| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi 2+2=5 u Znanost forumu; Ja bih to ovako definirao: nula i beskonačno su dvije krajnosti; ništa i sve, između kojih leže brojevi.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #32 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: 2+2=5 Ja se nebih složio da 0 nije broj. 0 (number) - Wikipedia, the free encyclopedia Jer ako pogledaš 1^0 = 1. 1^∞ = ??? Citat:
Citat:
Ako x ide u ∞, kolko je (x^2) / (e^x) ? ![]() | ||
| | |
| | #33 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: 2+2=5 šta je ono e... ....zaboravih, ali mislim da je konstanta veća od jedinice.....nisam siguran log na -prvu ili tako nešto....znači gornji nam dio razlomka ide u beskonačno, a donji (opet, ne sićam se koliko je e) ako je ovaj famozni e na koji sam sada zaboravio manji od 1 onda donji dio ide u nulu.... a ako je veći imamo beskonačno/beskonačno..... edit: e nije skup realnih brojeva kolko se ja sićam....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. Zadnji Uredio kresola : 08-03-08 u 14:54. |
| | |
| | #38 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 30-12-07 Lokacija: Trnje,Zg Godina: 27
Poruka: 1,115
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: 2+2=5 Citat:
![]() ![]()
__________________ Bolje je zbog Parkinsa malo proliti, nego zbog Alzheimera ne popiti | |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: 2+2=5 To je nula [/quote]uzećemo da je e realan broj veći od jedan.... brojnik ti je beskonačno*beskonačno, što je jednako beskonačno nazivnik ti je neki broj veći od jedan na beskonačnu potenciju, a kako kad potenciramo brojeve veće od jedan, taj niz se uvijek povećava, tj. teži beskonačnosti, tada je i on beskonačan (za razliku od skupa R(0,1] koji teži nuli - 0.2 (na kvadrat)=0.04, na treću=0.008.....) i tada možemo napisati ako x teži beskonačnosti, taj izraz teži beskonačnosti/beskonačnosti..... a to je ljudi jaaako zeznuta stvar....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #40 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: 2+2=5 Citat:
![]() Bravo werner ![]() | ||
| | |
![]() |
| Tagovi: 225 |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:48.

....zaboravih, ali mislim da je konstanta veća od jedinice.....nisam siguran log na -prvu ili tako nešto....