Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

prekid postupka

Raspravljate o temi prekid postupka u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Da li je moguće pozvati se na čl 212 ZPP-a - prekid postupka (ovrhe na nekretnini), dok se pravomoćno ne ...

Starter
    Datum registracije
    18-02-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

prekid postupka

Da li je moguće pozvati se na čl 212 ZPP-a - prekid postupka (ovrhe na nekretnini), dok se pravomoćno ne riješi parnica među ovrhovoditeljem i ovršenikom, kojeg je nakon podnošenja prijedloga za ovrhu pokrenuo ovrhovoditelj radi pobijanja pravnih radnji ovršenika, jer je ovaj prodao nekretninu koja je predmet ovrhe i to prije podnošenja prijedloga za ovrhu - dakle postoji rješenje o ovrsi a da nije izvršena zabilježba ovrhe jer ovršenik nije formalno upisan kao vlasnik, zato se i vodi parnica radi pobijanja tog kupoprdoajnog ugovora, je ri određenih razloga ovaj nije mogao prodati tu nekretninu.
    Hvala.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Re: prekid postupka

Koliko znam nema prekida ovrhe, ali zato postoji ''odgoda ovrhe'' do rješenje neki drugih pravnih radnji, ne znam točno koji članak Ovršnog zakona.
    Ako postoji rješenje o ovrsi na nečemu što ne postoji, kako se uopče može provoditi ovrha. Ovrha se provodi na materijalnim stvarima kojima je poznat vlasnik, ali se na našim sudovima vode najčudnije parnice a posebno ovrhe, a sudci su katastrofa.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Starter
    Datum registracije
    18-02-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Re: prekid postupka

to i je problem, ta ovrha jednostavno ne može egzistirati jer nije ostvaren osnovni preduvjet - vladništvo ovršenika. No ovršenik je imao seronju od odvjetnika, koji nije na vrijeme reagirao.
    Što se tiče prekida ovrhe on postoji, no bar ja mislim samo za slučajeve iz čl. 212 ZPp-a(stečaj, smrt stranaka itd). Mislim da ovo s prethodnim pitanjem u ovrsi neće upaliti.

Lajkaj nas na Facebooku