| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Kolko je 'nula na nultu'? u Znanost forumu; Vrijednost nule potencirane nulom u prirodnim znanostima nije definira na .... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,776
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? U točki 2. si zaboravio jedan detalj- 0^-1 nije običan broj, nego beskonačno, pa imaš 0*beskonačno... Nisam sad baš za razbijanje glave s tim (iako sam nedavno bio nešto matematički dokazivao u podforumu religija- o Ocu, Sinu i Duhu Svetom pomoću beskonačnih brojeva ).A da li je netko probao vidjeti kuda vodi razmatranje pomoći logaritama? log (0^-1) = -1* log (0) = -1 * (-beskonačno)... itd pa je rješenje exp(od broja koji dobijete)?
__________________ Chastity is the greatest form of perversion - Oscar Wilde |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,363
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Citat:
s logaritmima nisam još probao... baš da vidim
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! | |
| | |
| | #14 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Ma ja sam sprčkao s logaritmima (danas mi je mozak blagdanski malo u 'off-u')... Potencirao sam s -1, umjesto s 0... Logaritmiranjem dobiješ 0*log(0) tj. 0*-beskonačno, a onda je konačni rezultat 10^(0*-beskonačno).
| | |
| | #16 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Citat:
jer 0*-beskonačno je 0 a 10 na nultu je 1
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Zašto bi 0*beskonačno bilo 0? Nisam baš siguran- jer ako pomnožiš beskonačno s bilo kojim brojem opet dobiješ beskonačno... Ne može to mislim tako paušalno uzeti, ja sam 'van praxe' sa limesima i svim time...
| | |
| | #18 (permalink) | |
![]()
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kolko je 'nula na nultu'? Nije... Jer npr. možeš reći da je 1/beskonačno=0, pa ako to zamijeniš u onaj izraz, dobit ćeš 0*-beskonačno = -beskonačno/beskonačno. Nije ti to baš tako jednostavno. ![]()
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:09.

).
Logaritmiranjem dobiješ 0*log(0) tj. 0*-beskonačno, a onda je konačni rezultat 10^(0*-beskonačno).