Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Nikola Tesla u Znanost forumu; procitala sam u knjizi o Nikoli Tesli (Moji pronalasci) da je imao jednu posebnu umnu sposobnost.mogao je svoje izume ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-09-08, 12:33   #61 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-08-08
Poruka: 301
ana001 se izdvaja iz mase
Re: Nikola Tesla

procitala sam u knjizi o Nikoli Tesli (Moji pronalasci) da je imao jednu posebnu umnu sposobnost.mogao je svoje izume stvoriti u glavi.dosta komplicirano za objasniti.najbolje ce te znat,ako procitate knjigu.
ana001 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-09-08, 02:43   #62 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-09-08
Poruka: 89
positive se izdvaja iz mase

Dragi moj Tesla neka ti je pokoj duši.....
positive je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-09-08, 07:02   #63 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,622
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: ana001 Pogledaj Poruke
procitala sam u knjizi o Nikoli Tesli (Moji pronalasci) da je imao jednu posebnu umnu sposobnost.mogao je svoje izume stvoriti u glavi.dosta komplicirano za objasniti.najbolje ce te znat,ako procitate knjigu.

Zar to ne rade svi?
Svaka nova ideja uvijek nastaje u glavi.
Ja se često probudim sa riješenjem, da ni ne znam kako sam došao do njega.
Dovoljno je samo da o problemu razmišljam prije spavanja.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-09-08, 11:10   #64 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-07-08
Godina: 57
Poruka: 896
Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

N.Tesla je radio je i razmisljao 20 sati dnevno i onda je normalno da to nastavi i u snu.Nista neobicno.
Sve ono sto prati svakodnevni zivot za njega nije postojalo i nije imao nista sto bi ga sprecavalo da te ideje i sprovede u delo.
Da je bio drugaciji, mozda bi svet sasvim drugacije izgledao.Mozda bolji ali mozda i gori.Sve bi zavisilo od ljudi koji sigurno u trci za novcem ne bi prezali ni od cega.Tesla je upravo zbog toga i bio u stalnoj besparici ali nikad necemo saznati zasto je to mozda i bilo dobro.
Odgovori sa citatom
Star 13-09-08, 11:28   #65 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-07-08
Poruka: 238
Kickflip880 se izdvaja iz mase

Nikola Tesla je dosta svojih izuma spalio i uništio da se nebi koristilo u svrhe ubijanja kad je vidio što se događa u II. Svjetskom ratu.
Star 13-09-08, 12:04   #66 (permalink)
Uvaženi forumas

Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

Srećom pa je mnogo toga držao u glavi a ova dokumenta koja su ostala, Amerima nisu mnogo od koristi.Ali ostaje zagonetka zašto ih nikad nisu objavili.
Odgovori sa citatom
Star 13-09-08, 16:08   #67 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-08-08
Poruka: 301
ana001 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke

Zar to ne rade svi?
Svaka nova ideja uvijek nastaje u glavi.
Ja se često probudim sa riješenjem, da ni ne znam kako sam došao do njega.
Dovoljno je samo da o problemu razmišljam prije spavanja.
dosta tesko za objasni (vec sam rekla).Evo sta pise u knjizi
u djecastvu sam patio od cudne boljke.prividjale su mi se slike,cesto pracene jakim bljeskovima svijetlosti koji su mi mutili pogled na stvarne predmete i utjecale mi na misli i djela.to su bile slike premeta i dogadja koje sam ja zaista vidio,a ne onih kojih sam zamisljao.kad bi cuo neku rijec,pojavola bi se ziva slika prerdmeta koju je ta rijec opisivala u mojoj viziji.ponekad nisam mogao razluciti jer to sto vidim opipljivo ili nije.to je u meni izazivalo veliku nelagodu i zabrinutost.pitao sam studente psihologije i fiziologije ,no ni jedan mi nije mogao uvjerljivo objasniti ovu pojavu.cini se da je to bio jedinstveni slucaj,a ja sam najvjerojatnije biopreodredjen jer,koliko znam,i moj je brat osjecao slicne.
(...)
ako je moje objasnjenje tocno,na ekranu bi se moglo na ekranu bi se mogla prijicirati slika bilo kojeg predmeta i uciniti je vidljivom. ....
ana001 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-09-08, 09:06   #68 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 14-09-08
Poruka: 160
ZOFF111 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
Srećom pa je mnogo toga držao u glavi a ova dokumenta koja su ostala, Amerima nisu mnogo od koristi.Ali ostaje zagonetka zašto ih nikad nisu objavili.
A ko tvrdi da ameri ne koriste Tesline radove i dan danas ali nisu pristupacni nikome sem njima.
Odgovori sa citatom
Star 15-09-08, 09:42   #69 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,622
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Pa ne kužim na šta to konkretno aludirate.
Njegov radar je korišten u WWII,
bilo je i pokušaja daljinskog navođenja torpeda premda se ne zna koliko su bili uspješni.
Postavio je teoretske osnove za sonar kojim su Ameri i Englezi lovili njemačke podmornice....

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-09-08, 09:58   #70 (permalink)
Uvaženi forumas

Teslin um je bio nenadmasan i neukrotiv.Njegove vizije su i danas daleko ispred svog vremena.Prema tome potpuno nerazumljive.Sem normalnog tehnoloskog napretaka Ameri nisu nista spektakularno ispred drugih.
Ako bi napravili krivulju tehnoloskog razvoja, videli bi da ona blago raste i sigurno je da ce se takav rast i nastaviti.Mnogo toga i jeste samo nastavak Teslinih ideja.Naravno ne mislim da je Tesla jedini veliki um ali u mnogome se izdvajao od drugih.
I zato mislim da Ameri jednostavno ne znaju sta ce sa dokumentima koje poseduju.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nikola, tesla

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114