Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

prolaz kroz crveno-zapisnik na potpis

Raspravljate o temi prolaz kroz crveno-zapisnik na potpis u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Prošli tjedan me zaustave policajci i traže standardno vozačku i prometnu. Mislio sam ajd kontrola nema veze, ipak nakon podužeg ...

Starter
    Datum registracije
    06-10-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

prolaz kroz crveno-zapisnik na potpis

Prošli tjedan me zaustave policajci i traže standardno vozačku i prometnu. Mislio sam ajd kontrola nema veze, ipak nakon podužeg pisanja u notes i provjere na motorolu vraća se policajac i kaže da su me zaustavili po dojavi od njihova kolege na prethodnom raskrižju prošao kroz crveno. Naravno ja izlazim iz auta i krećem u objašnjavanje da sam prošao kroz žuto jer nisam mogao sigurno zaustaviti vozilo prije semafora zbog brzine kretanja. Oni odbijaju bilo kakvo opravdanje i kažu mi da će prekršajna prijava stići na adresu, a onda imam pravo na žalbu. Ja odlazim ljutit naravno i sad me muči par pitanja. 1. Zašto nisam dobio nikakav zapisnik na uvid?? 2. Kako da znam istinitost njihovog kolege navodnog na semaforu koji je vidio prolazak kroz crveno?? 3. Da li su mi bili obvezni bili napraviti zapisnik zbog učinjenog prekršaja?? 4. Da li su obvezni bili prije pisanja obavijestiti me o razlogu zaustavljanja?? 5. Ako dobijem prekršajnu prijavu imam li se pravo žaliti prvo u policijsku postaju pošto mi je to prvi prekršaj?? 6. Ako dođe do suda imam li pravo tražiti dokaz za prolaz kroz crveno?? Hvala unaprijed.

prof. Foruma Avatar od korisnika omahen
    Datum registracije
    06-08-05
    Starost
    44
    Poruka
    1,000
    Liked
    3 times

Re: prolaz kroz crveno-zapisnik na potpis

Ja sam prije par god imao isti slucaj "problem", isao kod sudca za prekrsaje,tamo rekao sta je bilo,sudac me pitao hocu li suocenje sa policajcem,ja rekao da hocu. Drugi put na sudu kad je trebalo biti suocenje,ja dosao,policajac nije i to je to,pustli me bez kazne i ikakve sankcije.
    NE GRIZEM, NE TRAŽIM JAMCE I NISAM LJUT, PRIRODNO SAM NADRKAN.

Lajkaj nas na Facebooku