| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Galaksije u Znanost forumu; Da li vas oduševljavaju daleka svemirska prostranstva. Što su do sada teleskopi uspjeli snimiti? Barred Spiral Galaxy (NGC 1300) ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Nježni predator | Galaksije Da li vas oduševljavaju daleka svemirska prostranstva. Što su do sada teleskopi uspjeli snimiti? Barred Spiral Galaxy (NGC 1300) A Spiral Galaxy (NGC 3370) Orion Nebula Center of the Milky Way Galaxy Rakova galaksija nastala eksplozijom supernove 1054 godine ![]()
__________________ Triste est omne animal post coitum, praeter mulierem gallumque! Poslije sexa sve su životinje tužne, osim žene i pjetla. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Galaksije Daaaaaaa... Cijeli zid iznad stola mi je obljepljen galaksijama i maglicama. Najljepše slike snimio je Hubble. Najdraže su mi Whirlpool i Sombrero. A ova treća slika predstavlja dvije galaksije koje se prožimaju. Znaš da kad se dvije galaksije privuku (jako rijetko) proći će jedna kroz drugu i uopće neće doći do vidljivih promjena u njima? Jer su udaljenosti između zvijezda tolike da će samo doći malih gravitacijskih poremećaja. To smo učili. Al ja ne znam baš stavljati te slikice... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 968
![]() | Re: Galaksije Mendelova nebula ![]() Roj novonastalih zvijezda u našoj galaksiji ![]() Veil nebula ![]() Horsehead nebula ![]() Galaksija M51, poznata i kao Vrtlog ![]() Black widow nebula ![]()
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Galaksije Ovo je mali korak za čovjeka,ali velik za čovječanstvo Jeli čovjek ikada hodao po Mjesecu!Kažu da je!Evo dokaza da nije! 1.Pošto na Mjesecu nema atmosfere trebale bi se vidjeti različite pojave slične polarnoj svjetlosti!Jesmo li to vidjeli i na jednoj snimci?Nismo!Ne vide se čak ni zvijezde!Ni jedan jedina! 2.Na Mjesecu nema atmosfere pa nema niti bilo kakvog kretanja kao što je vjetar!Pa zašto onda vijori(kao da puše vjetar) američka zastava kad je astronauti postave? 3.Na Mjesecu je gravitacija totalno slaba.Prašina koja bi se ondje digla trebala bi padati poprilično dugo vremena!Zašto se onda prašina koja se digne prilikom hoda astronauta slegne isti tren baš kao na Zemlji? 4.Astronautima uopće nisu trebala onakva glomazna odjela,te su upotrebljana kako bi se postigao što bolji efekt niske gravitacije prilikom hoda astronauta po površini. 5.Kada gledamo snimku zašto je osvjetljenje kao da su upaljeni reflektori, a ne Sunce? Eto vam dokaza,a vi pokušajte da dokažete suprotno ako možete!
__________________ This day will never happen again |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 01-07-07 Lokacija: Karlovac Godina: 16
Poruka: 70
![]() | I ja sam čuo teoriju da nisu bili uopće na mjesecu i drugu da su bili pa su naišli na vanzemaljce koji su im rekli da ne dolaze više i našli su građevine na tamnoj strani mjeseca. Najzanimljivija je ona kad nisu izvadili vozili a već su bili tragovi, 2 sjene koje padaju u različitim smjerovima itd. Evo malo sam skrenuo u offtopic pa da stavim slika galaksija i maglica
__________________ Deep thoughts: "If somethin's hard to do, then it's not worth doing" Zadnji Uredio daidza : 28-08-07 u 00:01. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb/Dubrava
Poruka: 2,679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Galaksije predivne su mi.......imam jaaaaaaako puno slika maglica, solarnih sustava, planeta sa nasa-ine stranice...... po meni presavrseno. ne mogu se nikada izdvojiti za najbolju ili najljepsu......
__________________ So there I was. Within the sobriety of the immortals. A semblance of supernatural winds passing through, The garden sighs, flowers die. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb/Dubrava
Poruka: 2,679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Galaksije ja ih obozavam, kada samo zamislis cega sve ima iznad nas....... ma nemam rijeci, to mi je cisto savrsenstvo....... ![]()
__________________ So there I was. Within the sobriety of the immortals. A semblance of supernatural winds passing through, The garden sighs, flowers die. |
| | |
![]() |
| Tagovi: galaksija, galaksije |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:27.