Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

Logaritmi matematika

Raspravljate o temi Logaritmi matematika u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; Pozdrav svima, idem u 2.razred srednje škole. Dobio sam pripremu za test , sve lakše tipove zadataka znam riješiti a ...

Starter
    Datum registracije
    17-04-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Logaritmi matematika

Pozdrav svima,
    idem u 2.razred srednje škole. Dobio sam pripremu za test , sve lakše tipove zadataka znam riješiti a ove teže niti jedan jer ništa od težih nemam u knjizi. Naravno ako ću riješavati lakše ocjena mi je 1-3 a teže 3-5 pa dali je ikako moguće da mi pomognete, pitao sam tatu ni on ne zna, zvao sam prijatelje iz razreda nitko ne zna ili ne žele reći, ne znam što da radim više pa sam odlučio pitati vas na netu.

Bio bih javaaako zahvalan ako bi mi mogli riješiti par zadataka da vidim bar postupak. Ne očeujem da mi sve riješite ali bar neke da vidim kako sve ide, evo zadataka http://img524.imageshack.us/img524/5...ikazadatci.jpg

Nadam se da će mi netko pomoći! Hvala Vam!
    Zadnji Uredio Dokasb : 17-04-09 u 23:03

Akademik Avatar od korisnika HPetrovic1989
    Datum registracije
    26-03-08
    Poruka
    6,575
    Liked
    6 times

Re: Logaritmi matematika

404-Not Found

Stavi ponovno sliku!
    When your chips are down,and your highs are low...joyride

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

a sto nema u zbirkama slicnih primjera... pogledas postupak koji je manje vise isti samo malo kompleksniji i vjezbas.

Starter
    Datum registracije
    17-04-09
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

Ma kažem ti nemam ništa u udžbeniku, tata je čak samnom tražio ali nema ništa a nemam više niti jednu knjigu iz kopje bih mogao pogledati...

Evo link
    http://img151.imageshack.us/img151/5...ikazadatci.jpg

Starter
    Datum registracije
    10-12-07
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Zadaci mi se čine dosta teški na prvi pogled.
    U zadnjem a) rješenje je x manje od 100,
    a u b) x veće od -4, ta rješenja se dobiju primjerice pod b) da zapišeš 1/81 kao 3^(-4),i onda dobiješ traženo ograničenje za x.

Lajkaj nas na Facebooku