| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Programiranje Raspravljate o temi Naredbe bubble sorta u Visual Basicu u Nauči nešto više forumu; Pozdrav! Za četvrtak 10.01 imam zadatak iz programiranja napraviti niz od 400 slučajnih brojeva u matrici 20X20 i od ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 15-11-06
Poruka: 7
![]() | Naredbe bubble sorta u Visual Basicu Pozdrav! Za četvrtak 10.01 imam zadatak iz programiranja napraviti niz od 400 slučajnih brojeva u matrici 20X20 i od toga napraviti bubble sort. Prvi dio za matricu mi izgleda ovako: Module Module1 Sub Main() Dim a(20, 20) As Integer Dim sluc As Integer Dim min, max As Integer Dim randomObject As New Random() Dim i, j As Integer sluc = randomObject.Next(1, 999) For i = 0 To 19 For j = 0 To 19 sluc = randomObject.Next(1, 999) a(i, j) = sluc Console.Write(a(i, j) & vbTab) Next Console.WriteLine() Next End Sub End Module Molim Vas da li netko zna koje naredbe trebam napisati da mi se napravi bubble sort? Unaprijed hvala! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,193
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naredbe bubble sorta u Visual Basicu Ne znam programirati u Basicu. Al Bubble sort uzima po dva broja u "balončić" i desno (prema nižim mjestima) stavlja manji i tako redom dok ne budu sortirani svi. Dakle uzmeš brojeve na mjestu (0, 0) i (0, 1), usporediš ih i veći staviš na (0, 0) itd. Sad ne znam kako na rubu matrice, koji je poredak, jel dolje desno (na (20, 20) treba biti najmanji broj ili kako... i tak... uglavom sam si riješavaj zadaću, ako imaš kakvih pitanja slobodno još postavi... Usporedbu dva broja ćeš znati valjda... ![]() Evo i kod u C-u, ako može pomoći za sortiranje 2D matrice BSom. Kod: 1.
int SortArray (int Array[][N], int a, int b)
2.
{
3.
int r, c;
4.
float temp;
5.
for (r = 0; r <= a; r ++)
6.
{
7.
for (c = 0; c <= b; c ++)
8.
{
9.
10.
if (Array[r][c] > Array[r + 1][c] && r + 1 <= a)
11.
{
12.
temp = Array[r][c];
13.
Array[r][c] = Array[r + 1][c];
14.
Array[r + 1][c] = temp;
15.
}
16.
else if (Array[r][c] > Array[r][c + 1] && c + 1 <= b)
17.
{
18.
temp = Array[r][c];
19.
Array[r][c] = Array[r][c + 1];
20.
Array[r][c + 1] = temp;
21.
}
22.
else if (Array[r][c] > Array[r + 1][c + 1] && r + 1 <= a && c + 1 <= b)
23.
{
24.
temp = Array[r][c];
25.
Array[r][c] = Array[r + 1][c + 1];
26.
Array[r + 1][c + 1] = temp;
27.
}
28.
}
29.
}
30.
PrintArray(Array, a, b);
31.
}
__________________ -------------------Bite the hand that feeds-------------------- ------------------------Tap the vein that bleeds------------------------- ---------------Down on my bended knees---------------- Zadnji Uredio _Aris_ : 14-01-08 u 22:04. |
| | |
![]() |
« -
|
Izrada tablica »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 00:04.