Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 41

Dobivanje KNO3!!!

Raspravljate o temi Dobivanje KNO3!!! u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; Kako kod kuće dobiti KNO3? Ja sam mislio kupiti petarde i iz njih isipati barut! Barut je inače smjesa u ...

Banned
    Datum registracije
    07-11-07
    Poruka
    84
    Liked
    0 times

Dobivanje KNO3!!!

Kako kod kuće dobiti KNO3?
    Ja sam mislio kupiti petarde i iz njih isipati barut!
    Barut je inače smjesa u kojoj ima 15% sumpora, 10% ugljika i 75% kalijevog nitrata (KNO3).
    I sad me zanima kako biste vi to razdvojili tako da se dobije više-manje čisti KNO3!

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Re: Dobivanje KNO3!!!

A smijem pitat što će ti to?

▌║█║▌║▌│║▌
    Datum registracije
    19-06-07
    Poruka
    10,328
    Liked
    1 times

Ja bi rekao da je zbog ovog Kako napraviti dimnu bombu

Banned
    Datum registracije
    07-11-07
    Poruka
    84
    Liked
    0 times

Ljudi, mene zanima kako iz te smjese izvuč KNO3, i baš zbog toga sam i stavio ovo pod znanost.
    Ako ima tu netko tko zna, nek kaže kako odvojiti sastojke iz ove smjese. Sumpor nije topljiv u vodi, a što je s ugljikom (u obliku drvenog ugljena)?
    I da napomenem još i ovo! KNO3 je topljiv u vodi.
    Znači, smjesu stavimo u vodu i KNO3 bi se morao otopiti u vodi, sumpor se sigurno neće, a pretpostavljam da ni mljeveni drveni ugljen nije topljiv u vodi. Prema tome, logički bi bilo sve to profiltrirati, te zagrijati da voda ishlapi i ostane čist KNO3.
    Da li sam u pravu ili sam negdje pogriješio, ako jesam molim da me ispravite!
    Hvala!
    Zadnji Uredio luigi752 : 22-04-08 u 22:04

Starter Avatar od korisnika torkone
    Datum registracije
    17-05-08
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

evo vam broj jednog lika koji prodaje u zagrebu mislim da je kila kno3 150 kn broj---AJDE TO DAJ NA P.M. AKO NETKO TREBA
    Zadnji Uredio pharaoh : 11-09-08 u 23:09

Starter Avatar od korisnika torkone
    Datum registracije
    17-05-08
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Lightbulb Re: Dobivanje KNO3!!!

Citat Pravi autor: gggiga Pogledaj Poruke
    Ja bi rekao da je zbog ovog Kako napraviti dimnu bombu
    ja sam uspio nabaviti potpuno čistu salitru pro filtriranu u labosau (frend i ja smo je čopili iz plivinog spremnika ili koji vrag)

Starter Avatar od korisnika tomy2810
    Datum registracije
    11-06-08
    Poruka
    29
    Liked
    0 times

eee ja doma imam salitru (kno3) to kupiš u najobičnijoj poljoprivrednoj butizi

Starter
    Datum registracije
    08-09-08
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: luigi752 Pogledaj Poruke
    Ljudi, mene zanima kako iz te smjese izvuč KNO3, i baš zbog toga sam i stavio ovo pod znanost.
    Ako ima tu netko tko zna, nek kaže kako odvojiti sastojke iz ove smjese. Sumpor nije topljiv u vodi, a što je s ugljikom (u obliku drvenog ugljena)?
    I da napomenem još i ovo! KNO3 je topljiv u vodi.
    Znači, smjesu stavimo u vodu i KNO3 bi se morao otopiti u vodi, sumpor se sigurno neće, a pretpostavljam da ni mljeveni drveni ugljen nije topljiv u vodi. Prema tome, logički bi bilo sve to profiltrirati, te zagrijati da voda ishlapi i ostane čist KNO3.
    Da li sam u pravu ili sam negdje pogriješio, ako jesam molim da me ispravite!
    Hvala!
    to si dobro napravio,ali chesh dobiti jako malu kolichinu

Starter Avatar od korisnika kiki-cro
    Datum registracije
    12-10-08
    Poruka
    11
    Liked
    0 times

Jeli salitra kno3 ili kno3 treba izvuci iz salitre ja sam nabavio salitru .Prodavacica mi je rekla da je ta salitra gnojivo nekakvo?????Ako neko zna neka brzo posta!!!!!
    ->Ćelavi se vuku za kosu<-

Starter
    Datum registracije
    08-09-08
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

ovak ljudi ja sam kemicar i znam puno mjesta gdje se mogu nabavit vise manje legalno kojekakve kemikalije izmedu ostalog neke vama jako potrebne (KAO KNO3 HNO3 H2SO4 I OSTALO). stoga ako netko treba nest nek se javi ja mu rado prodam ako treba nesto sto imam u malo vecoj kolicini. e jos nest kno3 i nije tako tesko nabavit sam malo dugo traje ispostava.E DA JOS SAM NEST ZNAM NJESTO GDJE KG KNO3 DODE 20KN ALI MALI PROBLEM JE STO MORAS UZET 25 KG
    Zadnji Uredio kemichar : 29-10-08 u 11:21

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku