Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Crvenkapica - učinak bajki u Znanost forumu; Bitna je pouka, razlikovanje dobra i zla, primjer kazne i nagrade i sama prezentacija. Na kraju, svaka je bajka prikladna ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-10-07, 13:56   #21 (permalink)
no regret!!!

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 5,796
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima
Re: Crvenkapica - učinak bajki

Bitna je pouka, razlikovanje dobra i zla, primjer kazne i nagrade i sama prezentacija. Na kraju, svaka je bajka prikladna za određeni uzrast.
Jedino kaj je meni bezveze su pričice o nekom princu, tj. gospodinu pravom. Toga nema! Ok, ja možda nisam dovoljno romantična za takvo što, ali odgajati djete sa vjerom u postojanje neke idealne osobe (čovjeka) koji će je spasiti od svega zla ovog svjeta je promašaj!
Sad je to već offtopic.
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 08:40   #22 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 32
Bosniarasta se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bosniarasta

Svako od nas na ovome forumu je slusao bajke i svako od nas ih slusa i dan-danas, nije samo crvenkapica bajka...bajke su najcesce u vidu vecernjeg dnevnika, omiljene serije, silikona i umjetnih noktiju...
da, mislim da se slazem sa cinjenicom da radi toga imamo poremecene emocije, pobrkane prioritete i sl.
Ali do vraga..volim gledati "Battlestar Galactica"

Baj d vej ...negdje sam naisao na verziju crvenkapice iz vukove perspektive, od tada malu kucku gledam drugacije....zaista je bezobrazno dijete, nc nc nc
Odgovori sa citatom
Star 23-11-07, 13:32   #23 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Crvena kapica je himen. Strašni vuk je falus. Strašni vuk=falus je razdjevičio djevojčicu Crvenkapicu i od tog trenutka ona više nije Crvenkapica, jer je izgubila crvenu kapicu=himen.

Jedino je pitanje je li vuk pedofil, ako je, eto materijala za naše medije. Mislim da vuk nije pedofil, ali nikad se ne zna: sada je sezona lova na njih...
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-11-07, 17:25   #24 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 24
Poruka: 2,632
Nefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavan

trkeljaš ti malo, ha....
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-11-07, 17:29   #25 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,162
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Crvena kapica je himen.
A sta je plava kapica? Šljiva ispod oka?

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-11-07, 17:39   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,878
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Kao što ja rekoh kada je Lulu to spomenula- "nekad je lula samo lula". To je anegdota s Freudom (pustimo na stranu, što je za mene psihoanaliza hrpa bedastoća)- kad je držao predavanje o oralnim fiksacijama, a 'nestašni' student ga pitao za njegovu lulu, i dobio taj odgovor.
Odgovori sa citatom
Star 23-11-07, 21:59   #27 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 845
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

evo ovako...sad da ja malo pametujem...ja imala dječiju književnost na faksu-prošla tek na komisiji- poznati dječiji pisac peurot je pisao prvi crvenkapicu,pepeljugu....te priče su bile vrlo brutalne, braća grimm su ih preradila za djecu. crvenkapicu i baku kod peurota popapa vuk,alih nitko ne spasi,njegova pepeljuga bježi od oca koji se želi oženiti s njom jer mu je žena na samrti rekla da se mora oženiti samo onom kojoj bude njen prsten odgovarao-to je bila pepeljuga ili snjeguljica...nesjećam se više...uglavnom to su bile brutalne priče,a ove sada razvijaju dječju maštu iz njih se izvlače pouke i nevidim da bi mogle utjecati negativno na dijete...
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-11-07, 23:27   #28 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 14-05-06
Godina: 25
Poruka: 532
grim se izdvaja iz mase

mi smo imali slicno predavanje u kojemu se nalazila erotska poruka u svim bajkama. najveca komedija je bila trnoruzica. koja je subliminalna bajka o gubitku nevinosti. ona se ubola, poteklo je malo krvi...
vuk je pedofil??? a kakvu poruku salje Snjeguljica i sedam patuljaka???
Odgovori sa citatom
Star 25-11-07, 12:45   #29 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 107
gajnc_nova

Ja sam tek sad shvatila da su mene bajke traumatizirale. Sinula mi je ova sijalica poviš glave tek sad nakon svih ovih godina!
Pa zato ja imam blagi trzaj glavom s vremena na vrijeme i blagi napad grohotnog smijeha bez razloga...i teško je sve to zaustavit.
Tuzno!
gajnc_nova je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-11-07, 14:25   #30 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 845
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

Citat:
Pravi autor: grim Pogledaj Poruke
mi smo imali slicno predavanje u kojemu se nalazila erotska poruka u svim bajkama. najveca komedija je bila trnoruzica. koja je subliminalna bajka o gubitku nevinosti. ona se ubola, poteklo je malo krvi...
vuk je pedofil??? a kakvu poruku salje Snjeguljica i sedam patuljaka???
a ma da...u pepeljugi si zločeste sestre rezale prste da mogu obući cipelicu...katastrofa...
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bajki, crvenkapica

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108