Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Bosanske piramide u Znanost forumu; Za mene je to i dalje samo jako strmo brdo. A velike fore u Bosni nać brdo i to kockasto....

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-06-07, 00:48   #231 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,394
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: Bosanske piramide

Za mene je to i dalje samo jako strmo brdo.
A velike fore u Bosni nać brdo i to kockasto.

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 10:54   #232 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,449
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

najlakse je pljuvat po tuđem (ispricavam se onima koji misle da nesto ima)...
pa kad su kod vas nasli one kamencure na stradunu ,ili sta je vec bilo, koliko se to forsiralo, iako nije postojalo ni 10% dokaza koliko sada ima za piramidu( ili bilo sta da se nalazi)

pa maslow ti se rekao da mislis da nije piramida, ali si isto tako rekao da mislis da je neki gradic...
DinoB je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 16:07   #233 (permalink)
Nježni predator

Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

U cijelom moru provala i bisera gospodina Osmanagića ovaj mi je bio najslađi:

Citat:
Visoko – Proteklih dana, u vezi s epohalnim arheološkim otkrićem kod Visokog, u javnosti se pojavila teorija da se tu ne radi ni o kakvim piramidama, nego o ostacima jednog od dva stara bosanska grada iz 10. vijeka, čije precizne lokacije dosadašnja bosanskohercegovačka arheologija još nije utvrdila, ali koji se spominju u poznatim spisima Konstantina Porfirogeneta.

Semir Osmanagić, predsjednik Fondacije za bosanske piramide, povodom ove nove teorije u desetak sms-ova poslao je svoje službeno priopćenje: "Mi za ovog Profilogenetika ne znamo, a on, ako je ozbiljan strućnjak, neka dođe ovamo i neka se prestavi sa svojim teorijama. Mi smo ozbiljna fondacija, i naša vrata su otvorena svima koji se hoće da se na kosruktivan način uključe u naša istraživanja. Nemogu ti strućnjaci samo tako tvrdit da tu nema piramide, a da nisu makli iz svojih fotelja i kancelarija. Ovim ga putem pozivamo, da dođe na Visoćicu, i da se sam uvjeri."

Danas je i visočki politički magazin Pyramiden Zeitung objavio podugačku analizu ove nove teorije, koja, prema pisanju G.Č., vodi porijeklo od nekog Pave Anđelića, te se u zaključku postavlja pitanje nisu li Anđelić i Porfirogenet, zapravo, ahbabi Envera Imamovića, i da li se tu radi o dobro isplaniranoj uroti protiv piramida, Visokog, ali i Bosne kao takve?

Odmah po izlasku broja, na Visočici se okupio veći broj članova volonterskog udruženja Lopata narodu, da izraze svoju podršku teoriji o piramidama, uputivši javnu poruku: „Porfirogenete, spalićemo i tebe.“
VNN Visochitsa Network News
Ne čini li se i vama da bi ovaj bosanski Indiana Jones trebao imati ipak malo veće općekulturno obrazovanje?

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 16:15   #234 (permalink)
Nježni predator

Molim da se ovi postovi ne spajaju.
Što o Visokom govori službena arheologija:

Citat:
Visoko, tvrđava i grad Visoki (po kojem je Visoko dobilo ime) na brdu Visočica, Mile (današnji Arnautovići), Biskupići i Moštre su nedvojbeno bili središte nekadašnje srednjovjekovne Bosne, zanimljivo je napomenuti da se s brda Visočica vide sva četiri nabrojana kraljevska mjesta. Do sada je pronađeno nekoliko važnih objekata iz tog razdoblja, a daljna iskopavanja u nalazima bogatoj Visočkoj dolini tek slijede.

U vrijeme rata, godine 1994., prilikom zemljanih radova među bedemima grada Visoki pronađeni su izuzetno vrijedni nalazi – ukrašeni doprozornici, dovratnici i kamene plastike, sačuvani u Visočkom muzeju. U Visokom i njegovoj okolici napisane su mnoge povelje jer je tu bila vladarska rezidencija, tako je kralj Tvrtko I. Kotromanić 1355. izdao povelju "in castro nostro Vizoka vocatum".
Kulin Banova ploča iz 1193. pronađena u Biskupićima
Kulin Banova ploča iz 1193. pronađena u Biskupićima

Mile su također bile veoma važno mjesto za srednjovjekovnu Bosnu. Tamo su pronađeni ukrašeni kraljevski grobovi, a bile su i mjesto okrunjenja bosanskih kraljeva, pa je tako ovdje okrunjen kralj Stjepan Tvrtko Kotromanić. U Milama je i najstariji franjevački samostan koji je izgrađen u doba srednjovjekovne Bosne.

U Biskupićima je nađena ploča Kulina Bana iz 1193. godine. Ne zna se točno gdje je napisana, iako se pretpostavlja da je to bilo u jednom od ova četiri stolna kraljevska mjesta. U Moštrama je postojala škola u kojoj su se izučavale mnoge teme vezane za teologiju kao što su ezegeza, teozofija, kosmogonija, antropozofija, medicina, etika, sakramentologija. Bosanske arhive nisu očuvane ponajviše zahvaljujući katoličkim protivnicima Bosanske crkve, ali o visokom učilištu u Moštru govore četiri povijesna spisa upravo protivnika Bosanske države i crkve.
Istraživanja koja su proveli geolozi pozvani iz Tuzle, jer su Osmanagića i fondaciju ignorirali geolozi iz Sarajeva:

Citat:
VRABAC: VISOČICA JE PRIRODNA GEOLOŠKA TVOREVINA

Profesori Rudarsko geološkog fakulteta Tuzla, članovi Tima za geološka istraživanja Visočice kod Visokog, lokaliteta na kojem se navodno nalazi jedna od bosanskih piramida, prezentovali su na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli, rezultate istraživanja provedenih na zahtjev Fondacije Arheološki park "Bosanska piramida sunca" Visoko.

Tom prilikom voditelj tima prof. dr. Sejfudin Vrabac kazao je kako je ustanovljeno da je Visočica prirodna geološka tvorevina, koja se sastoji od klasičnih sedimenata slojevite građe različite debljine, te da je njen oblik posljedica endodinamičkih i egzodinamičkih procesa u postmiocenskom razdoblju.

Prema riječima prof. Vrabca, na području Sarajevsko-Zeničkog rudarskog bazena takvih morfoloških oblika ima na desetine.

Izvještaj Tima za geološka istraživanja Visočice, načinjen na osnovi ispitivanja šest bušotina dubine od 3 do 17 metara, podržalo je Znanstveno-nastavno vijeće Rudarsko geološkog fakulteta i Udruženje geologa FBiH.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 18:38   #235 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 06-05-07
Godina: 30
Poruka: 2,707
hajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznat

To Maslow, pokaži mu!
Odgovori sa citatom
Star 27-06-07, 12:30   #236 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,449
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

glupan se javio ponovo......
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-06-07, 13:05   #237 (permalink)
Nježni predator

Citat:
Pravi autor: hajduk1991 Pogledaj Poruke
To Maslow, pokaži mu!
Ne kužim šta ja to pokazujem.

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
Dino, kad ostaneš bez argumenata, ne možeš ocjenjivati intelektualne osobine forumaša.
Nismo mi toliko naivni da ne znamo sami procjeniti kvalitet postova.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-06-07, 13:19   #238 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 06-05-07
Poruka: 2,707
hajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznathajduk1991 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Ne kužim šta ja to pokazujem.

Dino, kad ostaneš bez argumenata, ne možeš ocjenjivati intelektualne osobine forumaša.
Nismo mi toliko naivni da ne znamo sami procjeniti kvalitet postova.
Slažem se Maslow!
Ti si bar jedan od inteligentnijih ljudi!
A to gori sam DinaB zeza!

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
Prva svar odakle tebi pravo da nekoga nazivaš glupanom, degeneriku jedan!
To samo pokazuje koliko si ti u stvari glup!
Odgovori sa citatom
Star 03-07-07, 00:25   #239 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

"Evo baš neki dan sjedim ispred svoje kuće u Moštru i gledam prema Visočici, i sam se sebi čudim kako dosada nismo vidjeli da je to piramida."

Munib Alibegović, načelnik općine Visoko, San, april 2006.

--------------------------------------------------------------------

"Drago mi je da je moj grad Visoko centar svijeta, tj. u centru pažnje onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju u piramide. Visočani treba da što više klanjaju i poste, moleći Boga da se što prije pronađu piramide. Ja sam jedan od njih i sretan sam zbog toga, jer kada se nađu piramide, biće lijepo i nama i BiH."

Mustafa eff. Cerić, reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH, u Oslobođenju, august 2006.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-07-07, 19:53   #240 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 339
gollum007 se izdvaja iz mase

Iskapanja u okolici mjesta Visoko u središnjoj Bosni koja bi trebala značiti nastavak potrage za navodnim piramidama nakon nekoliko mjeseci zastoja ponovo će početi uz otvorenu financijsku potporu iz proračuna Federacije Bosne i Hercegovine, najavila je zaklada "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

"Državne institucije odlučile su i financijski stati iza ovog projekta globalnog značenja", stoji u priopćenju ove zaklade objavljenom nakon što je ranije ovog tjedna federalni premijer Nedžad Branković posjetio lokalitet kod Visokog na kojemu se provode iskapanja te, unatoč zgražanju znanstvenika, najavio potporu projektu samozvanog arheologa Semira Osmanagića

business.hr - Potraga za bosanskim piramidama se nastavlja

"Za pet ili deset godina više se nitko neće sjećati nedobronamjernih otpora i pokušaja zaustavljanja ovih istraživanja. Tada će milijun turista godišnje u Visočkoj dolini uživati u avanturi otkrivanja podzemnog labirinta i ulaza u jedinstvene bosanske piramide", izjavio je Osmanagić koji nastavlja tvrditi kako će se, kada on završi svoje istraživanje, "povijest čovječanstva nanovo pisati".
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bosanske, piramide

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114