U kuci?
LoL.
Raspravljate o temi ammonium nitrate u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; treba mi recept za AN za praviti rakete...
U kuci?
LoL.
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
Hehe ne,napolju pripremam sve ugl. imam KAN 35% e sada sta dalje???
Treba mi za pravljenje dimnih bombi za pripremanje goriva za rakete.
ija trebam ali koliko vidim ostat čemo suhi!!!
knjige u ruke i što je još bitnije, pamet u glavu, iliti okanite se gluposti prije nego stradate, i pazite se da vam netko tko vam savjetuje kemijske pokuse možda ne želi dobro![]()
odvojiti amonijev nitrat iz kan umjetnog gnojiva je nesto najlakse... stavis ga u vodu malo saceksa da se otopi (otapanjem pada temp otopine) (probajte otopiti sto vecu kolicinu) e da i nastaje sivkasti talog... njaga profiltriras... otopinu ostavis na suncu.. nekad i nekoliko dana.. dok se ne iskristalizira cisti amonijev nitrat.. njega je malo vec problem osucit.. ako nemas kalcijev klorid i neku posudu koju mozes hermeticki zatvorit.. ako nemas.. onda ga samo ostavi na jakom suncu da se tak osusi.. i spremiti ga treba u neku hermeticku posudu jer je higroskopan tj. navlaci vlagu/vodu...
Amonijev nitrat nije eksploziv kao takav, od njega se proizvode eksplozivne tvari za koje vi nemate uvijete čuvanja i aparature za dobivanje... Higroskopno smeće