Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Teorija evolucije u Znanost forumu; hehe gledam sad Simpsone i baš je sad onaj nastavak sa darwinovoj teorijom Citat: Pravi autor: ROBIN glupu je voditi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-02-08, 17:29   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-02-08
Poruka: 105
Testy se izdvaja iz mase
Re: Teorija evolucije

hehe gledam sad Simpsone i baš je sad onaj nastavak sa darwinovoj teorijom

Citat:
Pravi autor: ROBIN Pogledaj Poruke
glupu je voditi diskusije gdje se pišu samo vlastita mišljenja bez ikakvih dokaza
za darwinovu teoriju postoje dokazi, ajd ti sad dokaži da je Bog stvorio Adama i Evu
Testy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 17:40   #22 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 610
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: y0homie Pogledaj Poruke
moje stajalište je ovako:da smo nastali od majmuna evolucijom,odnosno da imamo istog pretka zar nebi i oni trebali biti razvijeniji nego sto jesu,to što liče nama ne znaci da su nam preci
Ko kaže da nisu razvijeniji od nas. Evo ti dokaz, pogodi tko je divlja životinja a tko miroljubivo biće.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg bush.jpg (103.9 KB, 15 pogleda)
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 20:05   #23 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 11-09-06
Poruka: 757
Korozija se izdvaja iz maseKorozija se izdvaja iz maseKorozija se izdvaja iz maseKorozija se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Kada si već poboldao ono kaj si htio, nije trebao citat cijelog posta, već samo tog dijela

I nisam rekao da smo mi nastali iz majmuna, već da negdje u dalekoj prošlosti imamo zajedničkog pretka
ma daj. ne vjerujem u to. nekako mi se čini nemogućim
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 19:03   #24 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,324
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Teorija evolucije ima smisla. Opstanak najjačih i razvoj pozitivnih osobina eliminacijom negativnih kroz duže vrijeme. Samo ne znam o čemu ovdje imamo raspravljati.

Korozija se npr. ne osjeća majmunom... pa prateći onu preostalu teoriju... crkvenu, da smo nastali od Adama i Eve, pri čemu je Eva nastala od rebra, predpostavljam da misli da se žene osjećaju - rebrima, ako sam shvatio logiku... ili možda ne vjeruje ni u tu...

ugl. govorim ovo kao primjer... većina ljudi nema dokaze za bilo koju drugu teoriju, ali je podžavaju zbog nekog osbnog stajališta kao što je navedeno... jel ima netko logiku po kojoj može osporiti teoriju evolucije.

Ja bi ipak, osobno više bio za teriju koja kombinira evoluciju i neku višu silu... a opet zbog jednostavne znanstveno dokazive činjenice o vrlo maloj mogućnosti da život nastane spontano slučajnošću varijacija atoma.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 21:04   #25 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 10-02-08
Poruka: 105
Testy se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ja bi ipak, osobno više bio za teriju koja kombinira evoluciju i neku višu silu... a opet zbog jednostavne znanstveno dokazive činjenice o vrlo maloj mogućnosti da život nastane spontano slučajnošću varijacija atoma.
Pa može bit bit da je Bog to sve pokrenuo, i ostavio da se onda stvari postupno razvijaju (umjesto toga da je sve nastalo slučajno i umjesto toga da je odmah napravio čovjeka).
Testy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 21:11   #26 (permalink)
Moderator Foruma

_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Testy Pogledaj Poruke
Pa može bit bit da je Bog to sve pokrenuo, i ostavio da se onda stvari postupno razvijaju (umjesto toga da je sve nastalo slučajno i umjesto toga da je odmah napravio čovjeka).
Na nešto slično sam mislio...

S druge strane nedavno sam pisao o matematičkoj teoriji membrana koja uvođenjem paralelnih svemira stvara dovoljno prostora za slučajno izvođenje kombiniranja različitih molekularnih varijacija.

Ako uzmemo da se te slučajnosti koje tvore naš svemir na jednak način izvode u bezbroj paralelnih svemira... moguće je da je naš slučaj (slučaj svemira u kojem postoji život za koji sigurno znamo - mi) upravo onaj 1 tako malo vjerovatan i ostaje ih još bezbroj koji nisu ostvarili istu slučajnost i teorija je zadovoljena.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-08, 13:36   #27 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 26-05-07
Poruka: 2,054
ROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masi

napisala sam tako dug post da me na kraju izbacilo pa ga više nisam mogla postati.
Kad smo kod znanstvenih dokaza darvinizma potrebno je samo pročitati poglavlje kolaps darvinizma gdje je njihov najznačajniji dokaz,riba šakoperka koja je po njima bila prijelazni oblik fosilno zapisan,izumrla prije 70 milijuna godina pronađena krajem dvadesetog stoljeća živa i zdrava,bez primitivnih udova i sl.što je trebalo biti dokaz prijelaznog oblika.to je jedan od dokaza kolapsa te teorie,dalje mi se neda pisati jer će me opet izbaciti vrijeme ali pročitajte članak pa pnda pričajmo crno bijelo ako je mkoguće.
Odgovori sa citatom
Star 27-02-08, 15:18   #28 (permalink)
Moderator Foruma

@ROBIN njegova je teza:

"Vjerovatnost da više forme života nastanu na ovaj način (evolucijom) slična je vjerovatnosti da jedan tornado prolazeći kroz deponiju starog željeza konstruira avion boing 747 od materijala i starudija koje se tu nalaze."

To je ono o čemu sam pričao. Da li je čovjek imao u vidu matematičku teoriju koju sam spomenuo.

Njegova bi teorija po meni išla ovako:
"Svaki pogrešan pokušaj da se složi bilo koji dio aviona bi rezultirao dva novima pokušajima slaganja istog i svaki od njih dvama novima, dok se ne bi postiglo da se složi upravo taj dio". Kada u obzir uzmemo matematičari tvrde da svemir funkcionira upravo ovako... moguće su bezbrojne kombinacije pogrešnih pokušaja, od kojih će jedan dati uspiješan, samo zato jer su prijašni izolirali sve moguće pogreške i stvorili uvjete za stvaranje točne kombinacije.

Iako ovo znači da postoje svemiri u kojima je ta cijela hrpa željeza i dalje hrpa željeza, nužno je da postoji jedan u kojem se opisani događaj dogodio - ovaj naš.

Dakle evolucija bi čisto bila uspiješan pokušaj "nemogućeg" koji funkcionira jer u bezbroj drugih (paralelnih) svemira ne funkcionira.

Što se tiče "šakoperke" morao bi nabaviti knjigu... potražiti ću online verziju.

Još bi samo istaknuo da se ja ipak držim kombinacije "stvaranja" i evolucije. Mislim da jedno bez drugoga ne bi moglo postojati...

Zadnji Uredio _Aris_ : 27-02-08 u 15:25.
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-08, 16:20   #29 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: ROBIN Pogledaj Poruke
napisala sam tako dug post da me na kraju izbacilo pa ga više nisam mogla postati.
Kad smo kod znanstvenih dokaza darvinizma potrebno je samo pročitati poglavlje kolaps darvinizma gdje je njihov najznačajniji dokaz,riba šakoperka koja je po njima bila prijelazni oblik fosilno zapisan,izumrla prije 70 milijuna godina pronađena krajem dvadesetog stoljeća živa i zdrava,bez primitivnih udova i sl.što je trebalo biti dokaz prijelaznog oblika.to je jedan od dokaza kolapsa te teorie,dalje mi se neda pisati jer će me opet izbaciti vrijeme ali pročitajte članak pa pnda pričajmo crno bijelo ako je mkoguće.
ne vidin kako bi ta ribica bila dokaz kolapsa darvinizma.
darvin ne govori da jedna vrsta evoluira u drugu i pritom nestaje, da ta ribica, a i sve ostale životinje automatski izumiru kad postanu više biće,onda danas na planeti ne bi bilo ni jedne vrste osin čovika.
jedan od predaka te ribice se razvia u nešto bolje, a druge su ostali te ribice,
isto ka šta su dinosaurusi postojali 250 milijuna godina i nisu razvili inteligenciju, a čoviku je od čovikolikih majmuna do puta na misec tribalo 2 milijuna godina
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-08, 19:33   #30 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 26-05-07
Poruka: 2,054
ROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masiROBIN je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
ne vidin kako bi ta ribica bila dokaz kolapsa darvinizma.
darvin ne govori da jedna vrsta evoluira u drugu i pritom nestaje, da ta ribica, a i sve ostale životinje automatski izumiru kad postanu više biće,onda danas na planeti ne bi bilo ni jedne vrste osin čovika.
jedan od predaka te ribice se razvia u nešto bolje, a druge su ostali te ribice,
isto ka šta su dinosaurusi postojali 250 milijuna godina i nisu razvili inteligenciju, a čoviku je od čovikolikih majmuna do puta na misec tribalo 2 milijuna godina

to je tvoje mišljenje.
ali nije poanta jedne ribice kako ne shvaćaš.mogu ti pisati još puno više primjera i to znanstveno dokazanih.poanta su fosilni zapisi u kojima bi moralo postojati puno vrsta kjoi su bili prijelazni oblici.ta ribica je ono na šta se darvinizam itekako oslanjao jer je ona trebala imati neka obilježja određene prijelazne vrste koje je ispoalo da nema.

a što se tiče dinosaura i njegova istrebljenja,to je tema za sebe koja je opet podkrijepljena znanstvenim dokazima i ne govori u prilog teoriji evolucije.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: covjek, darwin, evolucija, majmun

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108