Burek?
Raspravljate o temi 2+2=5 u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; mogu ja, mogu ja??? teretni vlak vozi od istoka prema zapadu brzinom od 40 km/h. puše zapadni vjetar brzinom 5 ...
He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.
Werner je u pravu x/0=/= x/y. Rezultat dijeljenja sa nulom je neočekivano nejednadžba, uz jednu jedinu iznimku x/0 = 0/0.
X može biti bilo koji broj sa brojevnog pravca.
I x/y = 0/0. Iako iz svega prikazanog očekujemo da i x/y bude jednako a/0 rezultat je neočekivan, rezultat od a/0 je NaN. Kada dijelimo sa nulom dobiveni rezultatat je izvan brojevnog pravca, a beskonačno se nalzi na oba kraja brojevnog pravca, što dokazuje da bilo koji broj podjeljen sa nulom ne može biti jenako beskonačnom.
U svakodnevnom životu broj a/0 tumačimo kao vrijednost koju posjedujemo ali s njom ništa ne činimo, ne koristimo je (novac u čarapi, zakopano blago, mrtvi kapital).
Odnos nedefiniranih vrijednosti i definiranih vrijednosti Leonardo da Vinci prikazao je formulom koja je u povjesti poznata pod nazivom "Božije oko."
jel može netko riješiti iz statistike; kontinuirano obilježje
životna dob
14
15
16
17
odrediti prave granice,ako netko zna?
ovo mi je otac nekad pričo al mi nikad nije htio objasnit, a zar nisi mogo napisat x² nezz zasto ne mogu napisat na treću ispadne mi ovo ł
žao mi je zbog double postanja, ali ako je x/0=0/0 a 0/0 bi trebalo da ispadne isto sto i 1/1 2/2 3/3 tj x/0=0/0=1 jel sam nesto pogrijesio ili je rezultat dijeljenja sa nulom 1?
Zadnji Uredio anthlon : 20-11-10 u 06:16
Bilo koji broj sa brojevnog pravca jednako je 0/0 pa i x/0.žao mi je zbog double postanja, ali ako je x/0=0/0 a 0/0 bi trebalo da ispadne isto sto i 1/1 2/2 3/3 tj x/0=0/0=1 jel sam nesto pogrijesio ili je rezultat dijeljenja sa nulom 1?
X/0 = NaN ( ne broj ) što znaći da X/0 ne može biti ni jedan poznati broj sa brojevnog pravca pa ni beskonačno jer se obje beskonačnosti (plus i minus) nalaze na krajevima brojevnog pravca a ne izvan njega kao što je to slučaj kod NaN. Iako je X/0 (NaN) = 0/0 = y/z (bilo koji broj sa brojevnog pravca) ne dešava se očekivano NaN =y/z već neočekivano NaN nije jednako y/z. Vidimo da bilo koji broj veči ili manj od nule podjeljen sa nulom kao rezultat ne daje jednadžbu već nejednadžbu, odnosno rezultat djeljenja većeg ili manjeg broja od nule sa nulom nije jednadžba već nejednadžba, što znači da ne može poprimiti vrijednost bili kojeg definiranog broja sa brojevnog pravca, pa ni plus ili minus beskonačno.
Dali si dokazujući da 2+2 može biti bilo koja definirana vrijednost matematičkim manipulacijama definiranu vrijednost pomnožio ili podjelio sa 0/0 ili je samo nazivnik postao jednak nuli?
Pozdrav.
Zadnji Uredio anthlon : 20-11-10 u 06:14
volio bi da mi ti predaješ matiš xD