Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi # dimenzija ? u Znanost forumu; zato sto njegova masa savija prostor jer se nalazi u prostoru, a posto su vrijeme i prostor "protkani" ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-11-07, 16:22   #21 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-10-07
Godina: 24
Poruka: 43
mrtav se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku mrtav
Re: # dimenzija ?

zato sto njegova masa savija prostor jer se nalazi u prostoru, a posto su vrijeme i prostor "protkani" zajedno, ta masa savija i tok vremena i usporava ga....
procitaj Einsteinovu generalnu i specificnu teoriju relativnosti....
mrtav je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:30   #22 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,558
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

A kako su to vrijeme i prostor "protkani" zajedno?
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:36   #23 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase

tocno kako, to nezna niko..
za vrijeme se zna da postoji i da se more utjecat na njega ali niko nema ni blage veze sta je to tocno ni od cega je...
ali rade jedno s drugim, kao jedna cjelina, odvojeni su pojmovi, ali jedno bez drugog ne bi mogli radit, ne bi imali smisla...
mrtav je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 16:51   #24 (permalink)
Akademik Foruma

kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto

ja onda čak takvu stvar ne bi nazvao vrijeme (to o čemu pričaš) prije bi to nazvao kontinuitet... znači tijek...
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 17:35   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,252
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: mrtav Pogledaj Poruke
nemoj me opovrgavat kad vidim da neznas, ako te nesto zanima, pitaj...
Što je to vrijeme?
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 17:54   #26 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
ja onda čak takvu stvar ne bi nazvao vrijeme (to o čemu pričaš) prije bi to nazvao kontinuitet... znači tijek...
Pa ti nazovi kako oces, ljudi su ga nazvali "vrijeme"... ako ti imas svoje nazive ti ih koristi...

[quote=Casey;575257]Što je to vrijeme?[/QUOTE

A to sam vec reka, ne zna se sta je.. ali tu je..

Zadnji Uredio daidza : 21-11-07 u 11:55.
mrtav je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 18:04   #27 (permalink)
Akademik Foruma

A je li vrijeme relativno?
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 18:17   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,252
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: mrtav Pogledaj Poruke
A to sam vec reka, ne zna se sta je.. ali tu je..
Zna se zna, itekako. Vrijeme je broj (mjera) gibanja (i mirovanja) prema prije i poslije (samog gibanja).
Ajmo za prelazak prvog praga, koji je genijalac autor ove definicije?
Odgovori sa citatom
Star 20-11-07, 22:43   #29 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,854
tzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu auru

@ mrtav: ja sam laik u ovom polju i u ovoj temi iznosim svoja mišljenja nastala samo filozofijom.... ali vidim da ti isto nisi nešto bolji ali ne dozvoljavaš da kresola iznese svoje mišljenje

i ovo da vrijeme postoji a nitko ne zna šta je je fora iz doba isaaca njutnmetra, valjda si ju i pročito u tak staroj knjizi

nek se sad nastavi rasprava... meni se prisralo pa sam moral komentirat
Odgovori sa citatom
Star 21-11-07, 09:16   #30 (permalink)
Starter

mrtav se izdvaja iz mase
Citat:
Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
@ mrtav: ja sam laik u ovom polju i u ovoj temi iznosim svoja mišljenja nastala samo filozofijom.... ali vidim da ti isto nisi nešto bolji ali ne dozvoljavaš da kresola iznese svoje mišljenje

i ovo da vrijeme postoji a nitko ne zna šta je je fora iz doba isaaca njutnmetra, valjda si ju i pročito u tak staroj knjizi

nek se sad nastavi rasprava... meni se prisralo pa sam moral komentirat
Ja nisam laik, i jos jednom ponavljam, ja ovde NE iznosim svoje misljenje, ja vam samo govorim ono sto znam o tome, to su sve cinjenice...
a sto se tice vremena, ja nisam pisa o vremenu kao mjernoj jedinici ni nista od toga sto spada u klasicnu fiziku nego o vremenu kao necem, aj rec cemo, materijalnom, necem sto postoji...

Citat:
Pravi autor: kresola Pogledaj Poruke
A je li vrijeme relativno?
jeste, relativno je!
i to je dokazano ekperimentom: uzeli su 2 atomska sata, jednog su stavili na mlaznjak a drugi je osta na zemlji i nakon nekoliko sati usporedili su satove i na ovom sto je bio na mlaznjaku proslo je manje vremena nego kod ovog na zemlji zato jer je bio u akceleriranom sustavu...

ja se ispricavam Kresoli, nisam ima namjeru diskreditirat njega ni bilo koga drugog, samo sam tio rec istinu... peace..

ako vas zanima nesto o ovoj temi mogu vam preporucit neke knjige:
Stephen Hawkins- brief history of time
Albert Einstein- special and general theory of relativity
Richard Feyneman-lectures in physics-ova je obavezna za startere
i serija od 15 knjiga raznih autora- cosmic science and advanced math -ovde ima svega...

Zadnji Uredio daidza : 21-11-07 u 11:55.
mrtav je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dimenzija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108