i da ti fali rutine

Uglavnom - ne treba se previše opterećivat tim pismenim dijelom.. svak tko je radio u pravosuđu i ima pola mozga može napisat presudu za prolaz

Usmeni dio je bitan... na to se koncentriraj.... a ako dobro naučiš za usmeni, onda ti po logici stvari ni pismeni neće bit toliki problem

Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Tako je bilo prije, sada će se to fakat ocjenjivat, tak da fakat

Ma nije me toliko strah pisanja presuda, nekak budem, ali niti šugava dvojka mi nije neki uspjeh, ja želim ostati raditi na sudu, a za to sve treba biti skoro savršeno

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

pa ocjenjivat će se, znam... ali neće se to ocjenjivat kao da zaista pišeš prvostupanjsku presudu

tražit će se elementi presude, obrada dokaza i to... neće od tebe očekivat da napišeš neoborivu presudu u predmetu koji si tek sad dobila na stol, i imaš godinu ipo dana pripravničkog staža

Tako ne ocjenjuju ni suce nakon 4 godine rada...

Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Naravno da se neće očekivat da napišem presudu kao sudac, ali kolko sam skužila ništa njih to ne benda, moraš znat ako hoćeš proć i to poprilično blistavo

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Pa čekaj, zar se to već počelo primijenjivat? Ja sam mislio da se pravosudni ispiti još uvijek polažu po "starom" zakonu?

Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Od 1.9., ali stvar je u tome da svaki četvrtak imam radionice na Pravosudnoj Akademiji, kao neka priprema za pravosudni, pisali smo presude prošli tjedan i vjeruj mi, jako se puno od nas očekivalo, nije baš bilo gledanja kroz prste, zato ti kažem, očekuje se savršenstvo, a ne kužim na temelju čega

Jedna mi je sutkinja sa ŽS rekla da po zakonu imam pravo od svog mentora tražit da mi daje da pišem presude i da me nauči kako se to radi - po zakonu skoro sam joj se izvrištala u facu od smijeha

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Čekaj, ja sam skužio da oni kandidati koji su vježbenički staž započeli u vrijeme kada je važio "stari" Zakon o pravosudnom ispitu da će polagati ispit po starom zakonu, iako je "novi" Zakon već stupio na snagu

Ali eto, zaista ne pratim pozorno tu problematiku

P.S. Ako ti treba štagod literature, savjet ili bilo šta slično za ispit, slobodno se javi na PP... stojim ti na usluzi!

Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku