| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju u Znanost forumu; Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju MARIN SOLJAČIĆ, mladi hrvatski znanstvenik koji se nalazi na čelu znanstvene skupine prestiž... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 13-10-06 Godina: 22
Poruka: 214
![]() ![]() ![]() ![]() | Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju MARIN SOLJAČIĆ, mladi hrvatski znanstvenik koji se nalazi na čelu znanstvene skupine prestižnog Massachusetts Institute of Technology (MIT), uspješno je zajedno sa svojim kolegama izveo eksperiment bežičnog prijenosa energije, prenose hrvatski mediji. Ovo je otkriće iznimno značajno za svijet tehnologije, budući da vam nakon ovog otkrića kabel za punjenje mobitela, laptopa, MP3 playera i sličnih tehnoloških stvarčica bez kojih ne možete zamisliti svoj dan - neće biti potreban. 33-godišnji Soljačić, rodom iz Zagreba, završio je fiziku i elektrotehniku na prestižnom Massachusetts Institute of Tecnology (MIT) u SAD-u. Dobitnik je nagrade Adolph Lomb Medal, koju svake godine dodjeljuje Optical Society of America jednom znanstveniku (bilo gdje na svijetu) mlađem od 35 godina za značajna dostignuća na području optike, a prošle mu je godine uručena nagrada TR 35 koju najstariji tehnološki časopis na svijetu, Technology Review, dodjeljuje najboljim mladim inovatorima. Vijesti.net - Hrvatski znanstvenik Marin Soljačić uspio beľično prenijeti energiju |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 10-04-07 Lokacija: Split Godina: 20
Poruka: 661
![]() ![]() | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju neš ti to nek uspije teleportaciju omogućiti Ma, naravno da sve čestitke momku, ali ja bi se stvarno želio teleportirat ![]()
__________________ Život je pun reljefa |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Nisam gledao na TV-u , al čujem večeras u Općoj praksi da je bio intervju s njim u kom je nahvalio svoju bivšu srednju školu , zagrebački MIOC ... i usput se nasmijao na komentar bivše profesorice da će dobiti Nobela. U svakom slučaju veliki ![]()
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-06-07 Godina: 29
Poruka: 3
![]() | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Ne bi sad htio biti previse kritican, ali ok, covjek je rodjen kod nas, isao je u gimnaziju, ali pobogu skolovan je u Americi. Svo teoretsko i prakticno znanje skupio je kasnije u Americi. Po cemu je on hrvatski znanstvenik. Po meni on je americki znanstvenik hrvatkog podrijetla. Eto! :-) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Banned | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Koji smo mi provincijalci ... svi svjetski mediji javljaju da je "tim američkih znanstvenika" to napravio, a mi deremo o hrvatu ... činjenica je da je on ostao u Hrvatskoj, da nikad ne bi niš napravio ... otišo je čovjek van, dali su mi mogućnosti (MIT je stvarno vrhunska ustanova) i nekaj je napravio ... nit će Hrvatska imat nekaj od toga, nit će iko uopće znat da je neko iz Hrvatske radio na tom projektu .... a svi koji pričaju kak je hrvat nekaj izmislio, padaju na provincijalizam i senzacionalizam ovih tzv "novinara" |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Novinari k'o novinari! Moraju pisati senzacionalistički kako bi prodali koji primjerak više. A što drugo mogu u ovoj vijesti istaknuti da bi to bilo nama ovdje zanimljivo? Jedino to da je naše gore list. A i to je dobro da se vidi kako kod nas potencijala ima puno ali se ne može iskoristiti jer nešto fali. Eto čovjek slijedio Teslinu ideju i napravio veliki pomak na tom području, svaka mu čast. Ja sam svejedno ponosan što je on Hrvat.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Svaka čast na ovome šta je napravija, iako neznan točno šta je napravija. Mediji su sotonjare, to je očigledno. Pričaju gigantske floskule; tako su govorili i da je Radman uskrsnija mrtvu bakteriju tj. da je Radman Isus 2, sad govore da je ovo novi Tesla, a koliko mi je poznato, Teslimirović je pokušava upalit žarulju na 20 milja, a ne na ovako kratkoj udaljenosti. Nek mu je sa srićom. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 03-06-07 Godina: 29
Poruka: 3
![]() | Re: Hrvatski znanstvenik uspio bežično prenijeti energiju Citat:
Meni je obradovao prvenstveno znanstveni napredak koji je taj tim postigao. Koliko cemo ovo sto su napravili moci vidjeti u bliskoj buducnosti e to je pitanje. Kao i u svakoj industriji postoje lobiji koji e se truditi bezicno drzati sve duze zicnim. Pozdrav! Josip! | |
| | |
![]() |
| Tagovi: nikola, novi, tesla |
« Insekti izbliza
|
Autopsija »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:19.