Raspravljate o temi 2+2=5 u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: negatron Naravno, jer ∞/x=∞, 0/x=0, a x/∞=0, x/0=∞, ako je x={R}. ima pravo...
opušteno, opušteno....ili easy, easy...ili izzy, izzy...znači daj dva izzy-ja za stol
Nisi pratio. Bit je u tome da je X član skupa realnih brojeva, a u realne brojeve ne spadaju ni ∞ ni 0, jer ni jedan ni drugi uopće ni nisu brojevi.
Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba.
ako ima neko da mi objasni o cemu je ovdje rijec..... inace ja gledam i nist ne mogu skužit nikako.... izgleda da ova tema nije za mene![]()
Kako nešto podijeliti na nijedan dio....to vam je cila mudrost ovog djeljenja s nulom
Navukao sam se na King Duble...nije reklama svega mi....
a nisam ti ja za tu naprednu matematiku..... nema toga na svjetu koji bi mi to mogao objasniti... jednostavno je tako, nema mi pomoči![]()
E pa u tome i je sva zavrzlama, što ni 0 ni ∞ nisu brojevi, tako da operacije množenja i dijeljenja sa njima nemaju smisla.
Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba.
je, ali se ne bi složio za beskonačno.....
beskonačno je ipak potencijalan broj....broj koji je toliko velik (u numeričkom smislu) da ga se ne može napisat....
Znači ipak se može 10 jabuka (ja to ovako narodno govorim) podijeliti na "užasno mnogo, nemožeš niti vidit koliko" djelova....
EDIT: naravno da ako to podjeliš na toliko puno djelova, svak dobije jedan toliko sitni komadić, da je toliko sitan pa da kaže: "ma šta će mi ovo, ovo je toliko malo i sitno i nikakvo da mi je to isto ko nula"....znači nula...![]()
Zadnji Uredio kresola : 08-03-08 u 14:17
Navukao sam se na King Duble...nije reklama svega mi....