| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi # dimenzija ? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Adolon Htio sam reći da bi oni možda kojim slučajem živjeli duže kada im miš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: # dimenzija ? Citat:
![]()
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije | |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Starter | Re: # dimenzija ? Citat:
a vrijeme nije nesto sto je covijek izmislio niti ista slicno tome.... Vrijeme postoji, Einstein je to dokazao time sto je dokazao da je vrijeme relativno, mislim, mi ljudi jesmo izmislili sate, sekunde itd za brojanje vremena ali to nema nikakve veze sa stvarnim vremenom.... neznam koliko ste upoznati s Einsteinovim radom na teorijama relativnosti... ali otprilike, rec cemo da vrijeme i prostor rade zajedno i utjecu jedno na drugo, isto kao sto masa utjece na prostor, savija ga i tako stvara gravitaciju i usporava vrijeme.. objekti koji se nalaze u prostoru a imaju vecu masu usporavaju vrijeme, sto je objekat masivniji to vrijeme tece sporije za njega.. isto tako brzina usporava vrijeme, objekat koji se krece velikom brzinom za njega vrijeme tece sporije u odnosu na druge objekte koji su u stanju mirovanja... neznam, ja sam to objasnio sto je laickije moguce, ali to jesu sve cinjenice... a matematika je najkredibilnija znanost.... | |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| Akademik Foruma | Re: # dimenzija ? Citat:
| |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Starter | Re: # dimenzija ? ti si postavio pitanje i odgovoreno je. A sto se tice veze izmedu mase i vremena, u ovom primjeru koji si ti dao taj utjecaj mase na vrijeme je toliko mali da je totalno zanemariv.... masa utjece na tijek vremena a to je primjetivo samo kod masivnih objekata kao sto su sunce ili planeti.... |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: # dimenzija ? gledaj: masa prilikom ubrzanog gibanja nije u nikakvoj vezi sa vremenom: znači: g (ili a- kao akceleracija)= dužina pređenog puta/ kvadrat vremena za koji se taj put pređe... znači masa, sila, težina tijela nema nikakve veze s tom vrstom gibanja, i ne može se vrijeme usporavati ili ubrzavati pod utjecajem mase nekakvog tijela, jednostavno zato jer nisu u nikakvoj vezi... |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Starter | Re: # dimenzija ? pa sve se to desava unutar vremenskog perioda... ali nije vazno, to sto ti pises to je galileovska fizika i ona radi za takve jednostavne izracune, ove stvari tu nemaju utjecaja... ja nisam pisa tu nikakvo svoje misljenje ni razmisljanja, samo cinjenice... nemoj me opovrgavat kad vidim da neznas, ako te nesto zanima, pitaj... |
| | |
![]() |
| Tagovi: dimenzija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:20.