Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Depresija - kako ju liječiti? u Znanost forumu; Vrlo raširena psihička bolest današnjice. Naročito kod žena. Kako je liječiti? Jedan od opcija je psihijatrijski tretman koji ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-05-07, 11:59   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 399
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Depresija - kako ju liječiti?

Vrlo raširena psihička bolest današnjice. Naročito kod žena. Kako je liječiti?
Jedan od opcija je psihijatrijski tretman koji obavezno uključuje i kljukanje lijekovima (Prozac i sl.). Rezultati? Srednja žalost.

Što je s alternativnim metodama? Akupunktura, homeopatija?

Ima li tko kakvih iskustava ili saznanja o navedenome? Gdje se može obratiti za pomoć i kakvi su rezultati u liječenju?

thx
maxie je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-07, 19:00   #2 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan
Re: Depresija - kako ju liječiti?

Čvrsto držim da najjača stvar protiv stresa, depresije i svih tih negativnih stvari je to da nađeš nešto u čemu si dobar i što ti se sviđa i počneš se baviti time. A to može biti bilo što.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-07, 21:15   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 18
Poruka: 1,628
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Čvrsto držim da najjača stvar protiv stresa, depresije i svih tih negativnih stvari je to da nađeš nešto u čemu si dobar i što ti se sviđa i počneš se baviti time. A to može biti bilo što.
Da ti misliš na depresiju koja se svima nama dogodi,recimo kad nam nešto ne ide kako bi trebalo!
Ja mislim da tema nije o depresiji koju svi imamo nego nešto dublje!
Psihička bolest,da raširena kod dosta mladih ljudi,naravno i starih,ali nekako te više pogodi kada se radi o nekom mladom čovjrku koji ima budučnost pred sobom!
Neko bi reko da to nije strašno,al je,takve osobe najviše su u obitelji,malo se druži s ostalim ljudima,nemaju puno prijatelja,teško se prilagođavaju novoj okolini!
Grozno sve u svemu!
Odgovori sa citatom
Star 09-05-07, 21:22   #4 (permalink)
Crazy Kure s Bmw-om

Datum registracije: 20-06-05
Godina: 24
Poruka: 2,331
HornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auruHornedRapid ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
Točno, ali uz to ubacit 1-2 puta tjedno pijanku s ekipom
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 01:31   #5 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika mogu biti krava

Datum registracije: 01-05-07
Poruka: 507
mogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mogu biti krava Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku mogu biti krava

a tablete ti ne pomogno samo potisnu problem.ja san bila na antićima i osjećala sam kako više ne mogu ekssplodirat-gušenje a opet nije te ni briga.spavaš masuprvih par dana.uzmi neš na biljnoj bazi.zdravije je.ali san ih jednog dana stavila ostatak u usta.nekih 10 komada i zalila alkoholom..sutradan sam bila prisiljena počinit samoubojstvo.ali nije išlo.tako san se mučila masu.dok nisan pročitala da postoji demon depresije,kad san ga se rješila-ludilo .bolje je ako se ne poseže za taabletama.ja san bila ono groznooo,sad san super hiperaktiva.vidiš
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 10:34   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
Ulysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznat

...podrska okoline, fizicki rad, izricanje svega naglas, a ne potiskivanje, mali koraci svakodnevno kojima se dolazi do toga da se osoba osjeca korisnom, shvatiti da je depra samo jedan oblik egotripa, narucito u adolescenskoj dobi i baviti se svime i svacime. Malo skratila bitno, ali eto...

I ja imala svakakva iskustva...jos ziva....
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 11:29   #7 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 399
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase
Problem je u klinički utvrđenoj depresiji.
Radi se o ljudima koji ne vide smisao niti imaju volju za životom. Sve gledaju u negativnom kontekstu i jedino o čemu razmišljaju jest destrukcija i zatvaranje u sebe. Komunikacija zna biti otežana, volja za bilo čime = 0.
Ne radi se o stanju nakon poraza u finalu kupa, nego o trajnom stanju sa određenim oscilacijama tijekom vremena.

Što činiti?

Citat:
Pravi autor: Ulysea Pogledaj Poruke
...podrska okoline, fizicki rad, izricanje svega naglas, a ne potiskivanje, mali koraci svakodnevno kojima se dolazi do toga da se osoba osjeca korisnom, shvatiti da je depra samo jedan oblik egotripa, narucito u adolescenskoj dobi i baviti se svime i svacime. Malo skratila bitno, ali eto...

I ja imala svakakva iskustva...jos ziva....
ha, ha, pa ne pričam o pubertetskim problemima !!!
radi se o ozbiljnom stanju još ozbiljnije osobe...

Zadnji Uredio Wamp : 10-05-07 u 12:40.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 12:19   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
Ulysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznat

Cuj, nisam govorila o svojim pubertetskim danima...nisam imala toliko iskustva sa depresijama, vec sa tjeskobama, napadima panike iliti anksioznoscu...tak da znam o cemu pricam. A to sto sam skratila u postu ono bitno to je vec druga stvar.
Puno mi pomogla iskustva drugih ljudi, i nekakvo saznanje da nisam sama....

Depresija Forum (Powered by Invision Power Board)

Tamo se barem ciljano pika u temu...
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 17:25   #9 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,488
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Da smirimo strasti - tema je depresija, ne razočaranje, ljubavni jadi, patnja zbog izgubljene čarape...Nek se onda i razgovara o depresiji.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-05-07, 18:31   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-01-07
Poruka: 105
Defakto se izdvaja iz mase

ako ciljamo na prave probleme tu svakako se treba lijeciti lijekovima i posjetima kod psihijatra za razgovore a ne nekakve metode samo zato sto je ljude sram ici kod psihijatra ali to je ozbiljna bolest i ne treba je shvatiti olako i ne prepustati se ne kim ne provjerenim metodama jer ni jedna akunpuktura nemoze nemoze rijesiti problem nastao zbog poremecaja tvari u mozgu ili na primjer depresiju nastalu zbog trauma sad postoji milijun primjera...da skratim vjerujem u znanost
Defakto je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: depresija

« samoubojstvo | PTSP »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103