| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Kolko je 'nula na nultu'? u Znanost forumu; Moje teorije: 1. 0^0=(0^1)*(0^-1)... 0 supstituiram s X i dobijem X^1*X^-1= 1 ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,695
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kolko je 'nula na nultu'? Moje teorije: 1. 0^0=(0^1)*(0^-1)... 0 supstituiram s X i dobijem X^1*X^-1= 1 2. 0^0=(0^1)*(0^-1)... svaki broj pomnožen s nula je nula (0^1=0)... ˙0*0^-1= 0 Koje je točno ![]()
__________________ Na ovom forumu nema slobode govora... post mi je obrisan bez razloga, nekom nije pasalo... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 1,555
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Svaki broj nulte potencije je broj 1...... Mislim da je tako..... Znači nula na nultu potenciju daje 1
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 148
![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Bilo koji broj veći od nule potenciran nulom =1. Bilo bi logično da nula potencirana nulom daje nulu jer ex nihilo nihil fit. No, matematičari kaže da to nije definirano. Zadnji Uredio Pravaš : 25-12-07 u 02:18. |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? vidiš ti to dosta dvojbena situacija.. .vidim da ni vi nemate neki pošteni odgovor na to ![]()
__________________ Na ovom forumu nema slobode govora... post mi je obrisan bez razloga, nekom nije pasalo... |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Ja brijem da je nula na nultu...čista nula
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? da al onda ne vrijedi pravilo da je svaki broj na nultu jednak 1
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? svako pravili ima iznimku, jelda?
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? ne bi reko... recimo pravilo da je sve pomnoženo s nulom jednako nula nema iznimku ![]()
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Jedini i pravi odgovor je da je 0^0=1 Nulta potencija bilo kojeg broja daje 1
__________________ Gutta cavat lapidem,non vi sed saepe cadendo. (Kap buši kamen, ne snagom, već čestim kapanjem.) Zadnji Uredio mmrki : 25-12-07 u 19:30. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:21.

dosta dvojbena situacija.. .vidim da ni vi nemate neki pošteni odgovor na to