Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Kako napraviti dimnu bombu u Znanost forumu; Za ovu dimnu bombu potrebna su vam 4 sastojka: kalijev nitrat(KnO3),šećer(imate ga vjerojatno doma),soda bikarbona i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-10-07, 19:54   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-10-07
Godina: 19
Poruka: 357
_zabac14_ se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku _zabac14_ Pošalji poruku preko MSN-a korisniku _zabac14_ Pošalji poruku preko Skype-a korisniku _zabac14_
Cool Kako napraviti dimnu bombu

Za ovu dimnu bombu potrebna su vam 4 sastojka: kalijev nitrat(KnO3),šećer(imate ga vjerojatno doma),soda bikarbona i boja u prahu(imate u kemo boji ili mozete uzeti boju za kolace)-najbolja vam je naranđasta boja.Pomjesajte kalijev nitrat(60 grama) i secer(40 grama),stavite to u lonac i kuhajte na laganoj vatri dok vam ne izgleda kao maslac od kikirikia(prestanite s kuhanjem).Zatim dodajte jednu malu žlićicu sode bikarbone i promjesajte,zatim dodajte 3 velike žlice boje u prahu(prije navedeno koje),to dobro promješajte.Zatim tu smjesu stavite u neku kapsulicu(od smarties bombona je najbolja).gurnite olovku po sredini smjese koja je u kapsuli i ostavite da se hladi s kemijskom u smjesi 1 vremena.Izvadite kemijsku iz smjese i stavite unutra fitilj(mozete umociti malo veci deblji konac u tu smjesu da vam sluzi ko fitilj).Tu rupu gdje je fitilj zacepite s vatom.Obljepite s izolir trakom sa svih strana ali gore ostavite otvorenu rupicu gdje se nalazi fitilj(nemojte taj dio zaljepiti).I zapalite vidjet cete rezultat na mojem filmicu...P.S. Nikako nemojte kuhati smjesu u stanu ili kuci vjerujte mi nije ugodno,moze vam se smjesa zapaliti... YouTube - Ultimate Colored Smoke Bomb POOZ
Odgovori sa citatom
Star 29-10-07, 20:28   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-07-07
Poruka: 1
raba se izdvaja iz mase
Re: Kako napraviti dimnu bombu

KNO3 di u zagrebu da kupim mooooolim te neko nek mi kaže moooolim vas trebam nabavit do srijede
raba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-10-07, 20:18   #3 (permalink)
Regularni forumas

Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku _zabac14_ Pošalji poruku preko MSN-a korisniku _zabac14_ Pošalji poruku preko Skype-a korisniku _zabac14_

neznam ni ja to mi je najveci problem poludio sam dok sam ga trazio ja sam ga narucio iz njemacke prek ebay-a.
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 11:45   #4 (permalink)
V.I.P. Član

Datum registracije: 19-06-07
Godina: 21
Poruka: 5,192
gggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobargggiga je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Za taj KNO3 sam čuo da ima u domestosu, pa ako se neko razumije više neka ti objasni, a mislim da u tom filmiću piše da se može kupit u cvječarnama ili pet shopovima
We're going home with the championship.
gggiga je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 16:26   #5 (permalink)
Regularni forumas

Đabe to šta ga ima u domestosu , za to ti treba ćisti ,u kristalićima ko šećer.A ja neznam di ga ima za kupit jer je to najtraženija roba a nema je nigdje za kupit!! Koja glupost pa zaš ne uvezu iz njemačke il od nekud a ne da mi moramo se ubijat da to nađemo...Ja sam čuo kao da ima u Karlovcu u nekoj poljoprivrednoj ljekarni ,rekli su mi da je jedna kila 20 kn..onak jebote inace kosta 10 g =5 kn ...Zvao sam sve moguće ljekarne i sva ta sranja ,čak sam zvao i one neke uvoznike za škole oni prodaju samo po 50 kila nema manje.....
Odgovori sa citatom
Star 31-10-07, 17:16   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,661
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

A baš ste svi kenjkakvi, radili biste dimne bombe i još da vam sastojke na kućni prag donesu... Ako me sjećanje ne vara, u "Jolly Rogers Anarchy Cookbook" ima recept za izvući KNO3 iz umjetnog gnojiva. Potražite si to pa vidite...
Odgovori sa citatom
Star 01-11-07, 11:38   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 01-09-07
Poruka: 3,089
xarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznatxarfaxus će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku xarfaxus

ILI
jednostavnija lol
nasjeckati ping pong lopticu na sitne komade
jako sitne
uzeti foliju iz cigareta(onu polu papir polu aluminij-sto li vec)
staviti nasjeckanu lopticu u foliju
ljepo je zatvorit i zguzvat(pazi da ne pukne)
zapalit foliju i puhnut u vatru na foliji da se ugasi(ili se nemora puhat)
i eto puno smrada malo manje dima al lakse za napravit

We do what we must, because we can.
xarfaxus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-11-07, 14:02   #8 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 23
Poruka: 85
Axwell se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Axwell

E baš sam ja to htjeo napisati u vezi ping-pong loptice. Za bolji efekt i više dima nasjeckajte par loptica, više alu folije i eto dobre dimne bombice. Bez rizika i totalno bezopasno.
Odgovori sa citatom
Star 01-11-07, 17:35   #9 (permalink)
Regularni forumas

al ta dimna od loptica je sranje ,pogledaj ovo do kraja i vidjet ces na samom kraju filmica ucinak i onda nes reci da je od ping pong loptica bolje...
Odgovori sa citatom
Star 01-11-07, 18:22   #10 (permalink)
Starter

Datum registracije: 01-11-07
Poruka: 1
mooozak se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: raba Pogledaj Poruke
KNO3 di u zagrebu da kupim mooooolim te neko nek mi kaže moooolim vas trebam nabavit do srijede
pa dajte ljudi nemojte biti tako smješni.........KNO3 imate u ljekarni za 4 kn(10 g)
mooozak je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dimna bomba

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 2 (0 članova i 2 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103