Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi 11-godišnja Rumunjka u Znanost forumu; Jako teška situacija....čak i ja, ljuti protivnik pobačaja ovde moram reći da ne bih sudio malu i obitelj ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-06-08, 07:54   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 31
Poruka: 3,534
kresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola
Re: 11-godišnja Rumunjka

Jako teška situacija....čak i ja, ljuti protivnik pobačaja ovde moram reći da ne bih sudio malu i obitelj joj na koji god se potez odlučili...

A to šta bih ja napravio da sam joj otac...

Ubio strica prvo, a dalje bi vidio...
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 08:31   #12 (permalink)
Jebivjetar

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 29
Poruka: 5,591
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

Stvano delikatna situacija, a šta god mala učini nije pogriješila...

A strica treba riješiti po kratkom postupku, javno spaljivanje ili vješanje
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 12:13   #13 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 18-01-08
Godina: 24
Poruka: 1,265
latoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: branja Pogledaj Poruke
Stvano delikatna situacija, a šta god mala učini nije pogriješila...

A strica treba riješiti po kratkom postupku, javno spaljivanje ili vješanje
...to bi mu bila peblaga kazna. Treba ga poslati na doživotnu robiju. Poznato je da u zatvorima najgore prolaze silovatelji i pedifili , pa bi ga poslala tamo naka moli Boga da dobije rak i što prije umre...
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 12:32   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 999
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: latoa Pogledaj Poruke
...to bi mu bila peblaga kazna. Treba ga poslati na doživotnu robiju. Poznato je da u zatvorima najgore prolaze silovatelji i pedifili , pa bi ga poslala tamo naka moli Boga da dobije rak i što prije umre...
Tako je osudit ga na doživotnu robiju, uvest ga u zatvor pa odmah mu dati sapun u ruke i odvest pod tuševe.
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 14:55   #15 (permalink)
Banned

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 2,010
lamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz mase

Ne odobravam pobačaj, jer se svi brinu oko djeteta koje ima 11 godina a što je s onim djetetom koje več ima 21 tjedan??
lamborghini je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 15:19   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 18-01-08
Godina: 24
Poruka: 1,265
latoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu aurulatoa ima spektakularnu auru

Ni ja, premda su neke situacije toliko teške da bi ponekad tu odluku dopustila toj osobi i obitelji...

U ovom slučaju po meni bi bilo idealno maknuti tu djevojčicu iz njezine sredine, odmah je voditi na redovite posjete psihologu i pripremiti je na porod i dolazak djeteta, a onda kad rodi i ona i dijete natrag kod psihologa na dugoročno liječenje...
... jer u protivnom čak i da ona pobaci, ništa se ne bi riješilo - njezin život je i dalje upropašten, a o novom ugašenom životu da ni ne govorimo
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 15:41   #17 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 999
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: lamborghini Pogledaj Poruke
Ne odobravam pobačaj, jer se svi brinu oko djeteta koje ima 11 godina a što je s onim djetetom koje več ima 21 tjedan??
To djete od 21 tjedna se zove fetus, fetus od 21 ima razvijen živčani sustav i on uistunu pati. No također je moguće da se taj fetus kada jednom postane djete rodi s nasljednim bolestima jer se radi također i o rodoskvrnuću. Djete od jedanaest godina ne samo da je svjesno svoje patnje, nego je uz to i osoba koja je bila silovana, prisiljena na trudnoću na koju mentalno, a možda jedva i fizički spremna. Također ta buduća osoba ako se rodi biti će bez oca koji će završiti u zatvoru i vrlo vjerojatno bez majke koja se neće biti u stanju brinuti o njemu. završti će u nekom domu za nezbrinutu djecu i imati jadan život. Kad to sve sagledamo patnja kojoj će fetus biti izložen pri pobaćaju višestruko je manje od one koje bi on i njegova majka imali za života.

Veliki sam protivnik pobačaja jer smatram da bi danas sve punoljetne i odgovorne osobe koje se dovedu do neželjeje trudnoće trebalo drastično kažnjavati za vlastitu glupost.

U ovakvim ekstremnim slučajevima mislim da je pobačaj opcija koja treba biti dostupna.
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 21:40   #18 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 10-01-08
Godina: 23
Poruka: 893
Ineluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz maseIneluki se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ineluki

Ne postoji opravdan razlog za ubijanje ljudskog bića. Ja osobno iz svojeg mjesta poznajem osobu kojoj su svi doktori u Rh rekli da će njegovo djete imati Downov sindrom i prepuručili su joj da napravi pobačaj. Ona je bila toga u potpunosti svjesna. Ali nije se htjela odreći djeteta.

Dijete doista ima sindrom. Ali je živo. Ima svoje tijelo, um i dušu.

Ja sam protiv svakog pobačaja. Možda baš to dijete jednog dana postane Mozart ili Einstain. A možda postane ubojica ili narkoman. To se nezna. Ali barem će živjeti.

Ja gledam sebe kao osobu. Sjetim se što sam sve proživio i što ću još preživjeti. Sjetim se dobrih i loših trenutaka života. Ali sretan sam što živim!

Kako bi se vi osjećali da saznate da su vas roditelji namjeravali ubiti dok ste bili najranjiviji?
Odgovori sa citatom
Star 27-06-08, 22:27   #19 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 2,001
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: latoa Pogledaj Poruke
Baš sam malo kopala po portalima i naletila na ovo:
U RUMUNJSKOJ je slučaj 11-godišnjakinje koja je zatrudnjela nakon što ju je silovao stric, kao i rasprava o dozvoli za pobačajem u takvoj situaciji, podigla prašinu.

Radi se o 11-godišnjakinji koja je u 21. tjednutrudnoće. U Rumunjskoj je zakonski dozvoljeni rok za obavljanjem pobačaja 14 tjedana. No, djevojku se želi odvesti u Veliku Britaniju, u kojoj je krajnji zakonski rok za obavljanjem pobačaja 24 tjedna u slučaju da dva liječnika odluče kako je trudnoća mentalno i fizički rizičnija od poroda.

Odobravate li pobačaj u ovakvoj situaciji?
Tesko pitanje , ovisi koliko je po nju opasan abortus u ovako poodmakloj trudnoci i koliko je po nju opasan porod.S jedanaest godina je jos jako mlada i mislim da bi joj trudnoca i porod vise skodili nego abortus tako da po mon misljenju joj treba dozvolit abortus no to je samo moje misljenje.kao sto rekoh tesko pitanje i tuzna prica.Zalosno je sto uopce dogadjaju ovakve stvari.

Sto se tice ove curic od pet godina to mi je jos gore sin mi je pet godina i nemogu zamisliti da netko uopce moze nauditi tako malom djetetu a kamoli da tako malo djete mora proci kroz sve sto nosi trudnoca i porod...prestrasno.

Zadnji Uredio mrkyblu : 27-06-08 u 22:35.
mrkyblu je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-06-08, 14:40   #20 (permalink)
Banned

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 2,010
lamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Balian Pogledaj Poruke
To djete od 21 tjedna se zove fetus, fetus od 21 ima razvijen živčani sustav i on uistunu pati. No također je moguće da se taj fetus kada jednom postane djete rodi s nasljednim bolestima jer se radi također i o rodoskvrnuću. Djete od jedanaest godina ne samo da je svjesno svoje patnje, nego je uz to i osoba koja je bila silovana, prisiljena na trudnoću na koju mentalno, a možda jedva i fizički spremna. Također ta buduća osoba ako se rodi biti će bez oca koji će završiti u zatvoru i vrlo vjerojatno bez majke koja se neće biti u stanju brinuti o njemu. završti će u nekom domu za nezbrinutu djecu i imati jadan život. Kad to sve sagledamo patnja kojoj će fetus biti izložen pri pobaćaju višestruko je manje od one koje bi on i njegova majka imali za života.

Veliki sam protivnik pobačaja jer smatram da bi danas sve punoljetne i odgovorne osobe koje se dovedu do neželjeje trudnoće trebalo drastično kažnjavati za vlastitu glupost.

U ovakvim ekstremnim slučajevima mislim da je pobačaj opcija koja treba biti dostupna.
Dijete od 21 tjedan nikako nije fetus. To je naziv za one koji si olakšavaju ubojtvo dijeteta,tj pobačaj, pa im je lakše kazati fetus nego dijete.
A nigdje ne piše da če se roditi sa nekakvom bolesti, može biti savršeno zdravo.
lamborghini je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: silovanje, trudnoca

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114