Stranica 3 od 19 PrvoPrvo 1234567813 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 187
Like Tree2Likes

Depresija - kako ju liječiti?

Raspravljate o temi Depresija - kako ju liječiti? u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: Dr Jekyll se elektrošokovi više ne koriste. zabluda......oni su zabranjeni u onoj mjeri u kojoj su prije bili ...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Nefertiti
    Datum registracije
    18-02-07
    Starost
    28
    Poruka
    2,898
    Liked
    5 times

Re: Depresija - kako ju liječiti?

Citat Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
    se elektrošokovi više ne koriste.
    zabluda......oni su zabranjeni u onoj mjeri u kojoj su prije bili dozvoljeni, ali i dan danas postoje kao krajnje rješenje.....to su mi relativno friške informcije.
    I only know how to do things 3 ways:
    -the WRONG way
    -the RIGHT way
    -and MY way, which is really the WRONG way, only faster!

Regularni forumaš Avatar od korisnika gollum007
    Datum registracije
    07-02-07
    Poruka
    338
    Liked
    0 times

Meni je puno pomogao i izvukao me čaj od gospine trave iliti kantariona ko ne voli čaj može ga pit tako da svježe ubrane biljke potopi u rakiji to mora odstajati neko vrijeme da biljka pusti svoje sokove i možete gutnut kolko i kad vam treba i prije spavanja,tako da ne ugrožavate druge ni sebe u tom stanju isprobano i super djeluje kroz par mjeseci.Kantarion je toliko dobar da ima snagu nekih ljekova a prirodan je super.Eto isprobajte ima ga sad za nabrati ja sam ga već spremila .dok ga se koristi kroz samo 2 tjedna nesmije se izlagati na suncu jer dolazi do reakcije na koži.Uglavnom se koristi tako i s oprezom.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika Optimyst
    Datum registracije
    02-09-06
    Starost
    36
    Poruka
    609
    Liked
    11 times

Imao sam priličnih problema po pitanju depresije,a pomogla mi je jedna fascinantna knjiga koju bih svakome preporučio,mada sam prije čitanja iste bio skeptičan o bilo kakvoj pomoći u tom pogledu.
    Knjiga se zove "Srce duše-kako osvijestiti svoje osjećaje"-autori:Gary Zukav i Linda Francis
    Bit će mi drago ako ovim putem ova knjiga još nekome pomogne...
    What we´ve got here is a failure to communicate!

Regularni forumas Avatar od korisnika Roverandom
    Datum registracije
    04-10-05
    Starost
    27
    Poruka
    270
    Liked
    1 times

Mislim da je smrt najbolji lijek za depresiju

A sad ozbiljno,zasto ste u biti depresivni?Ja sam u depresiji kad mi to pase,pustim si doorse i onda sam kao u ''depresiji'',a u načelu zivot mi je prosječan bez ikakvih velikih odudaranja od ostatka ljudi,bi li mozda treba bit u depresiji jer sam prosječan I kako vam pomognu te razne knjige i slično,mene se ne moze uvjerit ako sam ja skeptičan prema tom i nije mi jasno kako nečije tuđe iskustvo moze ''radit'' u mom slučaju koji ne mora biti ni sličan tom iz knjige(mislim da su psihijatri i zato toliko dobro plaćeni...)
    ....kupio bi novi bumerang,al nikako da se riješim starog....

Akademik Foruma Avatar od korisnika _Aris_
    Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Depresija se najbolje liječi pretjerivanjem, odlascima iz krajnosti u krajnost. Ljuta si, ogorčena, žalosna... izađi van, zakači se s nekim, probudi adrenalin, poludi, potuci se i sl. Nema depresije gdje ima akcije... ako ne možeš sama nađi nekog tko će ti pomoći...
    Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
    svaki poljubac za tvoje usne i
    svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Bolest današnjice, ali u tom smislu (pomalo) da ako nisi depresivan, ili nisi dovoljno cool iliti normalan. Možda je najlakše se izvlačiti na neke bezvezne površinske psihoze ili ako ništa pročitati ih u nekoj dr. Phill knjizi ili čuti u Oprah show.
    Najlakše je odustati i reći ma ja sam u depresiji i svi moji čini se ne računaju, jer eto, prolazim kroz teško razdoblje!

Hej, ma o čem mi pričamo???
    Kaj je nekoga život mazi ili će ga maziti?
    Vjerujem da kad čovjek ima kaj raditi i mora se brinuti kako za sebe, tako i za onog drugog, nema vremena razmišljati o nekim depresijama i glupostima. Depresija nije ništa drugo nego ljenost, a za ljenost je rad jedini ljek!
    stupid is as stupid does

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Kao što je Nefertiti već prije spomenula, postoji nešto što se zove klinička depresija, i to je bolest koju ne treba podcjenjivat. Iako se u načelu slažem s tobom Dorina kad se govori o ovoj "običnoj" depresiji, da se većina ljudi jednostavno samo preda, i počne kukat i samosažalijevat i očekivat da će im u životu doć sve samo od sebe...

prof. Foruma Avatar od korisnika Giant
    Datum registracije
    23-06-07
    Poruka
    1,102
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
    Vrlo raširena psihička bolest današnjice. Naročito kod žena. Kako je liječiti?
    Jedan od opcija je psihijatrijski tretman koji obavezno uključuje i kljukanje lijekovima (Prozac i sl.). Rezultati? Srednja žalost.

Što je s alternativnim metodama? Akupunktura, homeopatija?

Ima li tko kakvih iskustava ili saznanja o navedenome? Gdje se može obratiti za pomoć i kakvi su rezultati u liječenju?

thx
    Smoke some weed.

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Šamarom

prof. Foruma Avatar od korisnika Giant