| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi veličina svemira u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: mirin979 ako svemirci i postoje ljudi s njima jos ni nisu dosli u kontakt,a vjerojatno ni ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,345
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: veličina svemira Citat:
![]()
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! | |
| | |
| | #52 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-03-07 Lokacija: Coca Cola Company Godina: 23
Poruka: 3,910
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: veličina svemira Citat:
ali mozda su egipcani poubijali sve svemirce pa ih zato sada ni nema ![]()
__________________ Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself! | |
| | |
| | #54 (permalink) | |
| Starter | Re: veličina svemira Citat:
A ja sam veliki obozavatelj Tesle, ali nema on bas puno veze s ovom temom...pa... | |
| | |
| | #58 (permalink) |
| Starter | Re: veličina svemira Dakle… svemir se rasteze i raste iz svake tocke naseg prostora… ono sto sam se ja pitao kad sam, saznao ovo je kako to da se I mi ili sve drugo ne rasteze zajedno s prostorom, ipak mi jesmo u prostoru… I po toj logici, prostor medu nasim molekulama bi rastao I isto tako bi rastao prostor kod mjernih instrumenata, kako bi onda uopce I znali da se rastezemo… ali I odgovor na ovo je jednostavan-Gravitacija! Gravitacija kao sto sam rekao utjece da uspori sirenje svemira…. Na razini cijelog svemira expanzija je velika a gustoca materije je mala ali na razini galaksija tj. nase galaksije, sirenje nece imati nikakva utjecaja na prostor zato jer je zbog gustoce materije gravitacija tako jaka da nece dozvoliti nikakvo sirenje prostora. Na razini ljudi, materija je gusto rasporedena I atomi, od kojih je sve napravljeno drzi zajedno sila koja je puno jaca cak I od gravitacije, to je elektromagnetska sila koja drzi atome na okupu… na nasoj razini svemiru sigurno nije dozvoljeno da se siri… Interesantno je I to da galaksija koja je najbliza nama, Andromeda, se zapravo ne krece od nas nego prema nama, sad je trenutno udaljena oko 2 miliona svijetlosnih godina, prema procjenama expanzije svemira, trebala bi se udaljavat tempom od oko 50 km u sekundi ali umjesto toga ona se priblizava nama brzinom od 300 km u sekundi tako da se expanzija cak ne odnosi na na nasu lokalnu skupinu galaksija a kamoli na zemlju… Za nekoliko milijardi godina Andromeda ce se spojit s nasom galaksijom… da I to znate… Vise o ovome poslije vecere.. :-) |
| | |
| | #59 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-03-07 Lokacija: Coca Cola Company Godina: 23
Poruka: 3,910
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: veličina svemira i sto ce kao biti kad se andromeda spoji s nasom galaksijom? kakav ce to utjecaj imati?
__________________ Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself! |
| | |
![]() |
| Tagovi: svemira, velicina |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:00.