| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi savjet molim, tuča, prijava? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: damfisk To prvo što si pisao bio je prigovor na tzv. madatno rješenje... jer ono što ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Banned | Re: savjet molim, tuča, prijava? Citat:
![]() one žute papiriće, koje poštar ostavlja, a kaj dolaze na staru firmu, ni ne dižem ... znam kaj piše - plati ovolko, plati onolko ![]() nek sjednu na račun il pokrenu stečaj .. hehe.. ionako nema niš na tom računu, a sva imovina je otpisana. | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-01-07
Poruka: 16
![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? sad smo malo daleko... mene najviše zanima ono što oni traže parnicom... naknada štete.ako sud recimo dosudi 5000 kn,koliko mogu iznositi troškovi njegovog odvjetnika ? jer,jasno je da ću ja sud izgubiti,pa plaćam i njegove troškove. ali koliki oni mogu biti ? što ako imaju tarifu kao marinović iz zadra ????? |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,857
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? Citat:
Ako je tužitelj uspio u parnici u cijelosti - znači, sud mu je dosudio sve što je tražio - onda tuženik plaća kompletan trošak. Ako je tužitelj uspio dijelomice - znači, sud mu je dosudio samo dio traženog iznosa - onda tuženik plaća razmjeran dio troška. (primjer - tužitelj traži 10.000 kn, sud mu dosudi 5.000 kn, značio uspio je 50% pa tuženik plaća 50% troškova) Ako je tužba odbijena, znači tužitelj nije uspio, onda tužitelj plaća tuženikove troškove. Odvjetnici naplaćuju po odvjetničkog tarifi - koja je propisana. za svaku radnju u postupku postoji propisana naknada koja ovisi o vrijednosti spora - što je spor vrijedniji, naknada za svaku radnju je veća. Naplaćuje se sastav tužbe ili odgovora na tužbu, svaki pismeni podnesak, pristup na svako ročište, sastav žalbe ili odgovora na žalbu. Eto.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #24 (permalink) |
![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? hvala na tome. ali sada još manje znam.... tj. nisam loš čovjek i ne činim prekršaje,pa me strah koliko će to pogoditi moju obitelj-kako moralno tako i financijski... ipak hvala ti na tim odgovorima. jesi li ti pravnik,sudac ili ? pozdrav. |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? Citat:
Dakle - ne mogu ti reć koliki će bit odvjetnički troškovi jer ne znam na koliki iznos će glasit tužba, niti znam koliko će dugo potrajat postupak. Eto. Kada - i ako - primiš tužbu, reci koliko iznos se potražuje i odmah ću ti izračunat kolike troškove možeš očekivat. Koliko će pogodit tvoju obitelj moralno? Nemam pojma... pripremi se da će parnica trajat dosta dugo... u Splitu takav postupak traje 3 do 5 godina Pravnik (odvjetnik) sam.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #26 (permalink) |
![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? što više razmišljam,lakše mi pada na pamet jedna stvar-samoubojstvo. bolestan sam,iscrpljen,razočaran u državu za koju sam se išao boriti sa 18 godina... ne znam što ima smisla više. obitelji će ostati pola kuće u kojoj živimo,i stari auto i kako im bog da. uplatio sam si i životno osiguranje koje nakon 2 godine pokriva samoubojstvo... imam još 22 mjeseca za razmišljanje. liječim se od depresije 5 godina,a sve je gore. nisam tražio mirovinu i pravio se lud kao moji prijatelji. sada zbog toga ispaštam teško radim,malo zarađujem,krpam kraj sa krajem i davim dobre ljude na forumu pozdrav |
| | |
| | #27 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? Ma vidi njega sad... Lipo ti kažen - nema teoretske šanse da sud dosudi više od par tisuća kuna (maksimum 5.000 kn) odštete zbog lake tjelesne povrede. I to ako uopće presudi u korist tužitelja - odn. protiv tebe. Prema tome - okani se tih negativnih priča... Ko kaže da će te uopće tužit? Ako te tuži - ko kaže da će dobit spor? Ako dobije spor - definitivno neće bit velika cifra. Eto. P.S. Ne gnjaviš nikoga... nemoj se ustručavat pitat bilo šta šta te zanima... slobodno pitaj... tu smo sa pomognemo! Pozdrav, stari! ![]()
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #28 (permalink) |
![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? još nekoliko pitanja,molim te ako može odgovor,kad imaš vremena naravno... što ako nemam imovine,tj.imam 1/6 kuće koja je ustvari od mojih roditelja. u slučaju ovrhe-da li mogu tražiti tu 1/6 -inu ???? to znači da svi letimo van ,pošto niti ostali članovi nemaju love da isplate.... automobil je na mom imenu-da ga prodam ženi ? da se pravim lud pošto nisam bio pametan i otišao u mirovinu(htio sam biti pošten),pa priložim nalaze psihijatra(privatnog) kod kojeg se liječim već 6 godina ? hvala puno.... |
| | |
| | #29 (permalink) | |
Ne mogu ti plijenit nekretninu koju koristiš za stanovanje. Ako imaš 2 stana, vikendicu i sl. onda će ti to zaplijenit. Ako imaš samo jednu nekretninu (kuću ili stan) u kojoj živiš, onda to ne pada pod ovrhu. Automobil - registiran na tvoje ime, spada pod ovrhu (osim ako se ne koristi za posao - npr. ako si taksist)... ali ne vjerujem da će ga zaplijent. Možda, ako vjerovnik to izričito zatraži... Ako je auto malo stariji, najvjerovatnije neće zatražit ovrhu na autu Sve medicinske nalaze kao i svoje zdravstveno stanje možeš dati na uvid tijekom sudskog postupka i oni su bitni za utvrđivanje odgovornosti (u prevodu - za "smanjivanje" krivnje)
| | |
| | #30 (permalink) |
![]() | Re: savjet molim, tuča, prijava? opet ja ,dosađujem... koliko me puta netko može kazneno prijaviti za isto nedjelo ? naprimjer,oni su me kazneno prijavili za napad na službenu osobu. i sada za to idem na sud. da li nekome iz njihove firme može pasti na pamet da me dodatno prijavi npr. za ometanje osobe u izvršavanju dužnosti i tako u nedogled...? ako razumiješ što pitam... hvala puno ! znam da gnjavim ,ali u takvom sam k.... zbog svega da suđenje ne želim niti dočekati živ. osječam se kao ubojica,a kriminalci dileri i pedofili se izvlače sa kojekakvim uvjetnim kaznicama.... |
| | |
![]() |
| Tagovi: pravni savjet, prijava, tuca |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:16.