| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Nikola Tesla u Znanost forumu; izum kotača je jači izum od izuma el energije. druga stvar.prije 5.000 godina u mezopotamiji su poznavali el.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-08
Poruka: 271
![]() | Re: Nikola Tesla izum kotača je jači izum od izuma el energije. druga stvar.prije 5.000 godina u mezopotamiji su poznavali el.energiju ali je zbog niskog tehnološkog razvoja nisu koristili.koristili su je za galvaniziranje i za rasvjetu. a do nje su dolazili pomoću kiselina dobivenih iz voća - grožđa na primjer. tesla je točno znao što radi,tim prije što je pročitao nekoliko knjiga u kojima se opisuje istočnjački pogled na svijet. |
| | |
| | #52 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 3,080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla ja bih volio pročitat tu tvoju literaturu ali ono stvarno...posebno te knjige s istočnjačkim pogledom na svijet koje je i tesla čitao i koje su mu pomogle oko svih njegovih izuma, one o feng shui i tako ![]()
__________________ Forrest Gump: My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." |
| | |
| | #53 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-08
Poruka: 271
![]() | Re: Nikola Tesla mislim da bi ti koristilo. aj sad da uđemo malo dublje u teslin "izum" ![]() što je on u stvari napravio? na koji način funkcionira proces dobijanja,transporta i potrošnje el. energije? jel to nekakava čarolija ili je nešto posve normalno i jednostavno? ![]() |
| | |
| | #54 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 3,080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla ti kažeš da je tesla izumio električnu energiju...tu daljnja rasprava s tobom prestaje jer osnove fizike ne znaš
__________________ Forrest Gump: My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." |
| | |
| | #56 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Nikola Tesla Pajo bez veze se zamaraš. Ako čovjek misli da su burek i čevapi važniji izumi od prenosa električne energije nećeš ga ničim razuvjeriti. Njega muči što je Tesla bio pravoslavac. Neki su mu čak stavljali u usta izjave o srpskom porijeklu. Samog Teslu vjera i nacionalnosti nikad nisu opterećivale. Za mene je on jedan od najznamenitijih Hrvata.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #58 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Nikola Tesla Hajde da smo se bar u nečem složili. Tesla nije bio Srbin. (uostalom majka mu je bila Hrvatica) Tesla je dolazio u Zagreb, u Beogradu koliko je poznato nikad nije bio. Htio je praviti hidroelektranu na Plitvicama. Hvala Bogu da nije uspio, jer bi uništio najljepša jezera u Europi. Na stranici http://www.livescience.com/bestimg/i...ius&cat=genius je otvorena anketa: Tko je najveći svijetski um u proteklih 500 godina. Tesla je dosta visoko pozicioniran na 4. mjestu.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 10-08-08 u 19:46. |
| | |
| | #59 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 09-04-08 Lokacija: sjedište MI6 Godina: 34
Poruka: 1,375
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Tesla je bio genije, čovjek ispred svog vremena. nažalost, izigrali su ga veliki igrači, pokrali neke njegove ideje, a temeljem njegovih otkrića marconi je dobio nobela. tesla je očito imao slabe komunikacijske vještine, društveno je bio slab. ipak, cijelo čovječanstvo mu je zahvalno za izume bez kojih danas ne bi u tehnološkom smisli živjeli kako živimo. a vi tu raspravljate o partizanima, u temi o Nikoli Tesli. kako jadno.
__________________ You only live twice |
| | |
![]() |
| Tagovi: nikola, tesla |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:33.