Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi # dimenzija ? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Adolon Htio sam reći da bi oni možda kojim slučajem živjeli duže kada im miš...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-11-07, 13:21   #11 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,950
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
Re: # dimenzija ?

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Htio sam reći da bi oni možda kojim slučajem živjeli duže kada im mišići nebi odumirali...gledao sam dokumentarac u kojem je jedan ruski znanstvenik pokušao izdržati što dulje u bestežinskim uvjetima...na kraju je došao do zaključka da uza sve napredne vježbe kojima je održavao svoju muskulaturu...mišići su mu postupno odumirali (pokušao je poništiti taj učinak kako bi u budućnosti ljudi bili spremni na daleka putovanja do susjednih planeta koja bi trajala više nego što čovjek može izdržati)...

Dakle nije mi jasno kako ćeš živjeti dulje...ako su ti mišići mrtvi...
Ta teorija možda vrijedi, ali ne u praksi...
da... očito još čovjek ne može sebi stvoriti u svemiru iste uvjete kakvi vladaju na zemlji, a kad bi mogao (uveo gravitaciju) onda ne bi živio dulje
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 14:46   #12 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-10-07
Godina: 24
Poruka: 44
mrtav se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mrtav

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
Nije istina da je vrijeme 4 dimenzija... niti vrijeme, niti bilo šta što mi smo dosad percipirali... vrijeme je jednostavno imenica kojom je čovjek opisao stalne promjene što se dešavaju u svemiru. Ta ne starimo zbog vremena, već zbog sila koje nas troše (gravitacija kao najbitnija). Matematika je kao po meni najkredibilnija znanost lijepo opisala postojanje bezbroj dimenzija... a sad koje su to i šta su... nemam pojma
Pa i nije! samo u kontekstu koncepta vrijeme-prostor je predstavljena kao 4.
a vrijeme nije nesto sto je covijek izmislio niti ista slicno tome....
Vrijeme postoji, Einstein je to dokazao time sto je dokazao da je vrijeme relativno, mislim, mi ljudi jesmo izmislili sate, sekunde itd za brojanje vremena ali to nema nikakve veze sa stvarnim vremenom....
neznam koliko ste upoznati s Einsteinovim radom na teorijama relativnosti...
ali otprilike, rec cemo da vrijeme i prostor rade zajedno i utjecu jedno na drugo, isto kao sto masa utjece na prostor, savija ga i tako stvara gravitaciju i usporava vrijeme..
objekti koji se nalaze u prostoru a imaju vecu masu usporavaju vrijeme, sto je objekat masivniji to vrijeme tece sporije za njega..
isto tako brzina usporava vrijeme, objekat koji se krece velikom brzinom za njega vrijeme tece sporije u odnosu na druge objekte koji su u stanju mirovanja...
neznam, ja sam to objasnio sto je laickije moguce, ali to jesu sve cinjenice...
a matematika je najkredibilnija znanost....
mrtav je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:01   #13 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase

a ja sam pisao o stvarnim dimenzijama naseg prostora!
mrtav je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:04   #14 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,605
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Citat:
Pravi autor: mrtav Pogledaj Poruke
Pa i nije! samo u kontekstu koncepta vrijeme-prostor je predstavljena kao 4.
a vrijeme nije nesto sto je covijek izmislio niti ista slicno tome....
Vrijeme postoji, Einstein je to dokazao time sto je dokazao da je vrijeme relativno, mislim, mi ljudi jesmo izmislili sate, sekunde itd za brojanje vremena ali to nema nikakve veze sa stvarnim vremenom....
neznam koliko ste upoznati s Einsteinovim radom na teorijama relativnosti...
ali otprilike, rec cemo da vrijeme i prostor rade zajedno i utjecu jedno na drugo, isto kao sto masa utjece na prostor, savija ga i tako stvara gravitaciju i usporava vrijeme..
objekti koji se nalaze u prostoru a imaju vecu masu usporavaju vrijeme, sto je objekat masivniji to vrijeme tece sporije za njega..
isto tako brzina usporava vrijeme, objekat koji se krece velikom brzinom za njega vrijeme tece sporije u odnosu na druge objekte koji su u stanju mirovanja...
neznam, ja sam to objasnio sto je laickije moguce, ali to jesu sve cinjenice...
a matematika je najkredibilnija znanost....
kako onda objašnjavaš činjenicu da će uteg od 1kg i uteg od 1 tone u slobodnom padu (pritom zanemarivši utjecaj otpora zraka) bačeni s bilo koje visine u isti trenutak pasti na zemlju...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:10   #15 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase

zato sto su podlozni istoj gravitacijskoj sili i imaju istu akceleracijsku silu gravitacije a to je 9.81 m/s...
mrtav je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:24   #16 (permalink)
Akademik Foruma

kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto

pa nisi mi objasnio tu vezu između mase (ili težine) i vremena. Tu nigdje ne vidim masu...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:34   #17 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase

ti si postavio pitanje i odgovoreno je.

A sto se tice veze izmedu mase i vremena, u ovom primjeru koji si ti dao taj utjecaj mase na vrijeme je toliko mali da je totalno zanemariv....
masa utjece na tijek vremena a to je primjetivo samo kod masivnih objekata kao sto su sunce ili planeti....
mrtav je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 15:41   #18 (permalink)
Akademik Foruma

gledaj: masa prilikom ubrzanog gibanja nije u nikakvoj vezi sa vremenom:

znači: g (ili a- kao akceleracija)= dužina pređenog puta/ kvadrat vremena za koji se taj put pređe...

znači masa, sila, težina tijela nema nikakve veze s tom vrstom gibanja, i ne može se vrijeme usporavati ili ubrzavati pod utjecajem mase nekakvog tijela, jednostavno zato jer nisu u nikakvoj vezi...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:07   #19 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase

pa sve se to desava unutar vremenskog perioda...
ali nije vazno, to sto ti pises to je galileovska fizika i ona radi za takve jednostavne izracune, ove stvari tu nemaju utjecaja...
ja nisam pisa tu nikakvo svoje misljenje ni razmisljanja, samo cinjenice...
nemoj me opovrgavat kad vidim da neznas, ako te nesto zanima, pitaj...
mrtav je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:12   #20 (permalink)
Akademik Foruma

Zašto kada je objekat masivniji vrijeme teče sporije za njega?
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dimenzija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111