Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Nikola Tesla u Znanost forumu; Tehnika ti je ono: Kad Francuz (može i Tesla) zamisli, Švabo napravi, a Amerikanac vozi....

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-09-08, 10:05   #71 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,622
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: Nikola Tesla

Tehnika ti je ono:
Kad Francuz (može i Tesla) zamisli, Švabo napravi, a Amerikanac vozi.

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-09-08, 10:08   #72 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-07-08
Godina: 57
Poruka: 896
Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

Tako nekako
Odgovori sa citatom
Star 21-10-08, 20:45   #73 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 26-08-08
Poruka: 301
ana001 se izdvaja iz mase

Tesla je bio uvijek zdrav.Bio je uvijek u odlicnoj formi.evo nekoliko zanimljivosti iz kjige Moji pronalasci.Vidio,cuo i osjetio bolje nego ostali ljudi.breskve su mu se gadile.nikada ne bi dotaknuo neciju kosu,a kad bi usao u prostoriju u kojoj je komadic papira bio u vodi osjetio bi u ustima odvratan okus.
Odgovori sa citatom
Star 25-10-08, 20:17   #74 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 6,462
white devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavan

Citat:
Pravi autor: ana001 Pogledaj Poruke
Evo sta pise u knjizi
u djecastvu sam patio od cudne boljke.prividjale su mi se slike,cesto pracene jakim bljeskovima svijetlosti koji su mi mutili pogled na stvarne predmete i utjecale mi na misli i djela.to su bile slike premeta i dogadja koje sam ja zaista vidio,a ne onih kojih sam zamisljao.kad bi cuo neku rijec,pojavola bi se ziva slika prerdmeta koju je ta rijec opisivala u mojoj viziji.ponekad nisam mogao razluciti jer to sto vidim opipljivo ili nije.to je u meni izazivalo veliku nelagodu i zabrinutost.pitao sam studente psihologije i fiziologije ,no ni jedan mi nije mogao uvjerljivo objasniti ovu pojavu.cini se da je to bio jedinstveni slucaj,a ja sam najvjerojatnije biopreodredjen jer,koliko znam,i moj je brat osjecao slicne.
(...)
....

Tvrdili su da je Tesla covek iz buducnosti, ako verujete u te spike, jer takve ideje i takav um su neobjasnjivi...
And with soft deceitful wiles.
white devil je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-10-08, 11:10   #75 (permalink)
Uvaženi forumas

Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

Pisao mu je književnik Mark Tven. I on je bio Teslin odan i prisan prijatelj.
Ukoliko nemate obziljnijih planova večeras - stajalo je u poruci Marka Tvena - mogli biste mi se pridružiti u Plejers klubu...
Po istom glasonoši Tesla je uzvratio:
- Avaj, moram da radim. No ako želite da mi se pridružite u mojoj laboratoriji u ponoć, mislim da vam mogu obećati dobru zabavu.

„Rođen je na Veneri i stigao je na Zemlju ili svemirskim brodom ili na krilima beloga goluba..."

I tako su američki novinari pisali o Nikoli Tesli ne mogavši valjda ničim racionalnijim da objasne sve ono što je dotad učinio da polju elektrotehnike i to za manje od decenije.

Sara Bernar
LEP PAMETAN I ZAGONETNO NASMEŠEN
Odgovori sa citatom
Star 26-10-08, 14:34   #76 (permalink)
Banned

Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
avelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
navodno mu je izumitelj radija, marconi, pokrao gro patenata..

mogao bi se ovaj topic i u politici otvoriti s temom kako su ga se političari devedesetih sramili jer je srbin, a lani nema onoga koji nije paradirao oko 150. godišnjice njegova rođenja. eno, u zagrebu mu i spomenik postavilo..
Ovo potpisujem.. ! Svih godina kao mala sam prolazila pored Smiljana i negove kuce kad sam išla baki , to je bilo u sramotno derutnom stanju..

Nazalost , svi geniji odu putem amerike, jer ne mogu u svojoj državi da pokažu svoju domišljatost i genijalnost! Tamo je i pokraden.. ali nema veze, ima Ime ... i zna se šta sve stoji iz njega!
Veoma mi je bila smješna njegova kompulzivnost prema breskvama, rukovanje u rukavicama, itd.. al tako je to kod genija !
Samo ne sjecam se.. on se bio i zaljubio jel?

Zadnji Uredio avelana : 26-10-08 u 14:38.
avelana je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-10-08, 15:21   #77 (permalink)
Uvaženi forumas

Devojka kojom je Laza Kostić nameravao da oženi Nikolu Teslu bila je čuvena lepotica Lenka Dunđerski, koja je poticala iz ugledne i bogate porodice zemljoposednika u Bačkoj.
Odgovori sa citatom
Star 26-10-08, 19:55   #78 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 6,462
white devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavan

Negde sam procitala da uopste nije imao sexualni zivot...
And with soft deceitful wiles.
white devil je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-10-08, 20:48   #79 (permalink)
Uvaženi forumas

Gospođa Kejt Džonson bila je lepa i senzibilna žena, koja je, zajednos a suprugom, pretvorila svoj dom u pravo stecište obrazovanog i bogatog sveta. Ona je veoma visoko cenila prijateljstvo s Teslom. Moglo bi se reći da je vrlo ljubomorno negovala to prijateljstvo duže od dve decenije, toliko koliko ni jednoj drugoj ženi nije pošlo za rukom. Ali, na osnovu prepiske, nije teško zaključiti kako je ona istovremeno gajila i delikatne simpatije i čak nežnu ljubav prema Tesli. Zanimljivo je, opet, da je za toliku njenu naklonost znao i njen muž i da ju je odobravao.

Uz Teslino ime pominjane su, dakle, i druge lepe, umne i bogate žene. Međutim, nijedna nije uspela, ono što je uspela Kejt Džonson, da zadrži njegovu pažnju duže od dve decenije. Najzad, ni jednoj ženi nije pošlo za rukom da postane ono što su mnoge htele - da bude gospođa Tesla.

Ako se mogu praviti neke pretpostavke onda ih možda treba ovde tražiti.Postoji mnogo špekulacija i nagadjanja ali pravu istinu verovatno nećemo nikad saznati.Može se samo reći da je Tesla poštovao žene a sve ostalo je misterija kao i mnogo toga što je vezano za njegove znane i neznane pronalaske i vizije.
Odgovori sa citatom
Star 26-10-08, 20:50   #80 (permalink)
Banned

Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
avelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: white devil Pogledaj Poruke
Negde sam procitala da uopste nije imao sexualni zivot...
DA , navodno je bio asexualan , odbijao je da ga se zove inovatorom..

zanimljiv lik
avelana je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nikola, tesla

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114