Nema problema, šta god treba... sjećam se svojih trauma... ne bi to poželio nikome
Raspravljate o temi Pravosudni ispit u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Aha da, mi smo to isto mislili, ali stečena prava očito ne vrijede frišku figu, Švabi vele mora tako biti, ...
I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.
Nema problema, šta god treba... sjećam se svojih trauma... ne bi to poželio nikome
18.3.2005. pamti se to ko novo rođenje.
ne ponovilo se iako se sve zaboravi pa i to.
ja učija 4.5 miseca, al svaki dan, možda izgubija par dana. al 7-8 sati dnevno obavezno. zadnji tjedan i do desetak sati.
presude - pizdarije, ako si iole radija i vidija više od 2 spisa, presude ćeš napisat bez problema.
onda dolazi ono bitno usmeni.
ma pravosudni je teže naučit nego položit.
baza je sve to znanje sabit. ne ići u širine, ne učit dulje jer to nema smisla. što duže učiš, više zaboravljaš. a onda moraš u 3-4 sati odgovorit sve ono šta si učija 4 godina faksa i dvi godine prakse.
naravno to sve vridi to lita. od 1.9. nova pravila, al to i više ne pratin.
-
ej carice a kako se prijavi za ta predavanja? mislim moze li bilo tko doci slusat? kad, sto, gdje? hvala
Pozdrav kolege! Ja sam studentica druge godine prava i jako me zainteresirao ovaj topic. Znam da je još puno prerano razmišljati o pravosudnome i da se na našem faksu "živi" od ispita do ispita. Ali eto, ja sam pravo upisala samo zato jer želim jednog dana raditi u odvjetništvu, pa sam se odlučila malo informirati o pravosudnom. I moram priznati da su me vaši dojmovi prilično prepali.![]()
1.Nisam očekivala da je pravosudni toliko težak, obzirom na težak faks.
2. Zanima me što točno pitaju na usmenom? Kako to izgleda? Dali tjekom faksa trebam posebno obratiti pozornost na neke predmete (detaljnije ih učiti) da si barem malo olakšam muke prije usmenog?
plastico, predavanja su u sklopu sudačkog vježbeništva na Pravosudnoj akademiji, a odvjetnički vježbenici imaju u Odvjetničkoj komori, pa ovisi gdje si - raspitaj se
vedranna, vjeruj mi, za tebe je bolje da se sad s time ne opterećuješ, a obraćanje pozornosti na određene predmete neće ti pomoći nešto naročito jer toga ima toliko da mi je već sad muka, po ko zna koji put učim obvezno pravo i čini mi se da nemam pojma o osnovnim stvarima
na usmenom pitaju sve, ako te zanima imaš legalis, pravni forum pa tamo potraži sve odgovore, samo opet ti ponavljam, nema smisla se sada s time zamarati, polaži ispite, za pravosudni još imaš itekako vremena, tko zna što će smisliti dok ti dođeš do te faze![]()
I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.