Ja mislim, nisam siguran, da su sve te zastare pobuplali. Kažem, nisam siguran.
Raspravljate o temi prometni prekršaj zastara u Pravo forumu, dio Znanost foruma; jel zna netko po novom zakonu kolika je zastara prometnog prekršaja 3 godine ili 4 godine, prije je bilo 2 ...
Ja mislim, nisam siguran, da su sve te zastare pobuplali. Kažem, nisam siguran.
Po novome apsolutni zastarni rok za prekršaje iznosi ČETIRI GODINE, ranije je iznosio dvije godine
lol sad teško da se izbjegne zastara
ej damfisk, šta ako dobivam poziv svakih mjesec ili dva i nikad poziv ne dignem, a uvijek sam na istoj adresi, nisam je promijenio jel su oni dužni slati pozive svaki put ili?
tj. mogu i tražiti dovedbeni nalog, ali nemogu donijeti presudu bez mog iskaza jel tako, žalba je upućena
Tako je.
Samo, ako budeš previše izbjegavao pozive, privešće te pandurija...
Dovedbeni nalog izdat će ako osoba izbjegava primiti poziv ili ako svoj izostanak ne opravda.
Moj savjet, bolje primiti poziv nego da se dogodi da izdaju dovedbeni nalog zbog tako neke gluposti.
Možda ga baš večeras u mraku
čeka njegov komad slave,
Dodijalo mu marisat' uvijek istu raju, legitimacija mu navrh glave.
koji razlog lol
ma nek me privodi pandurija, pitanje dal će me naći
e damfisk a šta ako se prijavim privremeno na nekoj drugoj adresi, tj. boravak, onda će tamo stizati pozivi i sve jelda, i tamo će me tražiti, a sud moram obavijestit jelda
Prvo pitanje je šta si napravio?
Jer svaki prekršaj ima svoju rupu u zakonu...![]()
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Tako je. Ako promijeniš boravište/prebivalište, sud će te privest jer ga nisi obavijestio o promjeni prebivališta/boravišta
Ma uglavnom - sada, sa ovim zastarnim rokom od 4 godine, ne isplati ti se izbjegavat sudski poziv... nećeš time dobit ništa, a stvarno je besmisleno da te pandurija privodi zbog prometnog prekršaja
Otidi na sud, laži nešto, i kasnije se žali na rješenje, pa šta bude