| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Bosanske piramide u Znanost forumu; Ti češ meni govorit da se ne javljam! Ti si nešto malo zabrijo! Maslow ne vjeruje u te piramide,... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #191 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-04-07 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 1,694
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Ti češ meni govorit da se ne javljam! Ti si nešto malo zabrijo! Maslow ne vjeruje u te piramide,a kaj misliš kaj bi to moglo bit,mislim nešto je,nešto su iskopali?
__________________ Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje! |
| | |
| | #193 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 06-05-07 Lokacija: Split Godina: 30
Poruka: 2,707
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Sram te bilo Citat:
![]()
__________________ Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković | |
| | |
| | #194 (permalink) |
| No End In Sight | Re: Bosanske piramide mislim one sto govore da nema nista...isto kao sto neki misle da ima nesto neki misle da nema... a dokazi govore da ima nesto.... a u ovoj temi bi se trebalo raspravljat sta je u stavri to.... pa me interesuje kako neko moze raspravljat o necemu kad u to ne vjeruje... Zadnji Uredio DinoB : 13-06-07 u 10:34. |
| | |
| | #195 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Bosanske piramide Dolina Visočice je ledenjačkog porijekla. Piramidalno brdo je neobična geološka tvorevina nastala djelovanjem ledenjaka. Na vrhu brda se nalazi srednjevjekovni gradić, pa je za očekivati da se u okolini nalaze mjesta gdje su iskapali kamen. U bližoj okolini se nalazi arheološko nalazište Butmir, izuzetne važnosti za proučavanje Neolita u Evropi. Malo mi zvuči nebulozno da se 20-ak kilometara dalje nalazila mnogo naprednija kultura koja nije bila povezana sa Butmirskom. Topljenjem ledenjaka u srednjoj Bosni su nastale plodne ravnice u koje dolaze napradne kulture dolinom Neretve. Očekivano vrijeme nastanka prvih velikih neolitskih zajednica u srednjoj Bosni je oko 3.000 g. p.n.e. Paleolitske zajednica su ovisile o mogućnostima prehranjivanja velikog broja ljudi. Znači nastajale su na prostorima koji su imali predispozicije za razvoj stočarstva i ratarstva, dolina Visočice nema ovu predispoziciju, za razliku od velikog Sarajevskog polja. Daleko od toga da ja tvrdim da tamo nema ništa, ali je smiješno da je marginalnoj arheološkoj lokaciji dana neuporedivo veća medijska pozornost od Butmirske koja predstavlja evropski neolitski biser. Sve što se nađe u dolini Visočice je periferija razvijene Butmirske kulture, i nikako nije starija od 3.000 godina.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #196 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Citat:
Jedino maslow zna šta priča!
__________________ Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković | |
| | |
| | #197 (permalink) | |
| No End In Sight | Re: Bosanske piramide Citat:
dosta potencijala stoji neiskoristeno, i to mi je najvise zao ...ako sta BiH ima ,onda ima prirodne ljepote.... | |
| | |
| | #198 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Istina, samo što mi na ovom području imamo i more i planine i najpitkiju vodu i žene i sve, pa isto tako nikako iskorišteno!
__________________ Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković |
| | |
| | #200 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Bosanske piramide Da, ali i od njih nema velike koristi!
__________________ Pogledajte ovu ženu, po meni najveća sex bomba ovih prostora! Preko 500 slika o njoj uživajte!Tina Ivanković |
| | |
![]() |
| Tagovi: bosanske, piramide |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:54.

Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje!