| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Pravo Raspravljate o temi upit... u Znanost forumu; A se mogu ugovori prenositi? Npr uzdržavana osoba nadživi uzdržitelja...... Može li najbliža rodbina preuzeti ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 3,116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... A se mogu ugovori prenositi? Npr uzdržavana osoba nadživi uzdržitelja...... Može li najbliža rodbina preuzeti taj ugovor ili se mora sklopiti novi?
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #12 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... Mora se sklopit novi, osim ako se u ugovoru ne navede da će, u slučaju da davatelj uzdržavanja umre prije primatelja uzdražavanja, uzdržavanje preuzeti točno određene osobe (navedene imenom i prezimenom)
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #13 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,099
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... moran te ispravit, ne mora se sklopit novi ugovor. obveze i prava prelaze na nasljednika ako oni na to pristanu. ne pristanu li tada se ugovor raskida
__________________ Splite volin te još, neka gnjilo je sve Ja još uvik ćutim miris tvoje ulice Neka guše me sad više suze no smijeh Ja još imam snage reć ti - Splite volin te |
| | |
| | #14 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... Čekaj, zašto ja onda imam presudu u kojoj kaže da je kod ugovora o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju riječ o strogo osobnom odnosu između davatelja i primatelja uzdržavanja? ![]() Ako je "strogo osobni odnos" onda se prava i obaveze iz istog ne mogu prenosti na nasljednike? Nadalje.. ako nasljednici pristanu da preuzmu obvezu uzdržavanja, tada je pristankom nasljendika de facto skloljen novi ugovor između primatelja uzdržavanja i nasljednika davatelja uzdržavanja, doduše pod istim uvjetima, ali ipak - novi ugovor. ![]() Malo pravničkog baljezganja, ali šta ćeš...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #15 (permalink) | ||||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
u teoriji ![]() al ipak mislin da je intencija zakonodavca da se ne mora ponovno pisati novi ugovor, ovjeravati i sl. već je dovoljno i pristanak nasljednika davatelja, a taj pristanak može biti i konkludentan - dakle nastavkom davanja uzdržavanja ![]()
__________________ Splite volin te još, neka gnjilo je sve Ja još uvik ćutim miris tvoje ulice Neka guše me sad više suze no smijeh Ja još imam snage reć ti - Splite volin te | ||||
| | |
| | #16 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... A zašto ne i u praksi? ![]() Citat:
Doduše, briga me... protivna strana nije se žalila... A neće valjda ić na reviziju. ![]()
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 3,116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... Milijun i pol neriješenih slučajeva je u Lijepoj našoj pa se ne brini da će se igrati revizije..... ![]()
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-09-08
Poruka: 3
![]() | Re: upit... Sve je to nedorečeno!Npr. zakon (zoo) ne govori o tome gdje će se nasljednici davatelja uzdržavanja izjasniti o tome da nastavljaju uzdržavanje osobe koju je davatelj uzdržavao.Na ostavinskoj raspravi sigurno ne jer to nije predmet rasprave, eventualno nekom ovjerenom izjavom kod javnog bilježnika... |
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: upit... svi zakoni su nedorečeni (zato i postoje sudovi) u suprotnon bi zakon i činjenice ubacili u kompjuter i onbi izbacija presudu za 0,0024 sekunde
__________________ Splite volin te još, neka gnjilo je sve Ja još uvik ćutim miris tvoje ulice Neka guše me sad više suze no smijeh Ja još imam snage reć ti - Splite volin te |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:53.

obveze i prava prelaze na nasljednika ako oni na to pristanu. ne pristanu li tada se ugovor raskida

u teoriji