Evo ti za početak... To ukupno vrijeme (2,5 s) je vrijeme potrebno da kugla dođe do čunjeva (put/v lopte) i vrijeme potrebno da se zvuk vrati istim putem (put/v zvuka)...
t = s/v1 + s/v2 (t=2,5 s , s = 16,5 m , v2 = 340 m/s) ti tražiš v1
Raspravljate o temi zna netko ovo rijesiti? u Prirodna forumu, dio Znanost foruma; a bowling ball traveling with constant speed hits the pins at the end of a bowling lane 16.5m long.the bowler ...
danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika
Evo ti za početak... To ukupno vrijeme (2,5 s) je vrijeme potrebno da kugla dođe do čunjeva (put/v lopte) i vrijeme potrebno da se zvuk vrati istim putem (put/v zvuka)...
t = s/v1 + s/v2 (t=2,5 s , s = 16,5 m , v2 = 340 m/s) ti tražiš v1
Zadnji Uredio Wolf-HR : 26-09-08 u 13:12
Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.
s=16.5m
v2=340m/s
t=2.5sec =>t=t1+t2 => t1=t-t2
v=s/t
t=s/v
t2=16.5/340=0,04853 s
v1=s1/t1
v1=6,7306 m/s
ako je racun dobar, a triba bi biti![]()
A joj Sahataba, pa nismo mi ovdje da im rješavamo zadatke...Ako treba pomoći objasnimo što i kako treba, ali nek' i oni malo rade...
![]()
Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.
ma... nije bad, sto sad, glavno da vidi princip, e da i indeksi uz oznake brzine ne moraju nuzno biti ovakvi kako sam ih ja stavio pisi ti sto god hoces.![]()
ja sam zalutala..
a ovaj zadatak?
An airplane travels 3100 km at a speed of 790 km/h, and then ecounters a tailwind that boosts its speed to 990 km/h for the next 2800 km.what was the total time for the trip?what was the average speed of the plane for this trip?
brzina = put/vrijeme , odatle slijedi: vrijeme = put/brzina
ukupno vrijeme u zadatku ti je vrijeme potrebno za prijeći prvih 3100 km (3100 km/ 790 km/h) plus vrijeme za slijedećih 2800 km (2800 km / 990 km/h)
prosječna brzina je ukupni put podijeljeno s ukupnim vremenom (ovim što si gore izračunala), tj. (3100 km + 2800 km) / t .
ovo?
A child throws a marble into the air with an initial speed vi.
Another child drops a ball at the same instant. Compare
the accelerations of the two objects while they are in flight.