Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Pravo
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Pravo Raspravljate o temi Zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila u Znanost forumu; Za sve, ako ti sud dozvoli...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-12-06, 21:09   #11 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 20,192
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: Zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila

Za sve, ako ti sud dozvoli

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 14:38   #12 (permalink)
nevoljen

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,807
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

@ gazda:

Uz zapisnik o izmjerenoj brzini trebao si dobit i prekršajni nalog. Nije mi jasno kako to nisi dobio

Jesu li ti uzeli dozvolu?

Vjerovatno ćeš prekršajni nalog dobit na kućnu adresu... kad ti dođe imaš 8 dana za podnijeti prigovor

U naseljenom mjestu maksimalna dopuštena brzina je 50 km/h a iznimno može bit 80 km/h (na prometnicama na kojima je to dopušteno)

Ako prekoračenje dopuštene brzine iznosi 10-30 km/h kazna je 500 kn

Ako prekoračenje dopuštene brzine iznosi 30-50 km/h kazna je 700 kn

Ako prekoračenje dopuštene brzine iznosi više od 50 km/h kazna je najmanje 2000 kn plus oduzimanje dozvole do 6 mjeseci plus 3 negativna boda

Ako je prekoračenje dvostruko veće od dopuštene brzine kazna je najmanje 3000 kn plus oduzimanje dozvole od 3 mjeseca do godinu dana plus 5 negativnih bodova

Pa vi djeco jurcajte...
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
Copyright by Davor Burazin
damfisk je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 15:36   #13 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,784
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

nisu mi uzeli dozvolu dobio sam samo taj zapisnik i niš drugo
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-12-06, 15:38   #14 (permalink)
nevoljen

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

E pa onda će ti doć doma...
I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka.
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 22:42   #15 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-06-06
Poruka: 139
chunky se izdvaja iz mase

Vidim da je nesto starija tema al jednostavno moram vam ispricat ovu pricu.....bilo je to prije par godina
Vozio sam iz Splita u Duce (Splicani ce znat o kojoj dionici pricam). Na ulasku u Mutogras brat mi je primjetio bijeli golf, parkiran, sa uredajem za snimanje. Upozorio me je na moguce snimanje. U isti tren sam pogledao, vozio sam 73 km/sat, a posto zivim u Podstrani, cesto prolazim tuda i znam da je na tom pravcu ogranicenje 70 km/sat. Bio sam miran dok nisam dosao na kraj tog pravca di me je zaustavia pandur (znaci jedan snima, drugi nakon 500-600m zaustavlja i naplacuje). Dao sam mu vozacku i prometnu, pa me upita:
-Znate li gospodine kojom ste brzinom prosli?
-Da, znam oko 73 km/sat
-74 momak, 74
-E, i (ja jos uvjeren u svoju nevinost)
-Ogranicenje je ovdje 60 +10% =66, vi ste vozili 74, kazna 100 kn (prije par godina su bile takve kazne)
-a zar nije ogranicenje 70
-Ne, 60 , sta cemo?
I ja mu platim
I cili zbunjen udem u auto,odem put Duca, racunam bacit cu jednu na picigina,kad ono crva sumnje, ma uvjeren san da je 70 ogranicenje. Ostala se ekipa sa mnom slozila, i ja se okrenem provjerit da nije slucajno znak promjenjen.
Vratim se, okrenem, i normalno vozim ultra pristojno, ka ono znak 70
I dodem do pandura broj #2, ,koji mi je naplatia, kazem mu tako i tako, kaze on vrati se do pandura broj #1. I opet ja ne budi lin do njega, broj #1
-Dobar dan, dobar dan
-Maloprije sam bio zaustavljen, radi prekoracenja brzine, medutim znak ogranicenja je 70 ne 60
-Momak, udi u auto (zaklea bi se da sam zacuo uvodnu spicu Clint Eastwodovih westerna)
-Ja sia, on vadi iz suvozacevog pretinca neki spiralni uvez, list lista, dionica A, B, C.....M...evo ga Mutogras...nn...nnn...evo vidis, pise ogranicenje 60
-Oprostite, al sta vi to meni pokazujete, sta je to
-Momak , u Narodnim novinama je ogranicenje 60

ja popizdia, zalia se al sam kasnije dozna, kad jednom das lovu, adio
chunky je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 15:17   #16 (permalink)
nevoljen

Tipično policijsko ponašanje - bezobrazluk i glupost u kombinaciji sa bahatošću

Iz ove se priče može izvuć klasična pouka:

NIKADA, ALI BAŠ NIKADA NIKADA NIKAD NE PLAĆAJTE KAZNU POLICAJCU!!!!!!

Jer kad platiš, gotovo je... nema ni žalbi ni tužbi ni pizde materine... Prošo' voz!
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 24-03-07, 00:14   #17 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-06-06
Poruka: 202
mi16 ima ono neštomi16 ima ono neštomi16 ima ono neštomi16 ima ono neštomi16 ima ono neštomi16 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
Ja sam čuo da svatko ima pravo jednom godišnje tražiti da mu umjesto kazne, koja ne smije biti veća od 500 kn, dodijele nekakav ukor. I mislim da to još vrijedi. A i možeš ići na zastaru ako je veća kazna, Damfisk je to objasnio u besplatnim savjetima.
to ti igra za pojas, svjetla, prestrojavanje bez žmigavca i takve sitnije prekršaje... prekoračenje brzine se smatra težim prekršajem...

u svakom slučaju - piši prigovor i na sudu reci da su ti krivo utvrdili brzinu i da nisi vozio preko ograničenja...
mi16 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-03-07, 00:53   #18 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-06-06
Poruka: 139
chunky se izdvaja iz mase

Navodno, postoji mogucnost da pandur, kad jednom smini (s pistoljem) necije prekoracenje, moze u beskonacnosti naplacivat kazne, jer ne ponisti jednom izmjerenu brzinu.
Uperi pistolj, zaustavi te i jebi ga, na displayu pise ne znam, 90, a ogranicenje je 60. I tako drugo, trece, cetvrt auto....
Je li uredaj ujedno pokazuje i vrijeme snimanja?zna li itko ista?
chunky je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-03-07, 20:38   #19 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-03-07
Poruka: 3
jasminatrue se izdvaja iz mase
Ljudi što vam je.... pa znate da je brzina najveći uzrok prometnih nesreća...."tko žuri glavu gubi..." i slične sheme....Zato malo pripazite kada stišćete gas...

O visini kazne ovisi puno stvari....na primjer... da li je brzina izmjerena u naseljenom ili nenaseljenom mjestu....koliko je bilo prekoračenje i slično...., a što se tiče toga da se kazna može odraditi....može...., ali samo ona do 500,00 kn preko toga ide prisilna naplata.......naravno ako se ima odakle.... odnosno, ako onaj od koga se naplaćuje ima prihoda,....u protivnom se zamjenjuje kaznom zatvora.....

Zadnji Uredio wonderwall : 25-03-07 u 03:09.
jasminatrue je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-07, 22:19   #20 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-01-06
Godina: 23
Poruka: 670
zagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku zagi_5 Pošalji poruku preko MSN-a korisniku zagi_5

Citat:
Pravi autor: jasminatrue Pogledaj Poruke
Ljudi što vam je.... pa znate da je brzina najveći uzrok prometnih nesreća...."tko žuri glavu gubi..." i slične sheme....Zato malo pripazite kada stišćete gas...

O visini kazne ovisi puno stvari....na primjer... da li je brzina izmjerena u naseljenom ili nenaseljenom mjestu....koliko je bilo prekoračenje i slično...., a što se tiče toga da se kazna može odraditi....može...., ali samo ona do 500,00 kn preko toga ide prisilna naplata.......naravno ako se ima odakle.... odnosno, ako onaj od koga se naplaćuje ima prihoda,....u protivnom se zamjenjuje kaznom zatvora.....
prisilna naplata nije nužno novčana naplata! za početak ti dođe policija na adresu na koju je slana kazna...prisilna naplata može biti i zapljena! u krajnjem slučaju zamjenjuje se kaznom zatvora (po danu 300 kn), s time da je 3 dana minimalna kazna zatvora.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: brza voznja, kazna, policija, zapisnik

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113