Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi računi za struju u Znanost forumu; imam neka dugovanja za električnu energiju koja su isla u zastaru , tuzili su me i ja sam se na vrijeme ž...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-03-08, 07:07   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 13
radojko1 se izdvaja iz mase
računi za struju

imam neka dugovanja za električnu energiju koja su isla u zastaru , tuzili su me i ja sam se na vrijeme žalio i pozvao se na zastaru tek poslje moje žalbe su mi iključili struju.
na moj upit zasto su mi iskljucili struju kad sudski postupak nije gotov dobio sam odgovor " nece nama sud određivat sta je nama raditi ".
znam da imaju pravo iskljucit korisnika ako nije platio struju ali smiju li iskljucit struju za dugovanje koje je predmet sudskog postupka koje je u tijeku .
radojko1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-03-08, 07:15   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 661
tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto
Re: računi za struju

Citat:
Pravi autor: radojko1 Pogledaj Poruke
imam neka dugovanja za električnu energiju koja su isla u zastaru , tuzili su me i ja sam se na vrijeme žalio i pozvao se na zastaru tek poslje moje žalbe su mi iključili struju.
na moj upit zasto su mi iskljucili struju kad sudski postupak nije gotov dobio sam odgovor " nece nama sud određivat sta je nama raditi ".
znam da imaju pravo iskljucit korisnika ako nije platio struju ali smiju li iskljucit struju za dugovanje koje je predmet sudskog postupka koje je u tijeku .

Obrati se hitno državnom inspektoratu, mislim da će ti morati odmah uključiti struju.
Odgovori sa citatom
Star 20-03-08, 07:37   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,196
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

Potpisujem ovo sto je Tonini napisao
misljenja sam da nemaju pravo iskljuciti struju dok god nezavrsi sudski postupak.....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 00:49   #4 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika SuperHabarDabar

Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 359
SuperHabarDabar se izdvaja iz maseSuperHabarDabar se izdvaja iz mase

Da je ovo pravna drzava....inspektorat bi trebao svoje napraviti.
Strruja vracena.
Sami su krivi sto je otislo u zastaru
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 01:05   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-01-07
Godina: 27
Poruka: 1,830
Neptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobarNeptune je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Neptune

a dok ti oni ne spoje struju - spoji se preko javne rasvjete
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 08:04   #6 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: tonini Pogledaj Poruke
Obrati se hitno državnom inspektoratu, mislim da će ti morati odmah uključiti struju.
hvala puno obratio sam se drzavnom inspektoratu ali reci mi mogu li i temeljem kojeg zakona podnijet kaznenu prijavu drzavnom odvjetnistvu
radojko1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 10:55   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 29
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: radojko1 Pogledaj Poruke
hvala puno obratio sam se drzavnom inspektoratu ali reci mi mogu li i temeljem kojeg zakona podnijet kaznenu prijavu drzavnom odvjetnistvu
mogu, čl. 33. Zakona o energiji NN 68/01
Citat:
Članak 33.
(1) Tko se priključi na energetski sustav bez odobrenja energetskog subjekta, odnosno troši energiju bez ili mimo mjernih uređaja kaznit će se:
- novčanom kaznom ili,
- kaznom zatvora do tri godine.
(2) Predmeti koji su uporabljeni za počinjenje kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka bit će oduzeti.
dakle, ako si se sam spojia nakon šta su te isključili
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 14:36   #8 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
mogu, čl. 33. Zakona o energiji NN 68/01

dakle, ako si se sam spojia nakon šta su te isključili
ma nisam se spojio na struju , iskljucili su me mjesec dana poslje moje zalbe na ovrhu , sud je uvazio moju zalbu koja se odnoslila na zastaru i ovrhu proslijedio u parnicki postupak mjesec dana poslje su me me iskljucili iako je u tijeku sudski postupak a nisu smjeli dok se sud ne zavrsi.
postoji li razlog pokretanja kaznene prijave protiv njih ako je po kojem zakonu i clanku.
dakle nisam se spojio na struju .
radojko1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 14:38   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 29
Poruka: 1,523
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

ne vidin njihovu kaznenu odgovornost. tužba za naknadu štete da, al kaznenu prijavu ne.
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 14:45   #10 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
ne vidin njihovu kaznenu odgovornost. tužba za naknadu štete da, al kaznenu prijavu ne.
ako je sudski postupak u tijeku za dugovanje smiju li mimo odluke suda postupat tako da su mi uskratili struju
radojko1 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 14:05.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103