Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Depresija - kako ju liječiti? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Dr Jekyll se elektrošokovi više ne koriste. zabluda......oni su zabranjeni u onoj mjeri u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-05-07, 14:23   #21 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 24
Poruka: 2,632
Nefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavan
Re: Depresija - kako ju liječiti?

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
se elektrošokovi više ne koriste.
zabluda......oni su zabranjeni u onoj mjeri u kojoj su prije bili dozvoljeni, ali i dan danas postoje kao krajnje rješenje.....to su mi relativno friške informcije.
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-07-07, 21:28   #22 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
gollum007 se izdvaja iz mase

Meni je puno pomogao i izvukao me čaj od gospine trave iliti kantariona ko ne voli čaj može ga pit tako da svježe ubrane biljke potopi u rakiji to mora odstajati neko vrijeme da biljka pusti svoje sokove i možete gutnut kolko i kad vam treba i prije spavanja,tako da ne ugrožavate druge ni sebe u tom stanju isprobano i super djeluje kroz par mjeseci.Kantarion je toliko dobar da ima snagu nekih ljekova a prirodan je super.Eto isprobajte ima ga sad za nabrati ja sam ga već spremila .dok ga se koristi kroz samo 2 tjedna nesmije se izlagati na suncu jer dolazi do reakcije na koži.Uglavnom se koristi tako i s oprezom.
gollum007 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-07-07, 23:26   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-09-06
Godina: 33
Poruka: 476
Optimyst se izdvaja iz maseOptimyst se izdvaja iz mase

Imao sam priličnih problema po pitanju depresije,a pomogla mi je jedna fascinantna knjiga koju bih svakome preporučio,mada sam prije čitanja iste bio skeptičan o bilo kakvoj pomoći u tom pogledu.
Knjiga se zove "Srce duše-kako osvijestiti svoje osjećaje"-autori:Gary Zukav i Linda Francis
Bit će mi drago ako ovim putem ova knjiga još nekome pomogne...
Odgovori sa citatom
Star 28-07-07, 23:46   #24 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 04-10-05
Godina: 24
Poruka: 250
Roverandom se izdvaja iz maseRoverandom se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Roverandom Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Roverandom

Mislim da je smrt najbolji lijek za depresiju

A sad ozbiljno,zasto ste u biti depresivni?Ja sam u depresiji kad mi to pase,pustim si doorse i onda sam kao u ''depresiji'',a u načelu zivot mi je prosječan bez ikakvih velikih odudaranja od ostatka ljudi,bi li mozda treba bit u depresiji jer sam prosječan I kako vam pomognu te razne knjige i slično,mene se ne moze uvjerit ako sam ja skeptičan prema tom i nije mi jasno kako nečije tuđe iskustvo moze ''radit'' u mom slučaju koji ne mora biti ni sličan tom iz knjige(mislim da su psihijatri i zato toliko dobro plaćeni...)
Odgovori sa citatom
Star 29-07-07, 00:32   #25 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,322
_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar_Aris_ je stvarno dobar

Depresija se najbolje liječi pretjerivanjem, odlascima iz krajnosti u krajnost. Ljuta si, ogorčena, žalosna... izađi van, zakači se s nekim, probudi adrenalin, poludi, potuci se i sl. Nema depresije gdje ima akcije... ako ne možeš sama nađi nekog tko će ti pomoći...
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-07-07, 17:33   #26 (permalink)
no regret!!!

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 5,796
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Bolest današnjice, ali u tom smislu (pomalo) da ako nisi depresivan, ili nisi dovoljno cool iliti normalan. Možda je najlakše se izvlačiti na neke bezvezne površinske psihoze ili ako ništa pročitati ih u nekoj dr. Phill knjizi ili čuti u Oprah show.
Najlakše je odustati i reći ma ja sam u depresiji i svi moji čini se ne računaju, jer eto, prolazim kroz teško razdoblje!

Hej, ma o čem mi pričamo???
Kaj je nekoga život mazi ili će ga maziti?
Vjerujem da kad čovjek ima kaj raditi i mora se brinuti kako za sebe, tako i za onog drugog, nema vremena razmišljati o nekim depresijama i glupostima. Depresija nije ništa drugo nego ljenost, a za ljenost je rad jedini ljek!
Odgovori sa citatom
Star 29-07-07, 17:47   #27 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,064
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Kao što je Nefertiti već prije spomenula, postoji nešto što se zove klinička depresija, i to je bolest koju ne treba podcjenjivat. Iako se u načelu slažem s tobom Dorina kad se govori o ovoj "običnoj" depresiji, da se većina ljudi jednostavno samo preda, i počne kukat i samosažalijevat i očekivat da će im u životu doć sve samo od sebe...
Odgovori sa citatom
Star 29-07-07, 19:24   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
Giant se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: maxie Pogledaj Poruke
Vrlo raširena psihička bolest današnjice. Naročito kod žena. Kako je liječiti?
Jedan od opcija je psihijatrijski tretman koji obavezno uključuje i kljukanje lijekovima (Prozac i sl.). Rezultati? Srednja žalost.

Što je s alternativnim metodama? Akupunktura, homeopatija?

Ima li tko kakvih iskustava ili saznanja o navedenome? Gdje se može obratiti za pomoć i kakvi su rezultati u liječenju?

thx
Smoke some weed.
Giant je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-07-07, 19:39   #29 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,146
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Šamarom

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-07-07, 19:41   #30 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-06-07
Poruka: 1,106
Giant se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Šamarom
Ti imaš neke nasilne metode...
Giant je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: depresija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:55.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108