| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Dobivanje KNO3!!! u Znanost forumu; Kako kod kuće dobiti KNO3? Ja sam mislio kupiti petarde i iz njih isipati barut! Barut je inače smjesa u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 07-11-07
Poruka: 65
![]() | Dobivanje KNO3!!! Kako kod kuće dobiti KNO3? Ja sam mislio kupiti petarde i iz njih isipati barut! Barut je inače smjesa u kojoj ima 15% sumpora, 10% ugljika i 75% kalijevog nitrata (KNO3). I sad me zanima kako biste vi to razdvojili tako da se dobije više-manje čisti KNO3!
__________________ Manus manum lavat. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Dobivanje KNO3!!! Ja bi rekao da je zbog ovog Kako napraviti dimnu bombu ![]()
__________________ Drink, drink, wherever you may be, We are the drunk and disorderly, And we don't give a f*ck, and we don't give a sh*t, We're going home with the championship. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 07-11-07
Poruka: 65
![]() | Re: Dobivanje KNO3!!! Ljudi, mene zanima kako iz te smjese izvuč KNO3, i baš zbog toga sam i stavio ovo pod znanost. Ako ima tu netko tko zna, nek kaže kako odvojiti sastojke iz ove smjese. Sumpor nije topljiv u vodi, a što je s ugljikom (u obliku drvenog ugljena)? I da napomenem još i ovo! KNO3 je topljiv u vodi. Znači, smjesu stavimo u vodu i KNO3 bi se morao otopiti u vodi, sumpor se sigurno neće, a pretpostavljam da ni mljeveni drveni ugljen nije topljiv u vodi. Prema tome, logički bi bilo sve to profiltrirati, te zagrijati da voda ishlapi i ostane čist KNO3. Da li sam u pravu ili sam negdje pogriješio, ako jesam molim da me ispravite! Hvala!
__________________ Manus manum lavat. Zadnji Uredio luigi752 : 22-04-08 u 21:04. |
| | |
![]() |
| Tagovi: kno3 |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:22.