nisam, al voljela bih to naučiti. čini mi se kao korisna stvar.
Raspravljate o temi Autogeni trening u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Autogeni trening je izuzetno učinkovita, posve prirodna, znanstveno utemeljena metoda opuštanja, unapređivanja vlastite kvalitete življenja te snažnog jačanja samoizlječujućih duševnih ...
nisam, al voljela bih to naučiti. čini mi se kao korisna stvar.
ja sam baš jučer pogledao na tv-u emisiju Među nama gdje je prof. Ivančić govorio o hagioterapiji, što je zapravo ista ta stvar.
Kao što reče Moneypenny, izgleda korisno. Imam cd sa vježbama i planiram to poslušat već danas.
He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.
Jedna od najlakših stvari koje možete primeniti jeste - ritmičko disanje.
Sedite na stolicu ili pre spavanja u krevetu.Opustite telo i koncetrišite se samo na disanje. Udahnite duboko vazduh, trudeći se da uslovno rečeno udahnete u stomak. Za trenutak zadržite vazduh pa isto tako izdahnite. Ostavite za trenutak prazna pluća i ponovite postupak. Vežbajte par minuta, vremenom povećavajte minutažu i produžavajte ritam, trudeći se da bude sporiji.
Ima tu cela šema kako uskladiti sa otkucajima srca ali da ne komplikujemo i ovo je dovoljno da vas opusti.
Eto Moneypenny, ništa lakše. Ja to često primenjujem i mislim da mi koristi.![]()
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.