Stranica 2 od 5 PrvoPrvo 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 41

Dobivanje KNO3!!!

Raspravljate o temi Dobivanje KNO3!!! u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; a da jednostavno saspes barut u vodu malo promjesas profiltriras i ostavis filtrat da kristalizira iznjega kno3 e ova se ...

Starter
    Datum registracije
    08-09-08
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

Re: Dobivanje KNO3!!!

a da jednostavno saspes barut u vodu malo promjesas profiltriras i ostavis filtrat da kristalizira iznjega kno3 e ova se poruka odnosi na onu prvu(kako izolirat kno3 iz baruta)
    Zadnji Uredio kemichar : 29-10-08 u 12:24

Starter
    Datum registracije
    07-11-08
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: kemichar Pogledaj Poruke
    ovak ljudi ja sam kemicar i znam puno mjesta gdje se mogu nabavit vise manje legalno kojekakve kemikalije izmedu ostalog neke vama jako potrebne (KAO KNO3 HNO3 H2SO4 I OSTALO). stoga ako netko treba nest nek se javi ja mu rado prodam ako treba nesto sto imam u malo vecoj kolicini. e jos nest kno3 i nije tako tesko nabavit sam malo dugo traje ispostava.E DA JOS SAM NEST ZNAM NJESTO GDJE KG KNO3 DODE 20KN ALI MALI PROBLEM JE STO MORAS UZET 25 KG
    pozdrav ,,,, meni bi podhitno trebalo KNo3... pomozitee

Starter
    Datum registracije
    11-11-08
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Kemichar, i meni je potreban kno3 i natrijev acetat

Starter
    Datum registracije
    24-11-08
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: kemichar Pogledaj Poruke
    ovak ljudi ja sam kemicar i znam puno mjesta gdje se mogu nabavit vise manje legalno kojekakve kemikalije izmedu ostalog neke vama jako potrebne (KAO KNO3 HNO3 H2SO4 I OSTALO). stoga ako netko treba nest nek se javi ja mu rado prodam ako treba nesto sto imam u malo vecoj kolicini. e jos nest kno3 i nije tako tesko nabavit sam malo dugo traje ispostava.E DA JOS SAM NEST ZNAM NJESTO GDJE KG KNO3 DODE 20KN ALI MALI PROBLEM JE STO MORAS UZET 25 KG
    e a di je to mjesto?

Starter
    Datum registracije
    05-12-08
    Poruka
    62
    Liked
    0 times

DA TREBA MI HITNO

ne deri se, i ne upadaj bez objašnjenja
    Zadnji Uredio pharaoh : 08-12-08 u 21:21
    NJET DOBRO

Starter
    Datum registracije
    24-11-08
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

kemichar reci jer bi ja sebi za novu kupio tih 25 kg pa da zadimim cjeli kvart

Starter Avatar od korisnika febo93
    Datum registracije
    25-02-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Kemićar je nestao ,a nije nam rekao kako nabaviti kno3
    čuo sam da ima negdje u Karlivcu, ali neznamo gdje.Neki su rekli da su kupili u Karlovcu ,a gdje u kom djelu koja je adresa adresa može i na vreće....

Datum registracije
    25-02-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Thumbs up Re: Dobivanje KNO3!!!

Citat Pravi autor: febo93 Pogledaj Poruke
    Kemićar je nestao ,a nije nam rekao kako nabaviti kno3
    čuo sam da ima negdje u Karlivcu, ali neznamo gdje.Neki su rekli da su kupili u Karlovcu ,a gdje u kom djelu koja je adresa adresa može i na vreće....
    Ako kome treba kno3 neka se javi na poruku.

Starter Avatar od korisnika mehosine
    Datum registracije
    05-04-09
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Gpuff Pogledaj Poruke
    Kemichar, i meni je potreban kno3 i natrijev acetat
    natrijev acetet je vrlo lako dobiti
    kupis sodu bikarbonu i ocat, preporucan jabucni jer u njemu ima mislin 9%octene kiseline ostali imaju po 5 i 7. u octu otopis sodu i nastaje ti natrijev acetat i co2, nakon otapanja vodu isparis kuhanjem i to je to ... jedan celiki problem pri tome je jako neugodan miris koji nastaje isparavanjem vode pa preporucam to raditi na otvorenome

Datum registracije
    25-02-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: mehosine Pogledaj Poruke
    natrijev acetet je vrlo lako dobiti
    kupis sodu bikarbonu i ocat, preporucan jabucni jer u njemu ima mislin 9%octene kiseline ostali imaju po 5 i 7. u octu otopis sodu i nastaje ti natrijev acetat i co2, nakon otapanja vodu isparis kuhanjem i to je to ... jedan celiki problem pri tome je jako neugodan miris koji nastaje isparavanjem vode pa preporucam to raditi na otvorenome
    Cekaj malo sodu ? koliko sode,jabućni ocat?koliko jabućnog octa.Kako otopim sodu samo ubacim u ocat i otopim ili kako.Jel može kratak opis princip rada.
    Pozdrav.
    Zadnji Uredio febo93 : 05-04-09 u 06:26 Razlog: greška

Lajkaj nas na Facebooku