| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Nikola Tesla u Znanost forumu; Tehnika ti je ono: Kad Francuz (može i Tesla) zamisli, Švabo napravi, a Amerikanac vozi.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #73 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 26-08-08 Lokacija: U srcu Kranjčevićeve
Poruka: 301
![]() | Re: Nikola Tesla Tesla je bio uvijek zdrav.Bio je uvijek u odlicnoj formi.evo nekoliko zanimljivosti iz kjige Moji pronalasci.Vidio,cuo i osjetio bolje nego ostali ljudi.breskve su mu se gadile.nikada ne bi dotaknuo neciju kosu,a kad bi usao u prostoriju u kojoj je komadic papira bio u vodi osjetio bi u ustima odvratan okus.
__________________ White angel 4ever.NK Zagreb-prvak. |
| | |
| | #74 (permalink) | |
| Bitch Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 6,462
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Citat:
Tvrdili su da je Tesla covek iz buducnosti, ako verujete u te spike, jer takve ideje i takav um su neobjasnjivi...
__________________ And I watered it in fears, Night and morning with my tears; And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. | |
| | |
| | #75 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 896
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Pisao mu je književnik Mark Tven. I on je bio Teslin odan i prisan prijatelj. Ukoliko nemate obziljnijih planova večeras - stajalo je u poruci Marka Tvena - mogli biste mi se pridružiti u Plejers klubu... Po istom glasonoši Tesla je uzvratio: - Avaj, moram da radim. No ako želite da mi se pridružite u mojoj laboratoriji u ponoć, mislim da vam mogu obećati dobru zabavu. „Rođen je na Veneri i stigao je na Zemlju ili svemirskim brodom ili na krilima beloga goluba..." I tako su američki novinari pisali o Nikoli Tesli ne mogavši valjda ničim racionalnijim da objasne sve ono što je dotad učinio da polju elektrotehnike i to za manje od decenije. Sara Bernar LEP PAMETAN I ZAGONETNO NASMEŠEN
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #76 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Citat:
Nazalost , svi geniji odu putem amerike, jer ne mogu u svojoj državi da pokažu svoju domišljatost i genijalnost! Tamo je i pokraden.. ali nema veze, ima Ime ... i zna se šta sve stoji iz njega! Veoma mi je bila smješna njegova kompulzivnost prema breskvama, rukovanje u rukavicama, itd.. al tako je to kod genija ! Samo ne sjecam se.. on se bio i zaljubio jel? Zadnji Uredio avelana : 26-10-08 u 14:38. | |
| | |
| | #77 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Devojka kojom je Laza Kostić nameravao da oženi Nikolu Teslu bila je čuvena lepotica Lenka Dunđerski, koja je poticala iz ugledne i bogate porodice zemljoposednika u Bačkoj.
| | |
| | #78 (permalink) |
| Bitch Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 6,462
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Negde sam procitala da uopste nije imao sexualni zivot...
__________________ And I watered it in fears, Night and morning with my tears; And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. |
| | |
| | #79 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nikola Tesla Gospođa Kejt Džonson bila je lepa i senzibilna žena, koja je, zajednos a suprugom, pretvorila svoj dom u pravo stecište obrazovanog i bogatog sveta. Ona je veoma visoko cenila prijateljstvo s Teslom. Moglo bi se reći da je vrlo ljubomorno negovala to prijateljstvo duže od dve decenije, toliko koliko ni jednoj drugoj ženi nije pošlo za rukom. Ali, na osnovu prepiske, nije teško zaključiti kako je ona istovremeno gajila i delikatne simpatije i čak nežnu ljubav prema Tesli. Zanimljivo je, opet, da je za toliku njenu naklonost znao i njen muž i da ju je odobravao. Uz Teslino ime pominjane su, dakle, i druge lepe, umne i bogate žene. Međutim, nijedna nije uspela, ono što je uspela Kejt Džonson, da zadrži njegovu pažnju duže od dve decenije. Najzad, ni jednoj ženi nije pošlo za rukom da postane ono što su mnoge htele - da bude gospođa Tesla. Ako se mogu praviti neke pretpostavke onda ih možda treba ovde tražiti.Postoji mnogo špekulacija i nagadjanja ali pravu istinu verovatno nećemo nikad saznati.Može se samo reći da je Tesla poštovao žene a sve ostalo je misterija kao i mnogo toga što je vezano za njegove znane i neznane pronalaske i vizije.
| | |
![]() |
| Tagovi: nikola, tesla |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:04.

eno, u zagrebu mu i spomenik postavilo..