Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Bosanske piramide u Znanost forumu; Ti češ meni govorit da se ne javljam! Ti si nešto malo zabrijo! Maslow ne vjeruje u te piramide,...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-06-07, 21:48   #191 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 19
Poruka: 1,694
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan
Re: Bosanske piramide

Ti češ meni govorit da se ne javljam!
Ti si nešto malo zabrijo!

Maslow ne vjeruje u te piramide,a kaj misliš kaj bi to moglo bit,mislim nešto je,nešto su iskopali?
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 00:20   #192 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,370
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB
Citat:
Pravi autor: hajduk1991 Pogledaj Poruke
Tako ti meni!
pa znas stvarno pretjerat sa dvosmisljenošću...

Citat:
Pravi autor: hajduk1991 Pogledaj Poruke
Ti se ne javljaj molim te!
Aj slušaj cajku!

samo mi nije jasno, ako vec ne vjerujete u te piramide, sto uposte diskutujete na ovoj temi????????????????????

Zadnji Uredio daidza : 13-06-07 u 17:47.
DinoB je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 00:50   #193 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 06-05-07
Godina: 30
Poruka: 2,707
hajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
pa znas stvarno pretjerat sa dvosmisljenošću...

Sram te bilo

Citat:
samo mi nije jasno, ako vec ne vjerujete u te piramide, sto uposte diskutujete na ovoj temi????????????????????
Prijo ja vjerujem!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 10:29   #194 (permalink)
No End In Sight

DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

mislim one sto govore da nema nista...isto kao sto neki misle da ima nesto neki misle da nema... a dokazi govore da ima nesto....
a u ovoj temi bi se trebalo raspravljat sta je u stavri to....
pa me interesuje kako neko moze raspravljat o necemu kad u to ne vjeruje...

Zadnji Uredio DinoB : 13-06-07 u 10:34.
DinoB je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 12:02   #195 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,622
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Dolina Visočice je ledenjačkog porijekla.
Piramidalno brdo je neobična geološka tvorevina nastala djelovanjem ledenjaka.
Na vrhu brda se nalazi srednjevjekovni gradić, pa je za očekivati da se u okolini nalaze mjesta gdje su iskapali kamen.
U bližoj okolini se nalazi arheološko nalazište Butmir, izuzetne važnosti za proučavanje Neolita u Evropi.
Malo mi zvuči nebulozno da se 20-ak kilometara dalje nalazila mnogo naprednija kultura koja nije bila povezana sa Butmirskom.
Topljenjem ledenjaka u srednjoj Bosni su nastale plodne ravnice u koje dolaze napradne kulture dolinom Neretve.
Očekivano vrijeme nastanka prvih velikih neolitskih zajednica u srednjoj Bosni je oko 3.000 g. p.n.e.
Paleolitske zajednica su ovisile o mogućnostima prehranjivanja velikog broja ljudi.
Znači nastajale su na prostorima koji su imali predispozicije za razvoj stočarstva i ratarstva,
dolina Visočice nema ovu predispoziciju, za razliku od velikog Sarajevskog polja.

Daleko od toga da ja tvrdim da tamo nema ništa, ali je smiješno da je marginalnoj arheološkoj lokaciji dana neuporedivo veća medijska pozornost od Butmirske koja predstavlja evropski neolitski biser.
Sve što se nađe u dolini Visočice je periferija razvijene Butmirske kulture, i nikako nije starija od 3.000 godina.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 13:47   #196 (permalink)
dr.sc. Foruma

hajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznat

Citat:
mislim one sto govore da nema nista...isto kao sto neki misle da ima nesto neki misle da nema... a dokazi govore da ima nesto....
a u ovoj temi bi se trebalo raspravljat sta je u stavri to....
pa me interesuje kako neko moze raspravljat o necemu kad u to ne vjeruje...
Šta se uopće raspravljaš sa njima, oni pišu gluposti, a ne znaju ni o čemu se radi!
Jedino maslow zna šta priča!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 17:11   #197 (permalink)
No End In Sight

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Dolina Visočice je ledenjačkog porijekla.
Piramidalno brdo je neobična geološka tvorevina nastala djelovanjem ledenjaka.
Na vrhu brda se nalazi srednjevjekovni gradić, pa je za očekivati da se u okolini nalaze mjesta gdje su iskapali kamen.
U bližoj okolini se nalazi arheološko nalazište Butmir, izuzetne važnosti za proučavanje Neolita u Evropi.
Malo mi zvuči nebulozno da se 20-ak kilometara dalje nalazila mnogo naprednija kultura koja nije bila povezana sa Butmirskom.
Topljenjem ledenjaka u srednjoj Bosni su nastale plodne ravnice u koje dolaze napradne kulture dolinom Neretve.
Očekivano vrijeme nastanka prvih velikih neolitskih zajednica u srednjoj Bosni je oko 3.000 g. p.n.e.
Paleolitske zajednica su ovisile o mogućnostima prehranjivanja velikog broja ljudi.
Znači nastajale su na prostorima koji su imali predispozicije za razvoj stočarstva i ratarstva,
dolina Visočice nema ovu predispoziciju, za razliku od velikog Sarajevskog polja.

Daleko od toga da ja tvrdim da tamo nema ništa, ali je smiješno da je marginalnoj arheološkoj lokaciji dana neuporedivo veća medijska pozornost od Butmirske koja predstavlja evropski neolitski biser.
Sve što se nađe u dolini Visočice je periferija razvijene Butmirske kulture, i nikako nije starija od 3.000 godina.
e pa slazem se sa tim... ako su vec od neceg htjeli da krenu, onda su imali dosta materijala... pogotovo Butmir....ali i pored toga mogu se napraviti i drugi prakovi, kao npr. prasuma Peručića... jedna od 3 u evropi...
dosta potencijala stoji neiskoristeno, i to mi je najvise zao ...ako sta BiH ima ,onda ima prirodne ljepote....
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 20:55   #198 (permalink)
dr.sc. Foruma

Istina, samo što mi na ovom području imamo i more i planine i najpitkiju vodu i žene i sve, pa isto tako nikako iskorišteno!
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 21:34   #199 (permalink)
No End In Sight

boga mi zene su jedini resurs sto je iskoristen...ko` dobar nam potencijal
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 22:15   #200 (permalink)
dr.sc. Foruma

Da, ali i od njih nema velike koristi!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bosanske, piramide

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114