| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Bosanske piramide u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ibort Maslow , bespredmetna je svaka rasprava sa ljudima koji vjeruju da je brdo kakvih po Bosni ima ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #121 (permalink) | |
| One Minute Silence | Re: Bosanske piramide Citat:
cetvrti- oni koji osporavaju sve sto nije njihovo ti vjerovatno spadas u trecu grupu...samo prve 3 rijeci su dovoljne za opis... a maslow sto se tice dokazanih arheologa, bilo ih je iz dosta zemalja..njemacke,italije,engleske,amerike itd..... pa cak i drevnih zemalja kao egipta...nije valjda da ih sve nestrucnim smatras???
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. | |
| | |
| | #122 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Bosanske piramide Citat:
Naravno da je teško, jer takav čovjek ne postoji.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #123 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Bosanske piramide ne razumjem se bas u te naucnike i arheologe...ali evo nacu...pa cu napisat ko je i sta je...
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #124 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Citat:
Šta nije moje? Koje tri riječi? O čemu ti? Jesi ti išao u osnovnu školu? Imaš li bar maglovitu predodžbu o planeti zemlji prije 12.000 godina i stupnju razvoja ljudskog društva u to vrijeme? I možeš li mi objasniti koja civilizacija je izgradila tu piramidu koju ti vidiš? Kojim alatom? Kojom tehnologijom? U koju svrhu? Kako se došlo do toga da se te piramide zovu piramidom sunca , mjeseca , bosanksog zmaja? Postoje neki pisani tragovi? I šta je to bosanski zmaj? Unaprijed hvala na odgovoru. | |
| | |
| | #125 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Bosanske piramide U predzadnjem postu sam mislio da si dvosmislen. Prije 12.000 godina u Srednjoj Bosni su još postojali ledenjaci. Naseljenost je bila za današnje pojmove nevjerojatno mala, a ni danas nije dovoljno velika. Na tom prostoru nije mogla preživjeti kultura koja bi mogla prehraniti stanovništvo ili robove koji bi napravili piramide.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #126 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Bosanske piramide pa jebiga kralju moj..prostor bosne je prije bio naseljen nego hrvatske zato ne kaki... a za ono sto sam rekao da cu potrazit , evo nesto sam procacko..pa et gdje god ima predstavnistvo, tu ima i fondacija zato sto ta zemlja podrzava hipotezu o postanku piramida...a ispod toga ima o nekim institutima i ekspertima nesto... Predstavništva HRVATSKA Promotivni centar Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Hrvatskoj Koordinator: Višnja Dobrić ŠVICARSKA Promotivni centar Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Švicarskoj Koordinator: Eldar Šehić AUSTRALIJAI NOVI ZELAND Promotivno predstavništvo naučno-istraživačke Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", za Australiju i Novi Zeland Kontakt osoba sa Sydney I N.S.W. : Ibro Suhopoljac Kontakt osoba za Perth I WA Prof. Dr.Nadan Filipović Kontakt osoba za Canberra I ACT Lemesh Ibrahim Kontakt osoba za Melbourne I VIC Begajeta Voloder Kontakt osoba za Brisbane i QLD Tartić Safet HOLANDIJA Promotivni centar Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Holandiji Koordinatori: Iren Drakovac Dževad Kurić NJEMAčKA Promotivni centar Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Njemačkoj Koordinatori: Safet Halilbegović Daniel Schober NORVEŠKA Promotivni centar Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Norveškoj Koordinator: Predrag Gojković Georadarska ispitivanja koje su izvršili njemački eksperti iz Instituta LGA pokazala su niz anomalija (neobjašnjivih prirodnim procesima), osobito na vrhu i prilaznom platou piramide Mjeseca Hrvatski ekspert dr. Ivan Šimatović (njega vjerovatno cijenis) učinio je značajan naučni iskorak izučavajući geometriju Bosanske piramide Sunca. Zaključio je da ona u sebi sadrži kvadratne korijene iz dva i tri. Riječ je o iracionalnim, beskonačnim vrijednostima. Za drevne arhitekte ove vrijednosti su bile izuzetno značajne. Broj koji nije konačan je živ, on traje, nije statičan. Nakon tog momenta, plejada stručnjaka iz različitih oblasti dala je veliki doprinos razotkrivanju tajni bosanskih piramida. Iskusni geolog Nađija Nukić je pronicljivo zaključila da blokovi breče na piramidi Sunca nisu mogli nastati taloženjem i to u obliku piramide formirajući četiri trouglaste strane, potpuno ravne od dna prema vrhu s istim uglom i pravilnom orijentacijom. Nastavljajući njen rad dr. Aly Barakat, geolog iz Egipta, je potvrdio da je piramida Sunca obložena vještački formiranim blokovima breče. Pri tome je pronašao niz drugih, ljudskom rukom obrađenih, ploča pješčara na lokacijama piramide Mjeseca i Zmaja. Italijanski geolog dr. Dario Andretta je analizom stalaktita iz podzemnog tunela Ravne, primjenjujući uranijumsku metodu poluraspada ovog materijala, došao do naučnih rezultata o starosti stalaktita od blizu tri hiljade godina. Na obradi su sada uzorci koji su, prema našoj procjeni, znatno stariji od ovog prvog analiziranog Georadarski eksperti iz Njemačke (LGA) i Srbije (Geološki fakultet iz Beograda) su snimali lokacije na piramidama i Gornjoj Vratnici zaključujući da postoje desetine anomalija koje nepobitno upućuju na intenzivan ljudski rad (prolazi, hodnici, stepenice, zidovi). nadam se da ti je dosta....a pretpostavljam da ce sljedeci tvoj post biti: " ovu se sve neki bezveze eksperti i niko nema pojma"... ili nesto sl....
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #128 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Bosanske piramide Od nabrojanih osvrniti ću se na koordinatora za Hrvatsku. Višnja Dobrić, poznati hrvatski Reiki majstor, prošle godine se glupirala s bagerom tražeći piramide po Plješevici. Za neupućene ovo je slika dva brda Čemerac i Visočica, koje predstavljaju 2 od ukupno 5 piramida.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #129 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Bosanske piramide pa sta god da ti kazem neces promijeniti svoje misljenje...ali eto ponavljam, nadam se da nesto na kraju bude od tih piramida ili cega vec...svima ce nam dobro doc... p.s. vidis ibort kako neko kulturan moze bit i iznosit svoje misljenje bez uvreda...
| | |
| | #130 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 06-05-07 Lokacija: Split Godina: 30
Poruka: 2,707
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Ja sam prije par miseci gleda emisiju o piramidama i koliko sam vidio i čujo te su piramide najstarije na svijetu i da je to dokaz da je naše područje bilo najrazvijenije na svijetu! I prikazali su znanstvenike iz cijelog svijeta koji su zadivljeni piramidama i prikazivali su kako sve više i više otkrivaju otkopavajući ih! A brdo je nastalo(po njihovom) tako što je zemlja pretrpila svakakva sranja u tom razdoblju i onda je tu počela rast trava i stabla koja su je totalno prekrila!
__________________ Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković |
| | |
![]() |
| Tagovi: bosanske, piramide |
« Zemlja je imala više mjeseca?
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:07.