Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Prirodna
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Prirodna Raspravljate o temi Za one koji se razumiju u fiziku u Znanost forumu; Ako bi mi netko, tko se razumije u fiziku, mogao objasniti na koji tocno nacin termofor isijava toplinu. Kolika je ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-05-08, 01:10   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-01-07
Godina: 22
Poruka: 10
efesh2 se izdvaja iz mase
Za one koji se razumiju u fiziku

Ako bi mi netko, tko se razumije u fiziku, mogao objasniti na koji tocno nacin termofor isijava toplinu. Kolika je vaznost materijala, tocnije koliko dobro guma moze provoditi (isijavati toplinu). Da li guma akumulira temperaturu? I da li bi teoretski sa 30-40-ak termofora (temperatura vode od 70-ak °C) mogao zagrijati omanju sobu... imam bas neku raspravu sa kompicem, ja tvrdim da bi mogao, pa ako ima netko da nam da trece misljenje....

Unaprijed hvala!
efesh2 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-05-08, 17:45   #2 (permalink)
Starter

Re: Za one koji se razumiju u fiziku

nitko ne zna??
efesh2 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 14:10   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-04-07
Poruka: 230
Subakhu se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Subakhu

Što se tiče gume ona je tu vise kao materijal povoljan za drzanje vode , tj to je mjehur po kojem gazis lezis i zlostavljas ga i mora bit mekan i mora trajat, no i guma donekle smanji otpustanje topline pa je ono umjerenije i duze traje. Al ipak, voda je tu sef jer je njezin toplinski kapacitet O-GRO-MAN!
A kolko bi ih trebalo za zgrijat sobu... To ti je pitanje ko stvoreno za Mythbusterse. Stvarno, od na sajt i napisi im mejl, za koji mjesec bi cak i moglo bit na telki.

Bolje šaka nego svaka
Subakhu je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 14:19   #4 (permalink)
The Eye

Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

hmm, teoretski bi mogao jer se ta toplina oslobadja i ostaje unutar sobe, a sad u praksi ovisi o temperaturi zidova, mnogo valjskih faktora i slicno... definiraj poblize ako zelis detaljniji odgovor.

@Subakhu
specifican toplinski kapacitet vode je najveci...
osim ako zanemarimo tesku(deuterij+kisik) i super tesku vodu(tricij+kisik).

teska voda se inace koristi za hladjenje nuklearnih reaktora, toliko o njeom toplinskom kapacitetu...

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 21:03   #5 (permalink)
Starter

stvar je u tome da mene zanima dal bi toplina zagrijavala zrak...jer on tvrdi da je guma izolator i da ne bi nikako mogao zagrijati sobu nego da bi guma to preuzela na sebe...ono ni da stavis 40 termofora ne bi po njemu nista posebno zagrijao sobu... ja mislim da bi mogao..pa mora ta toplina negdje otic..kaj ne?
efesh2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 21:08   #6 (permalink)
The Eye

Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

tocno i ti si u pravu, jer ako grije covjeka preko gume... logicno je da se toplina oslobadja, guma samo malo izolira to oslobadjanje, al i guma je toplinski vodic. u slucaju da guma ne vodi toplinu tj da se radi o nekom materjalu koji ne prenosi temperaturu to ne bi bilo istina, ali ovako on je u krivu jer ako sluzi za grijanje onda se oslobadja toplina, sto ne?

nadam se da san dovoljno pijasnija ako triba detaljnije samo reci.

i nadam se da san ti pomoga.

$3.99 a minute.

Zadnji Uredio Sahataba : 17-05-08 u 21:16.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 21:59   #7 (permalink)
Starter

hvala, to mi je trebalo...vjerojatno bi se soba sporije zagrijavala, nego da ju grije radijator - koji je ipak metalni pa brze prenese toplinu ali bi nakon nekog vremena ipak zagrijalo sobu u nekoj mjeri

hvala Sahataba
efesh2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 22:07   #8 (permalink)
The Eye

nema na cemu

i mali ispravak u idealnim uvjetima bi se nakon nekog vremena zagrijala na istu temp kao ista kolicina vode u radijatorima jer je ta energija tu i nema se igdi maknut, u praksi je naravno malo dugcije.

$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-08-08, 08:02   #9 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-08
Poruka: 271
croatian_force

Citat:
Pravi autor: efesh2 Pogledaj Poruke
Ako bi mi netko, tko se razumije u fiziku, mogao objasniti na koji tocno nacin termofor isijava toplinu...p
fiziku ne kužim previše,ali mislim da je toplina elektromagnetni val.a elektromagnetni val je promjena jačine magnertnog polja u jedinici vremena.

znaš li sad na koji način tijelo isijava toplinu?
croatian_force je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: fizika, toplinska provodljivost, toplinski kapacitet

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114