Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi vip d.o.o - inkaso servis u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: macor @ Grintavi.... ti mora da si ocito zaposlenik VIP-a ili Inkaso d.o.o. (ako te ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-12-07, 21:40   #11 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-11-07
Godina: 38
Poruka: 2
Grintavi se izdvaja iz mase
Re: vip d.o.o - inkaso servis

Citat:
Pravi autor: macor Pogledaj Poruke
@ Grintavi....

ti mora da si ocito zaposlenik VIP-a ili Inkaso d.o.o. (ako te zanima kakosam dosao na to...imas jedan post, u ovoj temi naravno, tako da te se lako prepozna...fakat ste neinteligentni i prevec prozirni), jer inace nebi pisao ovakve gluposti, tj. lazi....
pa vidim da jos neki imaju po jedan post. Po tebi smo onda iz iste firme ili ..? Nemam veze s njima nego samo logicno razmisljam poslije citanja ugovora i uvjeta koristenja njihovih usluga.

Citat:
nitko tko kod vipa dode po homebox ne potpisuje nikakav ugovor nego zahtjev... poserem ti se ja na to...masa ljudi je raskinula po tebi ugovor a po meni zahtjev sto zapravo i je....i nikakve naplate duga nema.... malo si ti zabrijo...i to opako....
Onda je moja greska. Ja sam mislio da se radi o VMC kartici.
Ti si ocito pobrkao loncice. AKo nesto ne platis onda druga strana ima pravo raskinuti ugovor i naplatiti ugovornu obavezu. Tako je i sa iznajmljivanjem stanova.

7.3.4. Ako Pretplatnik ne plati ukupno dugovanje u roku od 30 dana od dana privremenog isključenja SIM kartice ili uskraćivanja usluge, Vipnet može bez prethodne obavijesti konačno isključiti Pretplatnikovu SIM karticu i raskinuti Ugovor o Pretplatničkom odnosu pisanom obavijesti s trenutnim učinkom.

Citat:
nemoj covjeka strasiti i krivo ga upucivat....mihac zna...citam covjeka na drugom forumu... on je napravio vip-u tolko sranja a zna i kak inkaso servis radi... tak da nemoj pricat gluposti i idiotarije.... nemas ti pojma kak to funkcionira... zato se rade drzi po strani i ove price da se nemoze raskinuti pricaj maloj djeci i neupucenima koji imaju homebox...

sve se moze upravo zato sto je zahtjev u igri a nikakav ugovor...da je ugovor bila bi druga prica...ovako su shebali sami sebe... a ako te bas zanima ugovor mozes raskinuti i na temelju cinjenice i i dokaza da nemas obecanu brzinu.

pa si ti misli kaj oces... znam bolje od tebe... i ne dopustam da druge valjas u govna...
Koliko znam ugovor za VMC se moze raskinuti u roku od 5 dana tako da dodjes i vratis opremu i potpises nesto, a ne da sve ostane kod tebe i da ne placas racune.
Onda ti i dalje znaj bolje. Meni je svejedno. Ostaje nam da pricekamo razvoj klostrobusterove situacije i vidimo ko pise gluposti i idiotarije.
Ne znam cemu opet taj homebox.
Grintavi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-12-07, 08:13   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-11-07
Godina: 24
Poruka: 89
klostrobuster se izdvaja iz mase

isti zahtjev se podnosi za vmc homebox mobilini,al opet ima nešto i u mojoj koristi kad mi je ženska u dućanu otvorila kutiju s naljepnicom, kaj ne i uostalom poslano je pismo vipu pa sad očekujem odgovor.i nije to ugovor to je ZAHTJEV
klostrobuster je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-12-07, 02:05   #13 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase

Citat:
@ Grintavi....

ti mora da si ocito zaposlenik VIP-a ili Inkaso d.o.o. (ako te zanima kakosam dosao na to...imas jedan post, u ovoj temi naravno, tako da te se lako prepozna...fakat ste neinteligentni i prevec prozirni), jer inace nebi pisao ovakve gluposti, tj. lazi....nitko tko kod vipa dode po homebox ne potpisuje nikakav ugovor nego zahtjev... poserem ti se ja na to...masa ljudi je raskinula po tebi ugovor a po meni zahtjev sto zapravo i je....i nikakve naplate duga nema.... malo si ti zabrijo...i to opako....
....
CARE! skužio sam to čim sam pročitao prvu rečenicu...Grintavi sram te bilo...
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-08, 20:51   #14 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-01-08
Poruka: 2
leny se izdvaja iz mase

Kako se razvila situacija s ovim? Moja situacija je još blesavija - inkaso trvrdi da sam ostao dužan vipu nekih desetak kn. Ja sam "ugovor" poništio i pritome platio sve troškove i tražio brisanje iz vipove evidencije. I sad (skoro godinu od raskida ugovora) stalno stižu te opomene.

Meni je svejedno u biti tužili oni mene ili ne, budalu izigravati pa im platiti ne namjeravam. Problem je u biti što mi pošta stiže na staru adresu kod roditelja majka mi se grozno nervira oko toga svega.

Kako sam bio gotovo spreman na tužbu i vrijeme trajanja ugovora zanima me što poduzeti? Vidim da ovdje ima i pobornika dotičnog "poduzeća" pa dajte neki prijedlog.
leny je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-01-08, 09:24   #15 (permalink)
Starter

Datum registracije: 23-11-07
Godina: 58
Poruka: 6
Mihac™ se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: leny Pogledaj Poruke
Kako se razvila situacija s ovim? Moja situacija je još blesavija - inkaso trvrdi da sam ostao dužan vipu nekih desetak kn. Ja sam "ugovor" poništio i pritome platio sve troškove i tražio brisanje iz vipove evidencije. I sad (skoro godinu od raskida ugovora) stalno stižu te opomene.

Meni je svejedno u biti tužili oni mene ili ne, budalu izigravati pa im platiti ne namjeravam. Problem je u biti što mi pošta stiže na staru adresu kod roditelja majka mi se grozno nervira oko toga svega.

Kako sam bio gotovo spreman na tužbu i vrijeme trajanja ugovora zanima me što poduzeti? Vidim da ovdje ima i pobornika dotičnog "poduzeća" pa dajte neki prijedlog.
Ajde da ti ja to u kratko objasnim i da si ne razbija više nitko glavu s tom kamatarskom tvrtkom ( a ima ih još i za sve važi isto).

Dolaze ti opomene ?
Pa neka dolaze koliko god hoće, gdje piše da si ti primio ijednu opomenu, pa nisi potpisao prijem pošiljke i to njima ne važi na nijednom sudu, a idu na sistem prepada i ljudi se uplaše sudskih troškova i plate.

Dužan si Vipu?
Na osnovu čega si im dužan? Tko kaže da si primio uplatnicu ?
Tko kaže da imaš s njima ugovor, ali po zakonu, jer ono što pišu na svom zahtijevu da je to ujedno i ugovor, to mogu zakvačiti mački na rep.

Ako ti se da zezati, lijepo napiši dopis tim kamatarima, da ti izlistaju i specificiraju sva dugovanja, ugovor po kojem vrše potraživanja prema tebi i obavezno napiši da su tvoji troškovi slanja dopisa 300-500 ili koliko hoćeš kuna, te da si ih prethodno upozoravao, ali su se oglušili i da ćeš zatražiti potraživanja putem suda (upotrijebi njihovu taktiku i nabij troškove), ali ti obavezno šalji sa povratnicom, tako ćeš jedino ti imati dokaz.
Poslije toga te više nitko neće dirati, a niti gnjaviti.

Meni su napisali bog te pitaj koliko dugovanja, a stvarno nemaju uopće dokaz jer nisam niti koristio Vip, pa sam ih usput i nazvao ,te rekao da slobodno šalju i dalje svoje dopise i da su mi kao stvoreni umjesto toaletnog papira, a ako im ne paše neka me tuže.

Na sudu ih zastupa vježbenik, kojeg ama baš svatko može pobiti u potraživanjima, a i još zatražiti sudske troškove.
Mihac™ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-01-08, 10:49   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,929
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

ovde ima par nebuloza

Citat:
Pravi autor: Mihac™ Pogledaj Poruke
Dolaze ti opomene ?
Pa neka dolaze koliko god hoće, gdje piše da si ti primio ijednu opomenu, pa nisi potpisao prijem pošiljke i to njima ne važi na nijednom sudu, a idu na sistem prepada i ljudi se uplaše sudskih troškova i plate.
da bi dug postoja ne moraju ti oni poslat niti jednu opomenu, a još manje ti moraju dokazat da si opomenu primija.

Citat:
Dužan si Vipu?
Na osnovu čega si im dužan? Tko kaže da si primio uplatnicu ?
Tko kaže da imaš s njima ugovor, ali po zakonu, jer ono što pišu na svom zahtijevu da je to ujedno i ugovor, to mogu zakvačiti mački na rep.
pretplata se zasniva ugovorom kojeg pretplatnik potpisuje i tako se obvezuje platiti ugovoreni iznos do dana dopjeća. sa tim potpison obvezuješ se za trajanje pretplatničkog odnosa i plaćanje tijekom istog. i to je to.

Citat:
... obavezno napiši da su tvoji troškovi slanja dopisa 300-500 ili koliko hoćeš kuna..., te da si ih prethodno upozoravao, ali su se oglušili i da ćeš zatražiti potraživanja putem suda (upotrijebi njihovu taktiku i nabij troškove)...
ukoliko nemaš odvjetnika ne možeš imat troškove, a i ukoliko ga imaš izvan postupka ti nitko neće nadoknadit troškove. troškove bi moga tražit nakon završetka postupka kojeg si pravomoćno dobija. nikakav papir u kojem napišeš da ti je trošak 300, 500 il 5.000.000 kuna, ti neće omogućit nadoknadu tih tzv. trošaka

Citat:
Meni su napisali bog te pitaj koliko dugovanja, a stvarno nemaju uopće dokaz jer nisam niti koristio Vip,...
ako nisi koristija vip, a potpisa si ugovor onda si isto dužnik
a ako nisi ni jedno onda nemamo šta raspravljat

Citat:
Na sudu ih zastupa vježbenik, kojeg ama baš svatko može pobiti u potraživanjima, a i još zatražiti sudske troškove.

ko kaže da će bit vježbenik, može vip angažirat degena il nobila btw vježbenik radi u skladu s uputama svog šefa i njegova radnja se računa poodvjetničkoj tarifi isto ka i šeparovićeva, madunića i sl.
i ne pobijaš vježbenika il odvjetnika već tužbeni zahtjev
još jednon ako nisi angažira odvjetnika, ne moš ni tražit troškove.
Tamo je Dalmacijaaaaaa!
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-01-08, 17:46   #17 (permalink)
Starter

@marinkoM8
ajde da skratimo. Nema ugovora=nema ugovorne obaveze i nema dugovanja i nepostoji taj sud koji će te na osnovu zahtjeva ili neosnovanog potraživanja osuditi za nešto.
Konkretno napravio sam stvarni dug u T-comu (bivšem HT-u) i to namjerno, iskopčali su liniju ,dali me na sud (imao sam prije ugovor, jer se onda davao) na sudu su mi pokazali svoja potraživanja, kao i kamate i dobio sam parnicu glatko kao da kažeš keks.

Njihov ispis nemora biti točan ispis i tko kaže da me ne kradu, dakle postavljam sumnju u sudca.
Slijedeće imam kontrolu plina, vode, struje, a za telefon nemam, to je učvrstilo sumnju.
Tražim da mi dostave kopiju ugovora na kojoj je moj potpis.
Isti dobijaju rok od 8 dana za dostavu ugovora, ali ga nemaju i traže produženje i donose opet ispis.

Tko kaže da ispis nije lažiran, jer ja nemam kontrolu, opet se mogu postaviti na trepavice.
Postavljaju pitanje a zašto se nisam žalio na račun.
Žalio bih se da sam ga dobio, a kako nema dokaza nemam se našto žaliti i zastara potraživanj nastupa za točno godinu dana.
Ugovor nisu donesli, parnicu sam dobio iako sam stvarno napravio dug, a još uz to i moji materijalni troškovi.

Dušo moja, može se postaviti i 10 Nobila, ali ako nema ugovora onda nema niti ugovorne obaveze.
Pa ti piši koliko hoćeš, a ja baš nikome ne plaćam ako Nisam potpisao ugovor u kojem su navedene sve stavke koje štite mene kao potrošača i ima ugovorne obveze i nadležnost suda, a ovi neka se grče u Linzu i potraživaju naknadu.

I da ti nazadnje kažem , evo opet sada koristim T-com i nisu mi smijeli odbiti uslugu, a zavedena su mi dugovanja, a koristio sam zakon o JMBG iz 2003 i nisam im dao JMBG, a sklopio sam opet uslugu, ali sam sada dobio ugovor iako neki potpisuju samo zahtjeve.
Mihac™ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-01-08, 21:24   #18 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,929
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

kakva je to preplata bez ugovora?
Tamo je Dalmacijaaaaaa!
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-01-08, 22:53   #19 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-05-07
Godina: 32
Poruka: 47
redalert se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
kakva je to preplata bez ugovora?
Fizičke osobe većinom daju zahtjev za uslugom, što se ne smatra ugovorom.
redalert je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-01-08, 08:56   #20 (permalink)
Starter

Citat:
Pravi autor: redalert Pogledaj Poruke
Fizičke osobe većinom daju zahtjev za uslugom, što se ne smatra ugovorom.
Bravo !!!

Dakle zahtijev nije ugovorna obaveza, a u zakonu kao i u Vipovom pravilniku i uvjetima korištenja se stalno spominje riječ "ugovor", ali nema niti jedan dokumenat na kojem piše ugovor i da je to korisnik potpisao i potraživanja im ne važe na sudu.

Uslugu ili poluuslugu mogu ograničiti ili ju prekinuti bez problema, ali na sudu nemogu dobiti, jer kao prvo ima mali milion protuargumenata protiv njih, a tako i zadovoljavanje RiTT opreme, pa zakon o telekomunikacijama, pa zakon o potrošačima.

Okrenemo li to metaforički na bankovni kredit, onda bi to po nekima ispalo ovako.

Podneseš zahtijev, ali ne realiziraš to sa ugovorom i banka te tuži za kredit.
Glupost.
Mora se potpisati ugovor ili bez njega nema ništa.
Mihac™ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: vip inkaso servis

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:37.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113