Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Najveći izazov današnjeg vremena, ili propast ekosistema

Raspravljate o temi Najveći izazov današnjeg vremena, ili propast ekosistema u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; Kako započeti temu u kojoj bi trebali razgovarati o najvažnijem problemu današnjeg doba, nalazimo se na prekretnici, držimo si cijev ...

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

Najveći izazov današnjeg vremena, ili propast ekosistema

Kako započeti temu u kojoj bi trebali razgovarati o najvažnijem problemu današnjeg doba, nalazimo se na prekretnici, držimo si cijev pištolja prislonjenu na slijepoočnici i stiščemo obarač, a pitanje milisekunde je kada će opaliti.
    Prema svim proračunima dijeli nas svega nekoliko stupnjeva celzijusovih do kolapsa ekosustava, i vjerovatno ste VI ovdje svjesni toga, ali pitanje što poduzimate.
    Živimo u takvom svijetu u kojem je profit smjernica života i način življenja, stjecanje bogatstva, brzo-brže, kreni, nema stajanja.
    Ako pogledate razvoj čovječanstva, u zadnjih 200 godina smo napravili neke nepopravljive pogreške.
    Populacija je narasla kao nikad u povijesti.
    Zagađenja su enormna, mi to ne vidimo, ali ćemo osjetiti, i kada se kaže "na svojoj koži", to je zaista doslovno, koža je prva koja strada kod promjena ravnoteže.
    Drevno sunce koje je pohranjeno u utrobi naše zemlje, iscrpljujemo radi transporta u svrhu ZARADE, ta zarada neće nikome biti od koristi za 100 godina kada bude nekolicina preživjelih po suhoj zemlji kopala za komadić hrane, i neće si moći priuštiti suzu za osjećaj nemoći da svojem djetetu pruže hranu da preživi taj dan, jer ta suza će možda i njih koštati života. I ako vam sada to zvuči smješno što pišem, pišem o vašoj djeci i unucima zbog kojih sada radite ovo što radite, oni će to osjetiti "na vlastioj koži".
    .
    .
    .
    Suša....
    .
    .
    .
    Vrućina
    .
    .
    .
    .
    Nema pitke vode
    .
    .
    .
    .
    Zagađeni oceani
    .
    .
    .
    .
    Kraj.

Kada ćemo se trgnuti, i prekinuti ovo robovlasničko društvo, u kojem smo ovisnici o fosilnim gorivima?

Mi smo mala zemlja u svjetskim pojmovima, ali to nam je prednost da se borimo protiv naftnih mastodonta.

I da ovo ne ode u krivom smjeru, imate li vi kakav prijedlog kako ovo zaustaviti??????

Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

Re: Najveći izazov današnjeg vremena, ili propast ekosistema

Obavezno, ali pod obavezno, uzmite slobodno sat i po i pogledajte dokumentarni film "11th Hour"

i "An Inconvinient thruth"

Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

Re: Najveći izazov današnjeg vremena, ili propast ekosistema

ja sam za kolonu A, a vi???