| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Prirodna Raspravljate o temi Za one koji se razumiju u fiziku u Znanost forumu; Ako bi mi netko, tko se razumije u fiziku, mogao objasniti na koji tocno nacin termofor isijava toplinu. Kolika je ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 08-01-07 Godina: 22
Poruka: 10
![]() | Za one koji se razumiju u fiziku Ako bi mi netko, tko se razumije u fiziku, mogao objasniti na koji tocno nacin termofor isijava toplinu. Kolika je vaznost materijala, tocnije koliko dobro guma moze provoditi (isijavati toplinu). Da li guma akumulira temperaturu? I da li bi teoretski sa 30-40-ak termofora (temperatura vode od 70-ak °C) mogao zagrijati omanju sobu... imam bas neku raspravu sa kompicem, ja tvrdim da bi mogao, pa ako ima netko da nam da trece misljenje.... Unaprijed hvala! ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Za one koji se razumiju u fiziku Što se tiče gume ona je tu vise kao materijal povoljan za drzanje vode , tj to je mjehur po kojem gazis lezis i zlostavljas ga i mora bit mekan i mora trajat, no i guma donekle smanji otpustanje topline pa je ono umjerenije i duze traje. Al ipak, voda je tu sef jer je njezin toplinski kapacitet O-GRO-MAN! A kolko bi ih trebalo za zgrijat sobu... To ti je pitanje ko stvoreno za Mythbusterse. Stvarno, od na sajt i napisi im mejl, za koji mjesec bi cak i moglo bit na telki.
__________________ Tko trawu pushi dobar je u dushi Bolje šaka nego svaka |
| | |
| | #4 (permalink) |
| The Eye Datum registracije: 27-03-08
Poruka: 8,389
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Za one koji se razumiju u fiziku hmm, teoretski bi mogao jer se ta toplina oslobadja i ostaje unutar sobe, a sad u praksi ovisi o temperaturi zidova, mnogo valjskih faktora i slicno... definiraj poblize ako zelis detaljniji odgovor. @Subakhu specifican toplinski kapacitet vode je najveci... osim ako zanemarimo tesku(deuterij+kisik) i super tesku vodu(tricij+kisik). teska voda se inace koristi za hladjenje nuklearnih reaktora, toliko o njeom toplinskom kapacitetu...
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #5 (permalink) |
![]() | Re: Za one koji se razumiju u fiziku stvar je u tome da mene zanima dal bi toplina zagrijavala zrak...jer on tvrdi da je guma izolator i da ne bi nikako mogao zagrijati sobu nego da bi guma to preuzela na sebe...ono ni da stavis 40 termofora ne bi po njemu nista posebno zagrijao sobu... ja mislim da bi mogao..pa mora ta toplina negdje otic..kaj ne? |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Za one koji se razumiju u fiziku tocno i ti si u pravu, jer ako grije covjeka preko gume... logicno je da se toplina oslobadja, guma samo malo izolira to oslobadjanje, al i guma je toplinski vodic. u slucaju da guma ne vodi toplinu tj da se radi o nekom materjalu koji ne prenosi temperaturu to ne bi bilo istina, ali ovako on je u krivu jer ako sluzi za grijanje onda se oslobadja toplina, sto ne? nadam se da san dovoljno pijasnija ako triba detaljnije samo reci. i nadam se da san ti pomoga.
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. Zadnji Uredio Sahataba : 17-05-08 u 21:16. |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() | Re: Za one koji se razumiju u fiziku hvala, to mi je trebalo...vjerojatno bi se soba sporije zagrijavala, nego da ju grije radijator - koji je ipak metalni pa brze prenese toplinu ali bi nakon nekog vremena ipak zagrijalo sobu u nekoj mjeri ![]() hvala Sahataba ![]() |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Za one koji se razumiju u fiziku nema na cemu i mali ispravak u idealnim uvjetima bi se nakon nekog vremena zagrijala na istu temp kao ista kolicina vode u radijatorima jer je ta energija tu i nema se igdi maknut, u praksi je naravno malo dugcije.
__________________ What's it when a man talks dirty to a woman? Sexual harassment. What's it when a woman talks dirty to a man? $3.99 a minute. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-08-08
Poruka: 271
![]() | Re: Za one koji se razumiju u fiziku Citat:
znaš li sad na koji način tijelo isijava toplinu? | |
| | |
![]() |
| Tagovi: fizika, toplinska provodljivost, toplinski kapacitet |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |