Stranica 1 od 19 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 187
Like Tree2Likes

Depresija - kako ju liječiti?

Raspravljate o temi Depresija - kako ju liječiti? u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Vrlo raširena psihička bolest današnjice. Naročito kod žena. Kako je liječiti? Jedan od opcija je psihijatrijski tretman koji obavezno uključuje ...

Regularni forumas Avatar od korisnika maxie
    Datum registracije
    21-03-07
    Starost
    31
    Poruka
    490
    Liked
    0 times

Depresija - kako ju liječiti?

Vrlo raširena psihička bolest današnjice. Naročito kod žena. Kako je liječiti?
    Jedan od opcija je psihijatrijski tretman koji obavezno uključuje i kljukanje lijekovima (Prozac i sl.). Rezultati? Srednja žalost.

Što je s alternativnim metodama? Akupunktura, homeopatija?

Ima li tko kakvih iskustava ili saznanja o navedenome? Gdje se može obratiti za pomoć i kakvi su rezultati u liječenju?

thx

ice
    ice je offline
    Banned
    Datum registracije
    17-07-06
    Starost
    22
    Poruka
    3,394
    Liked
    1 times

Re: Depresija - kako ju liječiti?

Čvrsto držim da najjača stvar protiv stresa, depresije i svih tih negativnih stvari je to da nađeš nešto u čemu si dobar i što ti se sviđa i počneš se baviti time. A to može biti bilo što.
    Reminem likes this.

prof. Foruma Avatar od korisnika Eleonora
    Datum registracije
    13-04-07
    Starost
    22
    Poruka
    1,766
    Liked
    6 times

Citat Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
    Čvrsto držim da najjača stvar protiv stresa, depresije i svih tih negativnih stvari je to da nađeš nešto u čemu si dobar i što ti se sviđa i počneš se baviti time. A to može biti bilo što.
    Da ti misliš na depresiju koja se svima nama dogodi,recimo kad nam nešto ne ide kako bi trebalo!
    Ja mislim da tema nije o depresiji koju svi imamo nego nešto dublje!
    Psihička bolest,da raširena kod dosta mladih ljudi,naravno i starih,ali nekako te više pogodi kada se radi o nekom mladom čovjrku koji ima budučnost pred sobom!
    Neko bi reko da to nije strašno,al je,takve osobe najviše su u obitelji,malo se druži s ostalim ljudima,nemaju puno prijatelja,teško se prilagođavaju novoj okolini!
    Grozno sve u svemu!
    Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje!

Crazy Kure s Bmw-om Avatar od korisnika HornedRapid
    Datum registracije
    20-06-05
    Starost
    28
    Poruka
    2,298
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: ice Pogledaj Poruke
    Točno, ali uz to ubacit 1-2 puta tjedno pijanku s ekipom

Uvaženi forumas Avatar od korisnika mogu biti krava
    Datum registracije
    01-05-07
    Poruka
    459
    Liked
    0 times

a tablete ti ne pomogno samo potisnu problem.ja san bila na antićima i osjećala sam kako više ne mogu ekssplodirat-gušenje a opet nije te ni briga.spavaš masuprvih par dana.uzmi neš na biljnoj bazi.zdravije je.ali san ih jednog dana stavila ostatak u usta.nekih 10 komada i zalila alkoholom..sutradan sam bila prisiljena počinit samoubojstvo.ali nije išlo.tako san se mučila masu.dok nisan pročitala da postoji demon depresije,kad san ga se rješila-ludilo .bolje je ako se ne poseže za taabletama.ja san bila ono groznooo,sad san super hiperaktiva.vidiš
    ah..odlazim na par dana u Etiopiju.Daidza,čuvaj mi gaćice...skidaj se,ulice su široke...

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Ulysea
    Datum registracije
    15-03-07
    Poruka
    929
    Liked
    0 times

...podrska okoline, fizicki rad, izricanje svega naglas, a ne potiskivanje, mali koraci svakodnevno kojima se dolazi do toga da se osoba osjeca korisnom, shvatiti da je depra samo jedan oblik egotripa, narucito u adolescenskoj dobi i baviti se svime i svacime. Malo skratila bitno, ali eto...

I ja imala svakakva iskustva...jos ziva....
    There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality.

Regularni forumas Avatar od korisnika maxie
    Datum registracije
    21-03-07
    Starost
    31
    Poruka
    490
    Liked
    0 times
    Problem je u klinički utvrđenoj depresiji.
    Radi se o ljudima koji ne vide smisao niti imaju volju za životom. Sve gledaju u negativnom kontekstu i jedino o čemu razmišljaju jest destrukcija i zatvaranje u sebe. Komunikacija zna biti otežana, volja za bilo čime = 0.
    Ne radi se o stanju nakon poraza u finalu kupa, nego o trajnom stanju sa određenim oscilacijama tijekom vremena.

Što činiti?

Citat Pravi autor: Ulysea Pogledaj Poruke
    ...podrska okoline, fizicki rad, izricanje svega naglas, a ne potiskivanje, mali koraci svakodnevno kojima se dolazi do toga da se osoba osjeca korisnom, shvatiti da je depra samo jedan oblik egotripa, narucito u adolescenskoj dobi i baviti se svime i svacime. Malo skratila bitno, ali eto...

I ja imala svakakva iskustva...jos ziva....
    ha, ha, pa ne pričam o pubertetskim problemima !!!
    radi se o ozbiljnom stanju još ozbiljnije osobe...
    Zadnji Uredio Wamp : 10-05-07 u 13:40

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Ulysea
    Datum registracije
    15-03-07
    Poruka
    929
    Liked
    0 times

Cuj, nisam govorila o svojim pubertetskim danima...nisam imala toliko iskustva sa depresijama, vec sa tjeskobama, napadima panike iliti anksioznoscu...tak da znam o cemu pricam. A to sto sam skratila u postu ono bitno to je vec druga stvar.
    Puno mi pomogla iskustva drugih ljudi, i nekakvo saznanje da nisam sama....

Depresija Forum (Powered by Invision Power Board)

Tamo se barem ciljano pika u temu...
    There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality.

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Da smirimo strasti - tema je depresija, ne razočaranje, ljubavni jadi, patnja zbog izgubljene čarape...Nek se onda i razgovara o depresiji.
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Regularni forumas Avatar od korisnika Defakto
    Datum registracije
    31-01-07
    Poruka
    101
    Liked
    0 times

ako ciljamo na prave probleme tu svakako se treba lijeciti lijekovima i posjetima kod psihijatra za razgovore a ne nekakve metode samo zato sto je ljude sram ici kod psihijatra ali to je ozbiljna bolest i ne treba je shvatiti olako i ne prepustati se ne kim ne provjerenim metodama jer ni jedna akunpuktura nemoze nemoze rijesiti problem nastao zbog poremecaja tvari u mozgu ili na primjer depresiju nastalu zbog trauma sad postoji milijun primjera...da skratim vjerujem u znanost

Stranica 1 od 19 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku