Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Otkrivena uloga slijepog crijeva? u Znanost forumu; Neki znanstvenici misle da su otkrili ulogu slijepog crijeva - ono, naime, proizvodi korisne bakterije za probavu. Tu teoriju zastupaju kirurzi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-10-07, 11:16   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
gollum007 se izdvaja iz mase
Otkrivena uloga slijepog crijeva?

Neki znanstvenici misle da su otkrili ulogu slijepog crijeva - ono, naime, proizvodi korisne bakterije za probavu.

Tu teoriju zastupaju kirurzi i imunolozi iz Sveučilišne bolnice Duke koji su je ovoga tjedna objavili u jednom znanstvenom časopisu.

Dugo se vremena smatralo da je slijepo crijevo beskorisno i liječnici nisu mogli utvrditi njegovu funkciju.

Kirurzi su ga rutinski odstranjivali, a ljudi su bez ikakvih problema živjeli bez njega.

Kada se inficira, slijepo crijevo može biti smrtonosno, jer se zaraza brzo širi i ljudi umiru ako se brzo ne ukloni iz tijela.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, prošle je godine 321.000 Amerikanaca hospitalizirana zbog upale slijepog crijeva.

Uloga slijepog crijeva povezana je s velikom količinom bakterija u probavnom sustavu, stoji u studiji objavljenoj u Journal of
Theoretical Biology.

Većina bakterija je korisna i pomaže prilikom probave hrane, no ponekad u crijevima uginu ili iz njih nestanu.

Bolesti poput kolere ili dizenterije "očiste" crijeva od korisnih bakterija, pa je uloga slijepog crijeva da probavni sustav ponovno
"napuni" korisnim bakterijama, kažu znanstvenici.
gollum007 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-11-07, 23:36   #2 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-07-07
Godina: 16
Poruka: 31
Unknown_11 se izdvaja iz mase
Re: Otkrivena uloga slijepog crijeva?

fak

Ja sam operirao slijepo crijevo prije 2god.
Unknown_11 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 12:12   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 123
rozalin se izdvaja iz mase

interesahtno; a svi mislili nema uloge
sto put si me ti izdao
rozalin je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-01-08, 11:38   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 28
Poruka: 3,835
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

E ovo nisam znao
Odgovori sa citatom
Star 02-01-08, 14:24   #5 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

a i dobro je za potenciju, jedino kod žena još nije ovo zadnje baš jasno

Odgovori sa citatom
Star 03-01-08, 00:17   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,189
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

vis dobro je znati....znaci kad me krpelj napadne sam ga prepustim slijepom crijevu....odlicno....nema vise lokanja medicinskog alkohola i pincete kojom sam si sve brkove pocupal....sva sreca pa su narasli...
Odgovori sa citatom
Star 03-01-08, 00:23   #7 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,923
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Da, samo si ga gurneš u....

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 03-01-08, 00:25   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-11-07
Godina: 20
Poruka: 1,189
macor se izdvaja iz masemacor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku macor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku macor

ne biti prost korektore mojih postova....
Odgovori sa citatom
Star 03-01-08, 00:38   #9 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,923
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

nisam prost, kako ćeš inače do slijepog crijeva?

Šala

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 28-01-08, 17:28   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-08-07
Godina: 24
Poruka: 482
dzonni se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko MSN-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dzonni

črevo seks kik ess
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bakterije, crijeva, upale

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103