Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Ublažavanje kazne

Raspravljate o temi Ublažavanje kazne u Pravo forumu, dio Znanost foruma; Postovani znalci, Ovo je moj prvi post ovdje i nadam se da je netko imao slicnu situaciju. Dakle, ulovili me ...

Starter
    Datum registracije
    16-02-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Ublažavanje kazne

Postovani znalci,

Ovo je moj prvi post ovdje i nadam se da je netko imao slicnu situaciju.

Dakle, ulovili me plavci za volanom sa 1+ promila i oteli mi privremeno vozacku, ja je dobio natrag...
    Dalje, odselio sam na drugu adresu, ali jos nisam prijavio promjenu, pa tako nisam niti dobio bilo kakve pozive i slicno..

Znam da je zastara sada 4 god za prometne prekrsaje, pa me zanima da li je moguce (bar teoretski) docekati zastaru i da li mogu nadrapat gadno ako ne prijavim promjenu adrese?

Odnosno, da li ce raspisivati tjeralicu za mnom, ukoliko me ne nadju i
    Ako da, da li me mogu na granici privest ili regularnom kontrolom, i da li mi to povecava kaznu?

Da li postoji mogucnost ili olakotna okolnost kojom bi mogao smanjiti kaznu.

Jako mi je vazno jer mi posao ovisi o voznji, a buduci da sam uprskao, jako bi mi se zagorcao zivot da sam pjesak.

HELP! Tx

Starter Avatar od korisnika Narazzurri
    Datum registracije
    11-03-09
    Starost
    32
    Poruka
    22
    Liked
    0 times

Re: Ublažavanje kazne

Citat Pravi autor: coolidge25 Pogledaj Poruke
    Postovani znalci,

Ovo je moj prvi post ovdje i nadam se da je netko imao slicnu situaciju.

Dakle, ulovili me plavci za volanom sa 1+ promila i oteli mi privremeno vozacku, ja je dobio natrag...
    Dalje, odselio sam na drugu adresu, ali jos nisam prijavio promjenu, pa tako nisam niti dobio bilo kakve pozive i slicno..

Znam da je zastara sada 4 god za prometne prekrsaje, pa me zanima da li je moguce (bar teoretski) docekati zastaru i da li mogu nadrapat gadno ako ne prijavim promjenu adrese?

Odnosno, da li ce raspisivati tjeralicu za mnom, ukoliko me ne nadju i
    Ako da, da li me mogu na granici privest ili regularnom kontrolom, i da li mi to povecava kaznu?

Da li postoji mogucnost ili olakotna okolnost kojom bi mogao smanjiti kaznu.

Jako mi je vazno jer mi posao ovisi o voznji, a buduci da sam uprskao, jako bi mi se zagorcao zivot da sam pjesak.

HELP! Tx
    Prijatelju kompliciraš stvari

Starter Avatar od korisnika Monaliz.ML
    Datum registracije
    16-04-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Pozdrav, ja sam ovdje nova ali po svemu sudeći ako do sad nisi primio nikakav poziv vjerojatno ćeš se još načekat, nisi tio jedini slučaj za rješavanje ima ih mnogo u još težim situacijama. Ako poziv ne dođe za 3mj, za godinu dana sigurno hoće. Što se tiče promjene prebivališta - za sud je važeća adresa koja piše na svim tvojim dokumentima, ako privremeno boraviš duže vrijeme kod rodbine to se ne mora prijavljivati, osim ako si kupio kuću i stvarno odselio tada to moraš učinit. A što je sa kaznom? Da li si je platio? Za prometni prekršaj ne raspisuje se tjeralica, može se jedino izdati dovedbeni nalog na sud. Olakotna okolnost za smanjenje kazne je tvoje opće financijsko stanje - dugovi krediti visina plaće. Vrati se na staru adresu pogledaj ima li kakvih poziva? To bi bilo logično? A i nije to tako strašno, stisni zube i riješi problem - neodgovornost ti samo komplicira situaciju. Probleme pri prelasku granice možeš imati samo ako je sudski postupak u toku, nije mi jasno da li radiš u inozmstvu ili si preselio preko granice? Možeš preći granicu kao turist na nekoliko dana, pobjeći zbilja ne možeš

Regularni forumas Avatar od korisnika fakin10
    Datum registracije
    20-05-07
    Poruka
    153
    Liked
    0 times

Na kojem si to sudu ?
    Moje iskustvo ti je da će ti raspisat tjeralicu i kad te nađu strpat će te u pritvor na jedno 20-setak dana dok ne riješe žalbu ili dok ne pričekaš ročište koje ti odvijetnik u tom slučaju treba zakazati što prije !!!1

Banned
    Datum registracije
    17-01-07
    Starost
    24
    Poruka
    69
    Liked
    0 times

Samo se povlači po sudu, rasteži i nikom ništa neće bit...
    mene lik pobro a autom dok sam vozio bicikl, teške tjelesne ozljde i nakon 2 g suda lik ima vozačku ali je dobio 2g uvjetno....tako da vjeruj malo u neispravnost suda i sve će bit ok...

(mi smo meka za kriminal)

.
    Datum registracije
    20-11-05
    Poruka
    23,705
    Liked
    23 times

Dakle, čovjek je proglašen krivim, osuđen te mu je izrečena uvjetna kazna zatvora.

U čemu je problem? O kakvom kriminalu ti pričaš?

Lajkaj nas na Facebooku