| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi Problemi sa predstavnikom zgrade u Znanost forumu; Ovo je moja situacija, naime trenutno sam u zgradi u kojoj dio upravitelj-predstavnik ulaza-suvlasnici funkcionira besprijekorno, međutim udajem ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 30-05-08
Poruka: 4
![]() | Problemi sa predstavnikom zgrade Ovo je moja situacija, naime trenutno sam u zgradi u kojoj dio upravitelj-predstavnik ulaza-suvlasnici funkcionira besprijekorno, međutim udajem se za nekoliko mjeseci i trenutno sam u fazi sređivanja stana sa budućim suprugom (njegovog). Stan je u malenoj zgradi od 7 stanova, dosta zapuštenoj, većina sustanara starije životne dobi s malim ili nikakvim primanjima. U tijeku radova otkrili smo da curi voda iz glavne vodovodne cijevi - vertikala, prijavili smo kvar predstavniku te zvali predstavnika tvrtke koja održava stanove. Cijev je gusana, stara, malo su je zakrpali i rekli da se cijela cijev mora promijeniti jer se kao takva i još k tome nekoliko desetljeća stara, ne može popraviti te da će ponovno procuriti. Nakon toga nam je predstavnik stanara rekao da nema sredstava i da neće potpisati izmjenu, ispočetka se branio da sustanarka s vertikale odbija izmjenu, što se pokazalo kao neistina. Novac za pričuvu redovito se uplaćuje, međutim nikakvi radovi se nisu vršili već nekoliko godina. Nikada nismo dobili izvješće o troškovima niti stanje računa. Nakon toga kontaktirala sam tvrtku koja nam vrši održavanje zgrade gdje su mi dali izvod sa redovnim zaduženjima gdje stoji da je zgrada 6195,49 kuna u minusu od čega 5746,04 za naknadu ovlaštenom predstavniku, 427,00 kn za dimnjačarsku službu i 22,45 za naknadu bankama. Zanimaju me Vaši prijedlozi, znači još službeno ne živim tamo ali želim poduzeti nešto jer očito pričuvu plaćamo kako bi upravitelj dobivao plaću! Hvala |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-06-08
Poruka: 111
![]() | Re: Problemi sa predstavnikom zgrade Radim upravo u tvtki za održavanje zgrada kao pravnik i često se susrećemo s tim problemom. Veliki broj zgrada se nalazi u minusu što zbog neplaćanja pričuva, dimnjačarskih usluga i sl. kad je zgrada u minusu kao u ovom slučaju, teško se bilo kakvi zahvati na zgradi mogu raditi jer se takvi veći radovi nemaju iz čega platiti, manji se još mogli nekako i to u dogovoru ali sve ostalo jako teško izvedivo upravo zbog tog minusa u kojemu se nalazi zgrada a minus i nije tako velik s obzirom da postoje zgrade koje su u minusu i do 20,30 pa čak i 50 tisuća kn što je višegodišnji dug. Nisam puno pomogao, ali eto. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Jebivjetar Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: West Hercegovina Godina: 29
Poruka: 5,591
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Problemi sa predstavnikom zgrade Ja dok sam studirao i živio u zagrebu, svako pola godine dobivao sam izvješće o financijama, koliko novaca od pričuve je na računu banke, šta je se popravljalo po zgradi, šta se planira poraviti u nardnom razdoblju. Pa što se tiče toga nisam imao nikakvih problema. A taj tvoj problem sa zgradom rješi pozivom na sastanak svih stanara sa predstavnikom zgrade i inzistraj na tome da svi troškovi i novac od pričuve da bude javan kao što je normalno kod većine zgrada, bar mislim... Jer očito je da prestavnik zgrade ne zna raditi svoj posao i novac od pričuve uzima sebi u džep
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,388
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Problemi sa predstavnikom zgrade novac za pričuvu pripada zgradi to jest svim suvlasnicima zgrade i upravitelj zgrade i predstavnik stanara (dvi različite osobe-prvo je firma koja je ovlaštena za upravljanje a drugo je jedan od stanara) su dužni uredno voditi knjige i pravdati svaku kunu. ukoliko to ne radi to jest novac se nenamjenski troši (dakle u biti krade), onda je riječ o kaznenom djelu (čl. 292. il 337. Kaznenog zakona)
__________________ Original, a first form from which varieties arise An authentic work of art as opposed to an imitation or reproduction Why should I try to sound like ya'll sound |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 30-05-08
Poruka: 4
![]() | Re: Problemi sa predstavnikom zgrade dečki hvala puno...mislim da ću kopirati taj izvod i sazvati sastanak stanara. Dat ću prijedlog da se imenuje predstavnik bez naknade ili uz oslobođenje plaćanja čišćenja i električne energije za stubište sve do povrata dugovanja zgrade i možda povećati pričuvu za barem 050 kn po m2... Jer ovako nikada novca neće biti. |
| | |
![]() |
| Tagovi: predstavnik zgrade, pricuva, stan |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:48.