Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

Autosugestija

Raspravljate o temi Autosugestija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Autosugestija Evo baš me zanima kako vi gledate na autosugestiju i što mislite o istoj?...

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

Autosugestija

Autosugestija

Evo baš me zanima kako vi gledate na autosugestiju i što mislite o istoj?

Uvaženi forumas Avatar od korisnika alfredmodell
    Datum registracije
    02-02-07
    Starost
    37
    Poruka
    648
    Liked
    1 times

Re: Autosugestija

....điz...pa ne znam...nekad se stvarno umislin da me pecka grlo i onda me stvarno zaboli...
    ....al uopćeno mislim da je to stvarno močna stvar...
    ....i da se ljudi znaju dobrano usositi samo zato što se nemogu riješiti negativnih misli...
    ....kakova su tvoja iskustva iz tvoje bližnje okoline...??
    ako i jest.....zacijelo nije....

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika nespretna
    Datum registracije
    15-05-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,783
    Liked
    1 times

po mom mišljenju je autosugestija najveća i najjača stvar kod čovjeka. doživljavamo stvari u odnosu na sebe i na druge (sugestija) i tada se prema njima postavljamo u nekakvom prosječnom omjeru. zato u većini slučajeva i jesmo 'u granicama normale' i zato nas iznenadi kada napravimo nešto što mislimo da nikad ne bi. upravo tu je ono bitno, mi samo mislimo da ne možemo (da nas boli,ne boli...) a na kraju, sami određujemo u što ćemo vjerovati i u kolikoj mjeri.

ima jedna meni super izreka vezana uz to- "Nikada u životu ne možete manifestirati ono što ne prihvaćate. Manifestirate samo ono što prihvaćate. Dakle, dokle seže vaše prihvaćanje? Je li to razlog što niste sretni, jer nesreća je razina vašeg prihvaćanja? To je sve što ćete dobiti. Ništa više od toga."

dakle, ono u što se mi uvjerimo to će tako i biti, po tome ćemo sve raditi i tome se prilagoditi. zato smatram da je autosugestija (i sugestija) najjača moć koju čovjek može imati.
    - the chase is better than the catch -

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Autosugestija je metod uticanja na naše sopstvene misli...Često zna da mi se desi da pomislim na stomak i na to kako će me Možda zaboleti za veoma kratko vreme me i stvarno zaboli...

Najlaičkije moguće rečeno, čovekov um se sastoji od svesti i podsvesti, i verovatno ste svi primetili da su misli u kretnji, jedna vuče na drugu, druga na treću treća na četvrtu. Autosugestija i autosugestivni trening, su da kažem "lično ispiranje sopstvenog mozga" tj fokusiranje na odredjene misli u odredjenoj količini "ubaca" te misli u podsvest i povezuje ih sa drugim mislima i time nam te "bolje misli" dolaze u svest pa se bolje i osećamo.

Ono što je glavno i najbitnije kod autosugestivnog treninga jeste ako smatramo da nam volja nije jaka da istrajemo u nekim željama formulišimo autosugestivnu misao " ja želim to i to", ako nas sprečava nešto mi govorimo sebi "ne mogu" treba je formulisati rečenicu koja počinje sa "ja mogu to i to". Vredi pokušati jer sam se lično uvek osećala bolje kada počnem tako da delujem sama na sebe.
    Zadnji Uredio Lulu Bg : 14-08-09 u 16:33

Lajkaj nas na Facebooku