Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi 11-godišnja Rumunjka u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: lamborghini Dijete od 21 tjedan nikako nije fetus. To je naziv za one koji si olakšavaju ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-06-08, 15:27   #21 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 999
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto
Re: 11-godišnja Rumunjka

Citat:
Pravi autor: lamborghini Pogledaj Poruke
Dijete od 21 tjedan nikako nije fetus. To je naziv za one koji si olakšavaju ubojtvo dijeteta,tj pobačaj, pa im je lakše kazati fetus nego dijete.
A nigdje ne piše da če se roditi sa nekakvom bolesti, može biti savršeno zdravo.
Citati."Wikipedia"(za početak)

Dijete
Djeca su najmlađi članovi ljudskog roda.
Od rođenja do prve godine života zovemo ih novorođenčad. U daljem njihovu djetinjstvu razlikujemo rano djetinjstvo (do 6. godine života, srednje djetinjstvo (do 9. godine života) i kasno djetinjstvo (do 12. godine života)

Embio
An embryo is a multicellular diploid eukaryote in its earliest stage of development, from the time of first cell division until birth, hatching, or germination. In humans, it is called an embryo from the moment of fertilisation until the end of the 8th week, whereafter it is instead called a fetus.

Fetus
The fetal stage of prenatal development starts when the major structures have formed, and lasts until birth.
In humans, the fetal stage of prenatal development starts at 11th week in gestational age (the 9th week after fertilization).[2] [3]

Pobačaj
Normalna trudnoća traje deset lunarnih mjeseci ili devet kalendarskih mjeseci, odnosno 40 tjedana ili 280 dana. Ako dođe do prekida trudnoće prije 28 tjedana, taj se prekid naziva pobačajem jer plod nije sposoban za život izvan maternice.
Pobačaj ili abortus je naziv za prekid trudnoće koji završava smrću ljudskog fetusa ili embrija. Postoji spontani pobačaj - uzrokovan bolešću, ozljedom ili nekim drugim prirodnim razlozima i namjerni, inducirani pobačaj (abortus), koji nastaje kao posljedica kirurškog zahvata.

Sponatni pobačaj i statistika

Prospective studies using very sensitive early pregnancy tests have found that 25% of pregnancies are miscarried by the sixth week LMP (since the woman's Last Menstrual Period). Clinical miscarriages (those occurring after the sixth week LMP) occur in 8% of pregnancies.

Incest
Incest (rodoskvrnuće), spolni odnos između osoba u bliskom krvnom srodstvu. U svim civiliziranim sredinama formalno se incestom smatra spolno općenje između ljudi koji su krvno vezani do 5. koljena, te je isti zabranjen.

Incest sam po sebi nije uzrok lošem potomstvu, no djeca rođena iz takvog odnosa mogu imati negativne osobine zbog pribrajanja recesivnih štetnih gena koji su isti u oba roditelja. Stoga su kod incestne djece češća degenerativna oboljenja (sljepoća, gluhonijemost), idiotija (duboka mentalna retardacija), duševne bolesti i neke tjelesne anomalije (npr. prekomjerni prsti)."

Po rođenju dijete može biti savršeno zdravo, ali zar je to jedino važno, što je s brigom, ljubavi roditeljima, odgojem itd.. Nekao mi se čini da te više birne sudbina fetusa nego sudbina silovane djevojčice od 11 godina bez kojeg taj fetus i ne može preživjeti Oboje su žrtve, slažem se, ali koje je od njih veća žrtva.

Fetus od 20 tjedana
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg vcxbcj.jpg (67.7 KB, 3 pogleda)
Odgovori sa citatom
Star 28-06-08, 20:08   #22 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 26
Poruka: 2,561
carica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznat

slušala sam o tome na vijestima neki dan

potpuno se slažem da to jadno dijete treba pobaciti, za svoju dobrobit i dobrobit tog nerođenog djeteta koje bi moglo biti bolesno, a da ne pričam o svim ostalim psihičkim poslijedicama kako za sirotu curicu tako i to dijete

monstrum, užas jedan
Odgovori sa citatom
Star 30-06-08, 21:34   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 05-10-07
Poruka: 232
h.poirot se izdvaja iz maseh.poirot se izdvaja iz mase

Eto, mogao sam si misliti da će i ovdje naići neki s pravima fetusa unatoč drastičnom slučaju. Unatoč tome što je ovdje silovana 11-godišnja djevojčica, ona bi morala patiti još jednom zato da bi teoretičari, koji razglabaju što je to fetus i kad počinje osjećati, bili zadovoljni. Nije dovoljno što će čitav život nositi psihičke traume, ona bi morala nositi i plod tog zločina.

Uvijek sam bio protiv abortusa ali ovo je jedan od slučajeva kada ne postoji drugo rješenje.
h.poirot je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-06-08, 23:42   #24 (permalink)
Banned

Datum registracije: 15-10-07
Poruka: 2,010
lamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Balian Pogledaj Poruke
Citati."Wikipedia"(za početak)

Dijete
Djeca su najmlađi članovi ljudskog roda.
Od rođenja do prve godine života zovemo ih novorođenčad. U daljem njihovu djetinjstvu razlikujemo rano djetinjstvo (do 6. godine života, srednje djetinjstvo (do 9. godine života) i kasno djetinjstvo (do 12. godine života)

Embio
An embryo is a multicellular diploid eukaryote in its earliest stage of development, from the time of first cell division until birth, hatching, or germination. In humans, it is called an embryo from the moment of fertilisation until the end of the 8th week, whereafter it is instead called a fetus.

Fetus
The fetal stage of prenatal development starts when the major structures have formed, and lasts until birth.
In humans, the fetal stage of prenatal development starts at 11th week in gestational age (the 9th week after fertilization).[2] [3]

Pobačaj
Normalna trudnoća traje deset lunarnih mjeseci ili devet kalendarskih mjeseci, odnosno 40 tjedana ili 280 dana. Ako dođe do prekida trudnoće prije 28 tjedana, taj se prekid naziva pobačajem jer plod nije sposoban za život izvan maternice.
Pobačaj ili abortus je naziv za prekid trudnoće koji završava smrću ljudskog fetusa ili embrija. Postoji spontani pobačaj - uzrokovan bolešću, ozljedom ili nekim drugim prirodnim razlozima i namjerni, inducirani pobačaj (abortus), koji nastaje kao posljedica kirurškog zahvata.

Sponatni pobačaj i statistika

Prospective studies using very sensitive early pregnancy tests have found that 25% of pregnancies are miscarried by the sixth week LMP (since the woman's Last Menstrual Period). Clinical miscarriages (those occurring after the sixth week LMP) occur in 8% of pregnancies.

Incest
Incest (rodoskvrnuće), spolni odnos između osoba u bliskom krvnom srodstvu. U svim civiliziranim sredinama formalno se incestom smatra spolno općenje između ljudi koji su krvno vezani do 5. koljena, te je isti zabranjen.

Incest sam po sebi nije uzrok lošem potomstvu, no djeca rođena iz takvog odnosa mogu imati negativne osobine zbog pribrajanja recesivnih štetnih gena koji su isti u oba roditelja. Stoga su kod incestne djece češća degenerativna oboljenja (sljepoća, gluhonijemost), idiotija (duboka mentalna retardacija), duševne bolesti i neke tjelesne anomalije (npr. prekomjerni prsti)."

Po rođenju dijete može biti savršeno zdravo, ali zar je to jedino važno, što je s brigom, ljubavi roditeljima, odgojem itd.. Nekao mi se čini da te više birne sudbina fetusa nego sudbina silovane djevojčice od 11 godina bez kojeg taj fetus i ne može preživjeti Oboje su žrtve, slažem se, ali koje je od njih veća žrtva.

Fetus od 20 tjedana
Ne brine me sudbina fetusa, nego dijeteta od 20 tjedana,za koje ti kažeš da bi ga trebalo ubiti.
Veča žrtva??? dijete koje če ubiti ili dijete koje če roditi.
Mislim da tu svatko normalan može zaključiti ko je veča žrtva.
lamborghini je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 01:02   #25 (permalink)
Uvaženi forumas

Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Citat:
Ne brine me sudbina fetusa, nego dijeteta od 20 tjedana,za koje ti kažeš da bi ga trebalo ubiti.
Veča žrtva??? dijete koje če ubiti ili dijete koje če roditi.
Mislim da tu svatko normalan može zaključiti ko je veča žrtva.

Prvo i prvo radi se o točno određenom slučaju koji si podigao na opću razinu, pa sa i ja krenuo tim putem. Je si li uopće pročitao sve što sam napisao? Svaku tvrdnju sam argumentirao, čak sam ti stavio i slikicu da pokažem da sam svjestan o čemu raspravljamo.

Fetus od 21 tjedan nije dijete. Fetus je potencionalno dijete, potencionalno ljudsko biće, isto kao što je i Princ Charles potencinalni kralj Engleske i kokošje jaje potencionalni pilić. Također je i svaka oplođena jajna stanica potencionalno ljudsko biće. Ona se može potencionalno oploditi pri svakom potencionalnom spolnom odnosu. Ako se koristi kontracepcija do te oplodnje ne dolazi i tako još jedno potencionalno ljudsko biće nestaje. Što kada dođe do smrti takvih bića da li također trebamo prirediti i sprovod?

Također moderna znanost može iz svake stanice u našem tijelu napraviti potencionalo ljudsko biće. Drugim riječima kad se počešemo činimo potencionalni genocid.

Temeljni problem ove cijele rasprave jest silovanje djeteta od 11 godina od strane vlastitog strica. Nekao na nju stalno zaobravljaš, ili mi se samo čini?
Tek onda dolazimo do problema je li fetus, embrio ili blastocista koji je plod toga silovanja dijete, potencionalno ljudsko biće ili ako hoćeš ići do kraja potencionalni predsjednik Rumunjske, pobjednik Eurosonga 2029. ili čovjek koji će 2051. izmisliti univerzalni lijek za rak.

U prijašnjim postovima sam iznio koje imam mišljenje o pobačajima općenito, no ovdje se uistinu radi o specifičnom slučaju i to se mora uzeti u obzir.

Inče imaš pokret u SAD-u čije članice u sebe usađuju zamrznuta oplođena jajašca koja nisu iskorištena pri umjetnoj oplodnji. Ne znam jer takav pokret postoji u Hrvatskoj, ali vidim da bi našao plodno tlo.

Mislim da dovoljno obrazložio (barem za forumske standarde).
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 02:31   #26 (permalink)
Banned

lamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz maselamborghini se izdvaja iz mase

Citat:
Prvo i prvo radi se o točno određenom slučaju koji si podigao na opću razinu, pa sa i ja krenuo tim putem. Je si li uopće pročitao sve što sam napisao? Svaku tvrdnju sam argumentirao, čak sam ti stavio i slikicu da pokažem da sam svjestan o čemu raspravljamo.
Jesam, ali mi i dalje nije jasno kako možeš opravdavati ubojstvo dijeteta?

Citat:
Fetus od 21 tjedan nije dijete.
Je.

Citat:
Fetus je potencionalno dijete, potencionalno ljudsko biće, isto kao što je i Princ Charles potencinalni kralj Engleske i kokošje jaje potencionalni pilić.

Izjednačavanje ljudskog bića sa kokošima je jadno i uvreda svim ljudima

Citat:
Također je i svaka oplođena jajna stanica potencionalno ljudsko biće. Ona se može potencionalno oploditi pri svakom potencionalnom spolnom odnosu. Ako se koristi kontracepcija do te oplodnje ne dolazi i tako još jedno potencionalno ljudsko biće nestaje. Što kada dođe do smrti takvih bića da li također trebamo prirediti i sprovod?
Pa ovdje govorimo o djetetu starom 21 tjedan, a ne o potencijalnim slučajevima!

Citat:
Također moderna znanost može iz svake stanice u našem tijelu napraviti potencionalo ljudsko biće. Drugim riječima kad se počešemo činimo potencionalni genocid.
Jesi svjestan šta ti pišeš? Daj ovo još jednom pročitaj.

Citat:
Temeljni problem ove cijele rasprave jest silovanje djeteta od 11 godina od strane vlastitog strica. Nekao na nju stalno zaobravljaš, ili mi se samo čini?
Ne zaboravljam, važniji mi je život djeteta nego silovanje. Uz pravilnu psihičku terapiju curica od 11.godina može se oporaviti.
lamborghini je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 13:19   #27 (permalink)
...ide u školu!

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Uz pravilnu psihičku terapiju curica se može oporaviti? Može postati savjesna i odgovorna majka? Ti nisi normalan.
Fetus nije dijete, ono se samo može razviti u dijete, a i ne mora, što je po meni posve opravdan čin jer posljedice koje može pretrpjeti ova djevojčica, KOJA JE DIJETE, i fetus koji bi se razvio u dijete kad bi bilo doneseno na svijet su prevelike, ogromne za djecu jer ipak i kad bi ova djevojčica rodila i jedno i drugo bi bila djeca, a da dijete odgaja dijete nije normalno.
mama je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 13:29   #28 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-05-07
Godina: 26
Poruka: 2,561
carica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznatcarica će uskoro biti poznat

mama, baš tako

Briga mene jel fetus dijete ili nije, bitno je da je curica od 11 godina emocionalno obogaljena za čitav život, a još da rodi dijete, a ona je sama dijete pa da ju ono cijeli život podsjeća na stravu koja joj se dogodila
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 15:46   #29 (permalink)
Uvaženi forumas

Ok, nastavimo.

Citat:
Jesam, ali mi i dalje nije jasno kako možeš opravdavati ubojstvo dijeteta?
Ponovno radi se o osobito teškom slučaju u kojem bi opcija pobačaja trebala biti otvorena. I ponovon nisam pobornik pobačaja kada se radi o "neželjenoj trudnoći" između dvije odrasle odgovorne i informirane osobe. Tada je to nešto posve drugo ali to nije bit ove rasprave.

Citat:
Je.
Ja sam svoje argumente dao zašto mislim da fetus nije dijete. Bilo bi dobro da i ti daš svoje koje podržavaju tvoju tvrdnju da fetus jest dijete.

Citat:
Izjednačavanje ljudskog bića sa kokošima je jadno i uvreda svim ljudima

Samo sam htio definirati riječ potencionalno. Ne smatram da su princ Charles, ljudski fetus i kokoš jednakovrijedan bića. Ispričavam se svim članovima koje sam ovim uvrijedio to mi nije bila namjera.

Citat:
Pa ovdje govorimo o djetetu starom 21 tjedan, a ne o potencijalnim slučajevima!

Još jednom. Bilo bi dobro da to argumentiraš(da je tu uistinu dijete) ja sam argumentirao svoj stav.

Citat:
Jesi svjestan šta ti pišeš? Daj ovo još jednom pročitaj.

Jesam.

Citat:
Ne zaboravljam, važniji mi je život djeteta nego silovanje. Uz pravilnu psihičku terapiju curica od 11.godina može se oporaviti.
Shvatio sam tvoje prioritete, ne slažem se s njima isto kao što se ti ne slažeš s mojima, oboje na to imamo pravo, ali također smatram da bi i stavove trebao argumentirati ako se radi o raspravi, pogotov u ovakvim slučajevima.

Nema veliko povjerenje u psihičku terapiju, ona može biti vrlo koristna, a u ovom slučaju bi vrlo vjerojatno bila cijeloživotna. A može uz pozitivne imati i vrlo negativne posljedice.
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 17:05   #30 (permalink)
Banned

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
Uz pravilnu psihičku terapiju curica se može oporaviti? Može postati savjesna i odgovorna majka? Ti nisi normalan.
Fetus nije dijete, ono se samo može razviti u dijete, a i ne mora, što je po meni posve opravdan čin jer posljedice koje može pretrpjeti ova djevojčica, KOJA JE DIJETE, i fetus koji bi se razvio u dijete kad bi bilo doneseno na svijet su prevelike, ogromne za djecu jer ipak i kad bi ova djevojčica rodila i jedno i drugo bi bila djeca, a da dijete odgaja dijete nije normalno.
Citat:
Pravi autor: carica Pogledaj Poruke
mama, baš tako

Briga mene jel fetus dijete ili nije, bitno je da je curica od 11 godina emocionalno obogaljena za čitav život, a još da rodi dijete, a ona je sama dijete pa da ju ono cijeli život podsjeća na stravu koja joj se dogodila

Vidim da čete vas dvije biti prave majke
Briga vas za ubojstvo djeteta koje se treba roditi za nekoliko mjeseci
Ja nigdje nisam rekao da curica treba odgajati to dijete, samo da ga nesmije ubiti.

Citat:
Ponovno radi se o osobito teškom slučaju u kojem bi opcija pobačaja trebala biti otvorena. I ponovon nisam pobornik pobačaja kada se radi o "neželjenoj trudnoći" između dvije odrasle odgovorne i informirane osobe. Tada je to nešto posve drugo ali to nije bit ove rasprave.
Pobačaj je pobačaj, ubojstvo je ubojstvo i ne postoje tu nikakve nijanse.

Citat:
Ja sam svoje argumente dao zašto mislim da fetus nije dijete. Bilo bi dobro da i ti daš svoje koje podržavaju tvoju tvrdnju da fetus jest dijete.
Zato jer već ima sve organe kao ljudsko biče, osječa, plače se, veseli se, miče se....

Citat:
Samo sam htio definirati riječ potencionalno. Ne smatram da su princ Charles, ljudski fetus i kokoš jednakovrijedan bića. Ispričavam se svim članovima koje sam ovim uvrijedio to mi nije bila namjera.
Dijete od 21 tjedan nije potencijalno dijete, več je dijete.Dakle tu je riječ potencijalno suvišna.

Citat:
Nema veliko povjerenje u psihičku terapiju, ona može biti vrlo koristna, a u ovom slučaju bi vrlo vjerojatno bila cijeloživotna. A može uz pozitivne imati i vrlo negativne posljedice.
Zar to nije vrijedno 1 ljudskog života?
lamborghini je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: silovanje, trudnoca

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114