| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Nikola Tesla u Znanost forumu; procitala sam u knjizi o Nikoli Tesli (Moji pronalasci) da je imao jednu posebnu umnu sposobnost.mogao je svoje izume ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 26-08-08 Lokacija: U srcu Kranjčevićeve
Poruka: 301
![]() | Re: Nikola Tesla procitala sam u knjizi o Nikoli Tesli (Moji pronalasci) da je imao jednu posebnu umnu sposobnost.mogao je svoje izume stvoriti u glavi.dosta komplicirano za objasniti.najbolje ce te znat,ako procitate knjigu. |
| | |
| | #63 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Nikola Tesla Citat:
![]() Zar to ne rade svi? Svaka nova ideja uvijek nastaje u glavi. Ja se često probudim sa riješenjem, da ni ne znam kako sam došao do njega. Dovoljno je samo da o problemu razmišljam prije spavanja.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #64 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 896
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla N.Tesla je radio je i razmisljao 20 sati dnevno i onda je normalno da to nastavi i u snu.Nista neobicno. Sve ono sto prati svakodnevni zivot za njega nije postojalo i nije imao nista sto bi ga sprecavalo da te ideje i sprovede u delo. Da je bio drugaciji, mozda bi svet sasvim drugacije izgledao.Mozda bolji ali mozda i gori.Sve bi zavisilo od ljudi koji sigurno u trci za novcem ne bi prezali ni od cega.Tesla je upravo zbog toga i bio u stalnoj besparici ali nikad necemo saznati zasto je to mozda i bilo dobro.
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #66 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Srećom pa je mnogo toga držao u glavi a ova dokumenta koja su ostala, Amerima nisu mnogo od koristi.Ali ostaje zagonetka zašto ih nikad nisu objavili. ![]()
| | |
| | #67 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 26-08-08 Lokacija: U srcu Kranjčevićeve
Poruka: 301
![]() | Re: Nikola Tesla Citat:
u djecastvu sam patio od cudne boljke.prividjale su mi se slike,cesto pracene jakim bljeskovima svijetlosti koji su mi mutili pogled na stvarne predmete i utjecale mi na misli i djela.to su bile slike premeta i dogadja koje sam ja zaista vidio,a ne onih kojih sam zamisljao.kad bi cuo neku rijec,pojavola bi se ziva slika prerdmeta koju je ta rijec opisivala u mojoj viziji.ponekad nisam mogao razluciti jer to sto vidim opipljivo ili nije.to je u meni izazivalo veliku nelagodu i zabrinutost.pitao sam studente psihologije i fiziologije ,no ni jedan mi nije mogao uvjerljivo objasniti ovu pojavu.cini se da je to bio jedinstveni slucaj,a ja sam najvjerojatnije biopreodredjen jer,koliko znam,i moj je brat osjecao slicne. (...) ako je moje objasnjenje tocno,na ekranu bi se moglo na ekranu bi se mogla prijicirati slika bilo kojeg predmeta i uciniti je vidljivom. .... | |
| | |
| | #69 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Nikola Tesla Pa ne kužim na šta to konkretno aludirate. Njegov radar je korišten u WWII, bilo je i pokušaja daljinskog navođenja torpeda premda se ne zna koliko su bili uspješni. Postavio je teoretske osnove za sonar kojim su Ameri i Englezi lovili njemačke podmornice....
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #70 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Teslin um je bio nenadmasan i neukrotiv.Njegove vizije su i danas daleko ispred svog vremena.Prema tome potpuno nerazumljive.Sem normalnog tehnoloskog napretaka Ameri nisu nista spektakularno ispred drugih. Ako bi napravili krivulju tehnoloskog razvoja, videli bi da ona blago raste i sigurno je da ce se takav rast i nastaviti.Mnogo toga i jeste samo nastavak Teslinih ideja.Naravno ne mislim da je Tesla jedini veliki um ali u mnogome se izdvajao od drugih. I zato mislim da Ameri jednostavno ne znaju sta ce sa dokumentima koje poseduju.
| | |
![]() |
| Tagovi: nikola, tesla |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:16.