A smijem pitat što će ti to?
Raspravljate o temi Dobivanje KNO3!!! u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; Kako kod kuće dobiti KNO3? Ja sam mislio kupiti petarde i iz njih isipati barut! Barut je inače smjesa u ...
A smijem pitat što će ti to?
Ja bi rekao da je zbog ovog Kako napraviti dimnu bombu![]()
Ljudi, mene zanima kako iz te smjese izvuč KNO3, i baš zbog toga sam i stavio ovo pod znanost.
Ako ima tu netko tko zna, nek kaže kako odvojiti sastojke iz ove smjese. Sumpor nije topljiv u vodi, a što je s ugljikom (u obliku drvenog ugljena)?
I da napomenem još i ovo! KNO3 je topljiv u vodi.
Znači, smjesu stavimo u vodu i KNO3 bi se morao otopiti u vodi, sumpor se sigurno neće, a pretpostavljam da ni mljeveni drveni ugljen nije topljiv u vodi. Prema tome, logički bi bilo sve to profiltrirati, te zagrijati da voda ishlapi i ostane čist KNO3.
Da li sam u pravu ili sam negdje pogriješio, ako jesam molim da me ispravite!
Hvala!
Zadnji Uredio luigi752 : 22-04-08 u 22:04
evo vam broj jednog lika koji prodaje u zagrebu mislim da je kila kno3 150 kn broj---AJDE TO DAJ NA P.M. AKO NETKO TREBA
Zadnji Uredio pharaoh : 11-09-08 u 23:09
eee ja doma imam salitru (kno3) to kupiš u najobičnijoj poljoprivrednoj butizi![]()
Jeli salitra kno3 ili kno3 treba izvuci iz salitre ja sam nabavio salitru .Prodavacica mi je rekla da je ta salitra gnojivo nekakvo?????Ako neko zna neka brzo posta!!!!!
->Ćelavi se vuku za kosu<-
ovak ljudi ja sam kemicar i znam puno mjesta gdje se mogu nabavit vise manje legalno kojekakve kemikalije izmedu ostalog neke vama jako potrebne (KAO KNO3 HNO3 H2SO4 I OSTALO). stoga ako netko treba nest nek se javi ja mu rado prodam ako treba nesto sto imam u malo vecoj kolicini. e jos nest kno3 i nije tako tesko nabavit sam malo dugo traje ispostava.E DA JOS SAM NEST ZNAM NJESTO GDJE KG KNO3 DODE 20KN ALI MALI PROBLEM JE STO MORAS UZET 25 KG
Zadnji Uredio kemichar : 29-10-08 u 11:21